ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୨୦୪୭ ମସିହା ସୁଦ୍ଧା ବିକଶିତ ଭାରତ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ଦେଶର ଜେନ-ଜେଡ୍‍ କିପରି ନିଜର ଶକ୍ତି ବିନିଯୋଗ କରୁଛନ୍ତି, ସେ ସମ୍ପର୍କରେ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
12 JAN 2026 4:27PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜି. କିଶନ ରେଡ୍ଡୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଦେଶର ଜେନ-ଜେଡ୍‍ କିପରି ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ହାସଲ କରିବା ପାଇଁ ନିଜର ଶକ୍ତି ବିନିଯୋଗ କରୁଛନ୍ତି ସେ ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି। "ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତୀୟ ଯୁବକମାନେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଭାରତ, ହର ଘର ତ୍ରିରଙ୍ଗା, ମେରୀ ମାଟି ମେରା ଦେଶ ଏବଂ ନିଶା ମୁକ୍ତ ଭାରତ ଭଳି ପ୍ରମୁଖ ଅଭିଯାନର ନେତୃତ୍ୱ ନେଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହାକୁ ରୂପ ଦେଇଛନ୍ତି", ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।
ଏକ୍ସରେ କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜି. କିଶନ ରେଡ୍ଡୀଙ୍କ ଏକ ପୋଷ୍ଟ ଉପରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"୨୦୪୭ ମସିହା ସୁଦ୍ଧା ଭାରତ ସାମୂହିକ ଭାବେ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ହାସଲ କରିବାକୁ ପ୍ରୟାସ କରୁଥିବା ବେଳେ, କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜି. କିଷନ ରେଡ୍ଡୀ ଦେଶର ଜେନ-ଜେଡ୍‍ ବିଷୟରେ ଲେଖିଛନ୍ତି, ଯେଉଁମାନେ ସେମାନଙ୍କ ଶକ୍ତିକୁ ଭଲ କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ ଏକ ଶକ୍ତି ଭାବରେ ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି।
ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତୀୟ ଯୁବକମାନେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଭାରତ, ହର ଘର ତ୍ରିରଙ୍ଗା, ମେରୀ ମାଟି ମେରା ଦେଶ ଏବଂ ନିଶା ମୁକ୍ତ ଭାରତ ଭଳି ପ୍ରମୁଖ ଅଭିଯାନର ନେତୃତ୍ୱ ନେଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହାକୁ ରୂପ ଦେଇଛନ୍ତି ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how country’s Gen-Z are channelling their energies to achieve a Viksit Bharat by 2047
12 JAN 2026 4:27PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Shri G Kishan Reddy on how the country’s Gen-Z are channelling their energies to achieve a Viksit Bharat by 2047."He highlights that Indian youth have led and shaped major campaigns such as Swachh Bharat, Har Ghar Tiranga, Meri Maati Mera Desh and Nasha Mukt Bharat", Shri Modi stated.
Responding to a post by Union Minister, Shri G Kishan Reddy on X, Shri Modi said:
"As India collectively strives to achieve a Viksit Bharat by 2047, Union Minister Shri @kishanreddybjp writes about the country’s Gen-Z, who are channelling their energies as a force for good.
He highlights that Indian youth have led and shaped major campaigns such as Swachh Bharat, Har Ghar Tiranga, Meri Maati Mera Desh and Nasha Mukt Bharat."