প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ কয়লা খণ্ডই নিজকে পৰৱৰ্তী-প্ৰজন্মৰ ইন্ধন হিচাপে পুনৰ উদ্ভাৱন কৰা সম্পৰ্কে এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে
12 JAN 2026 4:11PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি বিগত ১১ বছৰে ভাৰতৰ কয়লা খণ্ডই নিজকে পৰৱৰ্তী-প্ৰজন্মৰ ইন্ধন হিচাপে পুনৰ উদ্ভাৱন কৰা সম্পৰ্কে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী জি কিষাণ ৰেড্ডীয়ে লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰিছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয়, "মন্ত্ৰীজনে সেউজ প্ৰযুক্তিক নিৰৱচ্ছিন্নভাৱে একত্ৰিতকৰণেৰে কয়লাই ভাৰতৰ বিকশিত ভাৰত, ২০৪৭-ৰ অভিমুখে যাত্ৰাত বৰঙণি যোগাই থাকিব বুলি উল্লেখ কৰিছে।"
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী জি কিষাণ ৰেড্ডীয়ে এক্স-ত কৰা এটা প’ষ্টলৈ সঁহাৰি জনাই শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
"এই অৱশ্য-পঠনীয় প্ৰবন্ধত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী @kishanreddybjp-এ বিগত ১১ বছৰে ভাৰতৰ কয়লা খণ্ডই নিজকে পৰৱৰ্তী-প্ৰজন্মৰ ইন্ধন হিচাপে পুনৰ উদ্ভাৱন কৰা সম্পৰ্কে লিখিছে।
মন্ত্ৰীজনে সেউজ প্ৰযুক্তিক নিৰৱচ্ছিন্নভাৱে একত্ৰিতকৰণেৰে কয়লাই ভাৰতৰ বিকশিত ভাৰত, ২০৪৭-ৰ অভিমুখে যাত্ৰাত বৰঙণি যোগাই থাকিব বুলি উল্লেখ কৰিছে।"

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how India’s coal sector has been reinventing itself as a next-generation fuel
12 JAN 2026 4:11PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Shri G Kishan Reddy on how, over the last 11 years, India’s coal sector has been reinventing itself as a next-generation fuel."The Minister underscores that coal will continue to contribute to India’s journey towards Viksit Bharat 2047, integrating seamlessly with green technologies", Shri Modi stated.
Responding to a post by Union Minister, Shri G Kishan Reddy on X, Shri Modi said:
"In this must-read article, Union Minister Shri @kishanreddybjp reflects on how, over the last 11 years, India’s coal sector has been reinventing itself as a next-generation fuel.
The Minister underscores that coal will continue to contribute to India’s journey towards Viksit Bharat 2047, integrating seamlessly with green technologies."