ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତର ଏଫ୍‍ଟିଏ କିପରି ଅର୍ଥନୀତିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ବ୍ୟାପକ ମିଶନର ଅଂଶ ପାଲଟିଛି ସେ ବିଷୟରେ ଏକ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
23 DEC 2025 2:58PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପୀୟୁଷ ଗୋୟଲଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ଆଲେଖ୍ୟ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ବ୍ୟାଖ୍ୟା କରାଯାଇଛି ଯେ, ଭାରତର ଆଜିର ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ଚୁକ୍ତିନାମା ଶୁଳ୍କ ହ୍ରାସଠାରୁ ବହୁତ ଆଗକୁ ବଢ଼ି ଅର୍ଥନୀତିକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରିବା ଏବଂ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ବ୍ୟାପକ ମିଶନର ଅଂଶ। "ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି, ଭାରତ-ନ୍ୟୁଜିଲ୍ୟାଣ୍ଡ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ଚୁକ୍ତିନାମା ଏକ ଐତିହାସିକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ କାରଣ ଏହା ଭାରତର ପ୍ରଥମ ମହିଳା ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ଚୁକ୍ତିନାମା। ପ୍ରାୟ ସମଗ୍ର ଆଲୋଚନାକାରୀ ଦଳରେ ମହିଳାମାନେ ଥିଲେ", ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପୀୟୁଷ ଗୋୟଲଙ୍କ ଏକ୍ସ ଉପରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"ଏହି ଉଚ୍ଚକୋଟୀର ଲେଖାରେ, କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପିୟୁଷ ଗୋୟଲ ବ୍ୟାଖ୍ୟା କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଆଜି ଭାରତର ଏଫ୍‍ଟିଏ ଗୁଡ଼ିକ ଶୁଳ୍କ ହ୍ରାସଠାରୁ ବହୁତ ଆଗକୁ ବଢ଼ି ଅର୍ଥନୀତିକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରିବା ଏବଂ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ବ୍ୟାପକ ମିଶନର ଅଂଶ।
ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି, ଭାରତ-ନ୍ୟୁଜିଲ୍ୟାଣ୍ଡ ଏଫଟିଏ ଏକ ଐତିହାସିକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ କାରଣ ଏହା ଭାରତର ପ୍ରଥମ ମହିଳା ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ଏଫ୍‍ଟିଏ। ପ୍ରାୟ ସମଗ୍ର ଆଲୋଚନାକାରୀ ଦଳରେ ମହିଳାମାନେ ଥିଲେ।"

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how India’s FTAs are part of a broader mission to strengthen the economy
23 DEC 2025 2:58PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Shri Piyush Goyal which explains that India’s FTAs today go well beyond tariff reductions, forming part of a broader mission to strengthen the economy and improve the lives of millions."He highlights that the India-New Zealand FTA is a historic milestone as it is India’s first women-led FTA. Almost the entire negotiating team comprised women", Shri Modi stated.
Responding to a post by Union Minister, Shri Piyush Goyal on X, Shri Modi said:
"In this insightful article, Union Minister Shri @PiyushGoyal explains that India’s FTAs today go well beyond tariff reductions, forming part of a broader mission to strengthen the economy and improve the lives of millions.
He highlights that the India-New Zealand FTA is a historic milestone as it is India’s first women-led FTA. Almost the entire negotiating team comprised women."