ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧ ଉପରେ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡବ୍ଲୁଏଚଓ ବିଶ୍ୱ ସମ୍ମିଳନୀର ଉଦଯାପନୀ ଉତ୍ସବର ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
19 DEC 2025 10:58PM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧ ଉପରେ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡବ୍ଲୁଏଚଓ ବିଶ୍ୱ ସମ୍ମିଳନୀ ଉଦଯାପନୀ ସମାରୋହର କିଛି ଝଲକ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି।
ଏକ୍ସରେ ଏକ ପୃଥକ ପୋଷ୍ଟରେ, ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
"ପାରମ୍ପରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବାରେ, ଆମର ଧ୍ୟାନ ବର୍ତ୍ତମାନର ଆବଶ୍ୟକତାଠାରୁ ଅଧିକ ହେବା ଉଚିତ। ଆମେ ଭବିଷ୍ୟତ ପିଢ଼ିର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ସୁସ୍ଥତା ପ୍ରତି ସମାନ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଦାୟିତ୍ୱ ନିର୍ବାହ କରୁ।"
"ବିଭିନ୍ନ ସ୍ତରରେ ନିରନ୍ତର ପ୍ରୟାସ ମାଧ୍ୟମରେ, ଭାରତ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରୁଛି ଯେ ଜଟିଳ ପରିସ୍ଥିତିରେ ମଧ୍ୟ, ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧ ଏକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଏବଂ ଅର୍ଥପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିପାରିବ।"
“ଡବ୍ଲୁଏଚଓ ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧ ଉପରେ ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂଗଠନର ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସମ୍ମିଳନୀର ପ୍ରଦର୍ଶନୀରେ ବିଶ୍ୱର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରୁ ଆର୍ୟୁବେଦିକ ଔଷଧ ଏବଂ ପ୍ରାଚୀନ ଚିକିତ୍ସା ପ୍ରଣାଳୀ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ହୋଇଥିଲା, ଯାହା ଆଧୁନିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସେମାନଙ୍କର ବର୍ଦ୍ଧିତ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକତା ଏବଂ ସମ୍ଭାବନାକୁ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲା।’’
“ଦ୍ୱିତୀୟ ଡବ୍ଲୁଏଚଓ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧ ସମ୍ମିଳନୀରେ ଅଶ୍ୱଗନ୍ଧା ଉପରେ ଏକ ସ୍ମାରକୀ ଡାକଟିକଟ ଉନ୍ମୋଚନ କରାଯାଇଛି।’’
"ଆଜି ଡବ୍ଲୁଏଚଓ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଡକ୍ଟର ଟେଡ୍ରୋସ୍ ଆଧାନମ୍ ଘେବ୍ରେୟସସଙ୍କ ସହ ଏକ ଗୁରୁତ୍ବପୂର୍ଣ୍ଣ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା। ଆମେ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ, ପ୍ରତିରୋଧକ ଯତ୍ନ ଏବଂ ସୁସ୍ଥତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାରେ ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧର ଅପାର ସମ୍ଭାବନା ବିଷୟରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲୁ। ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧରେ ପ୍ରମାଣ-ଆଧାରିତ ଅଭ୍ୟାସ ଏବଂ ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ସହଯୋଗ ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲୁ।"

Prime Minister's Office
Prime Minister shares glimpses of closing ceremony of Second WHO Global Summit on Traditional Medicine
19 DEC 2025 10:58PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared glimpses of closing ceremony of Second WHO Global Summit on Traditional Medicine in New Delhi.
In a separate posts on X, Shri Modi said;
“In traditional healthcare, our focus must extend beyond present needs. We carry an equally important responsibility towards the health and well-being of the future generations.”
“Through sustained efforts at multiple levels, India is demonstrating that even in critical situations, traditional medicine can play an effective and meaningful role.”
“The exhibition at the WHO Global Summit on Traditional Medicine showcased herbal remedies and ancient medical systems from across the world, highlighting their growing relevance and potential in the modern healthcare sector.
@WHO”
“Released a commemorative postal stamp on Ashwagandha at the second WHO Global Summit on Traditional Medicine.
@WHO”
“Had an enriching discussion with WHO DG Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus today. We discussed the immense potential of traditional medicine in promoting holistic health, preventive care and wellness. Also underlined the importance of evidence-based practices and global cooperation in traditional medicine.
@WHO
@DrTedros”