Prime Minister's Office
English rendering of PM’s address during inauguration of Lokapriya Gopinath Bardoloi International Airport in Guwahati, Assam
20 DEC 2025 8:26PM by PIB Delhi
नोमोस्कार। लुइटपोरिया राइजोलोई मुर श्रोद्धा अरु मरोम ज़ासिसु!
Governor of Assam, Shri Lakshman Prasad Acharya ji, Chief Minister Himanta Biswa Sarma ji, my colleagues in the central government, our former Chief Minister Sarbananda Sonowal ji, Ram Mohan Naidu ji, Muralidhar Mohol ji, Pabitra Margherita ji, ministers of the Assam government, other dignitaries, brothers and sisters.
Before I begin my speech, I request all of you that today is the day of victory, in a way it is a day of celebration of development and this is a celebration of development not just of Assam but of the entire North East, and hence I request you to take out your mobile phone, turn on the flashlight on it and all of you become a part of this development festival. Everyone's mobile phone lights should be on! Look, the whole country will see, through the resounding applause, that Assam is celebrating the festival of development. When the light of development reaches, every path of life starts touching new heights. Thank you very much everyone.
Friends,
My deep connection to the land of Assam, the love and affection of its people, and especially the warmth and sense of belonging I receive from my mothers and sisters of Assam and the North-East, constantly inspire me and strengthen our resolve for the development of the North-East. I see that today, a new chapter is being added to the development of Assam, and in this context, the words of Bharat Ratna Bhupen Da (Hazarika) become very relevant. लुइदोर पार जिलिकाई टुलिबोलोई, आमी प्रोतिज्ञाबोद्ध! आमी हॉन्कल्पबोद्ध! This means the banks of the Luit (Lohit) River will be illuminated, every wall of darkness will be broken down, and this will happen; this is our resolve, this is our promise.
Friends,
These lines of Bhupen Da were not just a song, it was the resolution of every great soul who loved Assam and today this resolution is being proved before us. Just as the mighty Brahmaputra River flows ceaselessly through Assam, the stream of development is also flowing continuously here under the BJP's double-engine government. The inauguration of the new terminal of Lokpriya Gopinath Bordoloi Airport today is a testimony to our resolve. I extend my heartiest congratulations to all the people of Assam and the entire nation on this new terminal building.
Brothers and sisters,
Just a short while ago, I had the privilege of unveiling the statue of Gopinath Bordoloi ji. Bordoloi ji was the first Chief Minister of Assam, he was the pride of Assam, he never compromised on the identity of Assam, the future of Assam and the interests of Assam. This statue of his will continue to inspire the coming generations and will awaken a sense of pride in them about Assam.
Friends,
Modern airport facilities and state-of-the-art connectivity infrastructure are gateways to new possibilities and opportunities for any state. These are the pillars of the growing confidence of the state and the trust of the people. When you see that such magnificent highways and airports are being built in Assam, you also say - now justice has started being done to Assam.
Otherwise, friends,
The development of Assam and the North East was simply not on the agenda of the Congress governments. Congress governments and the people sitting in them used to say, who goes to Assam and the North-East? Congress used to say, why does Assam, the North-East, need modern airports, highways and better railways? Because of this mindset, the Congress neglected this entire region for decades.
Friends,
The mistakes that Congress kept making for 6-7 decades, Modi is correcting them one by one. Modi says, whether the Congress people go to the Northeast or not, I feel like I am among my people as soon as I come to the Northeast and Assam. For Modi, development of Assam is a need, a responsibility and also an accountability.
And that is why friends,
In the last 11 years, development projects worth lakhs of crores of rupees have been started for Assam and the Northeast. Today, Assam is progressing and setting new records. I am pleased to learn that Assam has become the number one state in the country in implementing the Bhartiya Nyaya Sanhita. Assam has also created a new record by installing more than 50 lakh smart pre-paid meters. During the Congress regime, it was impossible to get a government job in Assam without bribes and favoritism. But today, thousands of young people are getting jobs here without any bribes or favoritism. Under the BJP government, the culture of Assam is being promoted on every platform. I cannot forget the event on April 13th last year, when more than 11,000 artists performed the Bihu dance together at the Guwahati stadium. This event was recorded in the Guinness World Records. Assam is moving ahead rapidly by creating new records like this.
Friends,
This new terminal building will significantly increase the capacity of Guwahati and Assam. More than 12.5 crore passengers will be able to travel through this terminal every year! This means a large number of tourists will be able to visit Assam. The facility of visiting Maa Kamakhya will also become easier for the devotees. Stepping into this new airport terminal, it becomes clear what the mantra of "development and heritage" truly means. This airport has been designed keeping in mind the nature and culture of Assam. There is greenery inside the terminal; it features an indoor forest-like setting. The design is inspired by nature all around, ensuring that every passenger feels a sense of peace and tranquility. Bamboo has been used extensively in its construction. Bamboo is an integral part of life in Assam, it shows both strength and beauty here. And the past governments sitting in Delhi did not even know what this bamboo was. You will be surprised, before you gave me work in 2014, there was a law in our country, this law was such that you cannot cut bamboo, now someone please explain to me why? Because they said that bamboo is a tree, it is a tree, and once it was said that it is a tree, then all the doors were closed. Whereas the world believes that bamboo is a plant and we removed the law and brought it in the category of grass, which is actually the identity of bamboo and only then today such a huge grand building has been constructed from bamboo and today if you look at the social media, then the designs of Indian airports are being discussed all over the world.
Friends,
This development of infrastructure is sending a huge message and is becoming the hallmark of India's development journey. This boosts industry, provides investors with confidence in connectivity, and opens the way for local products to be exported worldwide. And, the greatest confidence is gained by the youth for whom new opportunities arise. And that is why today we see Assam soaring on this path of immense possibilities.
Friends,
The world's perception of India has changed today, and India's role has also changed. India is now going to become the third largest economy in the world. How did this happen just in 11 years?
Friends,
The development of modern infrastructure plays a crucial role in this. India is preparing for 2047, and to fulfill the resolve of a developed India, we are focusing on infrastructure. And the most important thing is that every state and every region of the country is participating in this great campaign of development. We are giving priority to the underprivileged. Our government is working in this direction so that every state of the country progresses together and contributes to the mission of developed India. And I am happy that today Assam and the North-East are leading this mission of ours. We gave priority to the North-East through the Act East Policy, and today, we see Assam emerging as the Eastern Gateway of India. Assam is playing the role of a bridge to connect India with ASEAN countries. This beginning will go a long way. And, Assam will become the engine of a developed India in many sectors.
Friends,
Today Assam and the entire North-East are becoming the new gateway to India's development. The commitment to multi-modal connectivity has transformed both the direction and the condition of this region. The pace of building new bridges in Assam, the speed of installing new mobile towers, and the momentum of every development project are turning dreams into reality. The bridges built over the Brahmaputra River have given Assam's connectivity new strength and renewed confidence. In the 6-7 decades after independence, only three major bridges were built here. But in the last decade, four new mega bridges have been completed, and several other historic projects are taking shape. The longest bridges, such as the Bogibeel and Dhola-Sadiya bridges, have made Assam strategically even stronger. Railway connectivity has also undergone a revolutionary transformation. The opening of the Bogibeel Bridge has reduced the distance between Upper Assam and the rest of the country. The Vande Bharat Express, running from Guwahati to New Jalpaiguri, has further reduced travel time. Assam is also getting the benefit of development of waterways in the country. Cargo traffic has increased by 140 percent, a testament to the fact that the Brahmaputra is not just a river but a flow of economic power. The first ship repair facility is being developed in Pandu, there is excitement about the Ganga Vikas Cruise from Varanasi to Dibrugarh, which has put the North East on the global cruise tourism map.
Friends,
The country's security, unity and integrity had to suffer a huge loss due to the sin committed by the Congress governments of keeping Assam and the North-East away from development. While violence flourished for decades under Congress rule, we are now moving towards ending it within just 10-11 years. In the North-East, where violence and bloodshed were once commonplace, digital connectivity is now reaching even the remotest areas with 4G and 5G technology. The districts which were once considered violence-prone are today developing as aspirational districts. In the coming years, these very regions will also become industrial corridors. That is why a new sense of confidence has emerged regarding the North East. We must strengthen this further.
Friends,
We are also getting success in the development of Assam and the North-East because we are protecting the identity and culture of this region. Congress had committed another sin; it had conspired to erase the identity of this place. And this conspiracy is not just a matter of a few years! The roots of this sin of Congress are linked to before independence. At that time, when the Muslim League and the British government were working together to prepare the ground for the partition of India, there was a plan to make Assam a part of undivided Bengal, that is, East Pakistan. The Congress party was about to become a part of that conspiracy. That's when Bordoloi ji stood up against his own party. He opposed this conspiracy to destroy Assam's identity and saved Assam from being separated from the country. BJP party always rises above party lines and respects every patriot. When the Bhartiya Janata Party government came to power under the leadership of Atal ji, he was awarded the Bharat Ratna.
Brothers and sisters,
Bordoloi ji had saved Assam before independence, but after him, Congress again started anti-Assam and anti-national activities. The Congress has hatched conspiracies of religious appeasement to increase its vote bank. In Bengal and Assam, infiltrators who constitute their vote bank have been given a free hand. The demography of the region has been altered. These infiltrators have encroached upon our forests and seized our lands. As a result, the security and identity of the entire state of Assam are at stake.
Friends,
Today, Himanta Ji's government and all his team members are working very hard to free Assam's resources from this illegal and anti-national encroachment. Work is being done at every level to ensure that the resources of Assam are useful to the people of Assam. The central government has also taken strict measures to stop infiltration. Illegal intruders are also being identified to expel them.
But brothers and sisters,
People of Congress Party and INDI alliance have openly come out with anti-national agendas. Even the Supreme Court of the country has spoken about expelling illegal immigrants. But these people are making statements in defense of these infiltrators. Their lawyers are advocating for the settlement of the infiltrators in the court. While the Election Commission is conducting the SIR process for fair elections, these people are feeling uneasy in every corner of the country. Such people will not protect the interests of our Assamese brothers and sisters. These people will allow someone else to occupy your land and forests; their anti-national mentality can create situations of violence and unrest like the old times. And therefore, my brothers and sisters of Assam, we must be very careful. We have to protect the identity of Assam for which people like Bordoloi ji sacrificed everything throughout their lives. The people of Assam must remain united. We have to save the development of Assam from getting derailed, we have to keep foiling the conspiracies of Congress at every moment, at every step.
Friends,
Today the world is looking towards India with hope. The new sunrise of India's future has to happen from the North-East. For this, we must work together to realize our dreams. We have to keep the development of Assam at the forefront. I am confident that our collective efforts will take Assam to new heights. We will fulfill the dream of a developed India. And the path to a developed India will be paved through a developed Assam. With this hope, I once again congratulate you all on the new terminal. Thank you very much to all of you. Say with me-
Vande Mataram.
Vande Mataram.
Vande Mataram.
Vande Mataram.
Vande Mataram.
Vande Mataram.
Vande Mataram.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଓମାନରେ ଭାରତୀୟ ଛାତ୍ର ଏବଂ ଭାରତୀୟ ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସମ୍ବୋଧନ
20 DEC 2025 8:26PM by PIB Bhubaneswar
ନୋମୋସ୍କାର । ଲୁଇଟପୋରିୟା ରାଇଜୋଲୋଇ ମୁର ଶ୍ରୋଦ୍ଧା ଅରୁ ମରୋମ ଜାସିସୁ!
ଆସାମର ରାଜ୍ୟପାଳ ଲକ୍ଷ୍ମଣ ପ୍ରସାଦ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଜୀ, ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ହିମନ୍ତ ବିଶ୍ୱ ସର୍ମା ଜୀ, କେନ୍ଦ୍ରରେ ଥିବା ମୋର ସହକର୍ମୀ, ଆମର ପୂର୍ବତନ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋୱାଲ ଜୀ, ରାମ ମୋହନ ନାଇଡୁ ଜୀ, ମୁରଲୀଧର ମୋହୋଲ ଜୀ, ପବିତ୍ରା ମାର୍ଗେରେଟା ଜୀ, ଆସାମ ସରକାରଙ୍କ ମନ୍ତ୍ରୀମାନେ, ଅନ୍ୟ ଗଣମାନ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି, ଭାଇ ଏବଂ ଭଉଣୀମାନେ ।
ମୋର ଭାଷଣ ଆରମ୍ଭ କରିବା ପୂର୍ବରୁ, ମୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କୁ ଏକ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି । ଆଜି ହେଉଛି ବିଜୟର ଦିନ, ଏକ ପ୍ରକାର ବିକାଶର ଦିନ ଏବଂ ଏହା କେବଳ ଆସାମ ପାଇଁ ନୁହେଁ, ସମଗ୍ର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ବିକାଶର ଉତ୍ସବ ଅଟେ, ତେଣୁ ମୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କୁ ନିଜର ମୋବାଇଲ ଫୋନ ବାହାର କରିବାକୁ, ସେଥିରେ ଫ୍ଲାସ୍ ଲାଇଟ୍ ଅନ୍ କରିବାକୁ ଏବଂ ଆପଣମାନେ ସମସ୍ତେ ଏହି ବିକାଶ ଉତ୍ସବରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି । ସମସ୍ତଙ୍କ ମୋବାଇଲ ଫୋନର ଆଲୋକ ରହିବା ଉଚିତ, କରତାଳିର ଶବ୍ଦ ସହିତ ସମଗ୍ର ଦେଶ ଦେଖିବ ଯେ, ଆସାମ ବିକାଶ ଉତ୍ସବ ପାଳନ କରୁଛି । ଯେତେବେଳେ ବିକାଶର ଆଲୋକ ପହଞ୍ଚେ, ଜୀବନର ପ୍ରତ୍ୟେକ ପଥ ନୂତନ ଉଚ୍ଚତାକୁ ଛୁଇଁବା ଆରମ୍ଭ କରେ । ସମସ୍ତଙ୍କୁ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆସାମର ମାଟି ସହିତ ମୋର ସଂଲଗ୍ନତା, ଏଠାକାର ଲୋକମାନଙ୍କର ସ୍ନେହ ତଥା ପ୍ରେମ ଏବଂ ବିଶେଷକରି ଆସାମ ଏବଂ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବର ମାଆ ଓ ଭଉଣୀମାନଙ୍କ ଭଲପାଇବା ମୋତେ ସବୁବେଳେ ପ୍ରେରିତ କରିଥାଏ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ବିକାଶ ପାଇଁ ଆମର ସଂକଳ୍ପକୁ ଅଧିକ ଦୃଢ଼ କରିଥାଏ । ମୁଁ ଦେଖୁଛି ଯେ, ଆଜି ପୁଣି ଥରେ ଆସାମର ବିକାଶରେ ଏକ ନୂଆ ଅଧ୍ୟାୟ ଯୋଡା ହେଉଛି, ଏବଂ ଏପରି ସମୟରେ ଭାରତ ରତ୍ନ ଭୁପେନ ଦା’ଙ୍କ ପଙ୍କ୍ତି ଉପଯୁକ୍ତ ମନେ ହେଉଛି । ଲୁଇଦୋର ପାର ଜିଲିକାଇ ଟୁଲିବୋଲୋଇ, ଆମି ପ୍ରୋତିଜ୍ଞାବୋଦ୍ଧ! ଆମି ହୋନˆଲ୍ପବୋଦ୍ଧ! ଅର୍ଥାତ୍ ଲୁଇତ୍ ନଦୀର କୂଳ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ହେବ, ଅନ୍ଧକାର ପ୍ରତ୍ୟେକ କାନ୍ଥ ଭାଙ୍ଗିବ ଏବଂ ଏହା ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଘଟିବ, ଏହା ଆମର ସଂକଳ୍ପ, ଏହା ଆମର ପ୍ରତିଶୃତି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଭୁପେନ ଦା ଙ୍କର ଏହି ପଂକ୍ତିଗୁଡ଼ିକ କେବଳ ଏକ ଗୀତ ନଥିଲା, ଏହା ଆସାମକୁ ଭଲପାଉଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ମହାନ ଆତ୍ମାର ସଂକଳ୍ପ ଥିଲା ଏବଂ ଆଜି ଏହି ସଂକଳ୍ପ ଆମ ସମ୍ମୁଖରେ ପ୍ରମାଣିତ ହେଉଛି । ଯେପରି ଆସାମରେ ବିଶାଳ ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ରର ଧାରା କେବେବି ବନ୍ଦ ହୁଏ ନାହିଁ, ସେହିପରି ବିଜେପିର ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ସରକାର ଅଧୀନରେ ବିକାଶର ଧାରା ମଧ୍ୟ ଅନବରତ ପ୍ରବାହିତ ହେଉଛି । ଆଜି ଲୋକପ୍ରିୟ ଗୋପୀନାଥ ବୋରଦୋଲୋଇ ବିମାନବନ୍ଦରର ନୂଆ ଟର୍ମିନାଲର ଉଦ୍ଘାଟନ ଆମର ଏହି ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପର ପ୍ରମାଣ । ମୁଁ ସମସ୍ତ ଆସାମର ଲୋକମାନଙ୍କୁ, ଦେଶର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଏହି ନୂଆ ଟର୍ମିନାଲ ଭବନ ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି ।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
କିଛି ସମୟ ପୂର୍ବରୁ ମୋତେ ଗୋପୀନାଥ ବୋରଦୋଲୋଇ ଜୀଙ୍କ ପ୍ରତିମା ଉନ୍ମୋଚନ କରିବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ମିଳିଥିଲା । ବୋରଦୋଲୋଇ ଜୀ ଆସାମର ପ୍ରଥମ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଥିଲେ, ଆସାମର ଗୌରବ ଥିଲେ, ଆସାମର ପରିଚୟ, ଆସାମର ଭବିଷ୍ୟତ ଏବଂ ଆସାମର ସ୍ୱାର୍ଥ ସହ କେବେବି ସାଲିସ କରିନଥିଲେ । ତାଙ୍କର ଏହି ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତୀ ଆଗାମୀ ପିଢ଼ିକୁ ପ୍ରେରଣା ଯୋଗାଇବା ସହ ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଆସାମ ପ୍ରତି ଗର୍ବର ଭାବନା ଜାଗ୍ରତ କରିବ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆଧୁନିକ ବିମାନବନ୍ଦର ଭଳି ସୁବିଧା ଯୋଗାଯୋଗର ଆଧୁନିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଭଳି ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକ କୌଣସି ରାଜ୍ୟ ପାଇଁ ନୂତନ ସମ୍ଭାବନା ଏବଂ ନୂଆ ସୁଯୋଗର ପ୍ରବେଶ ଦ୍ୱାର । ଏଗୁଡିକ ହେଉଛି ରାଜ୍ୟର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ଲୋକମାନଙ୍କର ବିଶ୍ୱାସର ସ୍ତମ୍ଭ । ଆପଣମାନେ ମଧ୍ୟ ଯେତେବେଳେ ଦେଖୁଛନ୍ତି ଯେ, ଆସାମରେ ଏତେ ସୁନ୍ଦର ରାଜପଥ ଏବଂ ବିମାନବନ୍ଦର ନିର୍ମାଣ ହେଉଛି, ଆପଣ ମଧ୍ୟ କହୁଛନ୍ତି – ଏବେ ଆସାମକୁ ନ୍ୟାୟ ମିଳିବା ଆରମ୍ଭ ହେଲା ।
ନଚେତ ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆସାମ ଏବଂ ଉତ୍ତରପୂର୍ବ ଅଞ୍ଚଳର ବିକାଶ କଂଗ୍ରେସର ସରକାରଙ୍କ ଏଜେଣ୍ଡାରେ ନଥିଲା । କଂଗ୍ରେସର ସରକାର ଏବଂ ସେଥିରେ ଥିବା ଲୋକମାନେ କହୁଥିଲେ, ଆସାମ ଏବଂ ଉତ୍ତରପୂର୍ବ ଅଞ୍ଚଳକୁ କିଏ ଯାଏ? କଂଗ୍ରେସ କହୁଥିଲା, ଆସାମକୁ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳକୁ, ଆଧୁନିକ ବିମାନବନ୍ଦର, ରାଜପଥ ଏବଂ ଉନ୍ନତ ରେଳପଥର ଆବଶ୍ୟକତା କ’ଣ? ଏହି ଚିନ୍ତାଧାରା ଯୋଗୁଁ କଂଗ୍ରେସ ଅନେକ ଦଶନ୍ଧି ଧରି ଏହି କ୍ଷେତ୍ରକୁ ଉପେକ୍ଷା କରୁଥିଲା ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
କଂଗ୍ରେସ ୬-୭ ଦଶନ୍ଧି ଧରି ଯେଉଁ ଭୁଲ କରିଆସୁଥିଲା, ମୋଦୀ ଏବେ ଗୋଟିଏ ପରେ ଗୋଟିଏ ସଂଶୋଧନ କରଛନ୍ତି । ମୋଦୀ କହୁଛନ୍ତି, କଂଗ୍ରେସ ସଦସ୍ୟମାନେ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ଗସ୍ତ କରନ୍ତୁ କି ନାହିଁ, ମୁଁ କିନ୍ତୁ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ଏବଂ ଆସାମ ଆସିଲେ ମୋତେ ଅନୁଭବ ହୁଏ ଯେ, ମୁଁ ନିଜର ଲୋକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି ।
ତେଣୁ ସେଥିପାଇଁ ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଆସାମ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ପାଇଁ ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଆଜି ଆସାମ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛି ଏବଂ ନୂତନ ରେକର୍ଡ ସ୍ଥାପନ କରୁଛି । ମୁଁ ଜାଣି ଖୁସି ହେଲି ଯେ, ଆସାମ ଭାରତୀୟ ଦଣ୍ଡ ସଂହିତା ଲାଗୁ କରିବାରେ ଦେଶରେ ଏକ ନମ୍ବର ରାଜ୍ୟ ହୋଇଛି । ଆସାମ ୫୦ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ସ୍ମାର୍ଟ ପ୍ରି-ପେଡ ମିଟର ସ୍ଥାପନ କରି ଏକ ନୂତନ ରେକର୍ଡ ମଧ୍ୟ ସ୍ଥାପନ କରିଛି । କଂଗ୍ରେସ ସମୟରେ ଆସାମରେ ବିନା ସ୍ଲିପ ଏବଂ ବିନା ଖର୍ଚ୍ଚରେ ଚାକିରି ମିଳିବା ଅସମ୍ଭବ ଥିଲା । କିନ୍ତୁ ଆଜି ଏଠାରେ ହଜାର ସଂଖ୍ୟାରେ ଯୁବପିଢ଼ି କୌଣସି ସ୍ଲିପ କିମ୍ବା ପଇସା ବିନା ସରକାରୀ ଚାକିରି ପାଉଛନ୍ତି । ବିଜେପି ସରକାର ଅଧୀନରେ ଆସାମର ସଂସ୍କୃତିକୁ ସବୁ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରୋତ୍ସାହିିତ କରାଯାଉଛି । ଗତ ବର୍ଷ ଅପ୍ରେଲ ୧୩ ତାରିଖରେ ଗୌହାଟୀ ଷ୍ଟାଡିୟମରେ ୧୧ ହଜାରରୁ ଅଧିକ କଳାକାର ଏକାଠି ବିହୁ ନୃତ୍ୟ ପରିବେଷଣ କରିଥିଲେ, ଯାହାକୁ ମୁଁ କେବେବି ଭୁଲି ପାରିବି ନାହିଁ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଗିନିଜ ୱାର୍ଲ୍ଡ ରେକର୍ଡରେ ରେକର୍ଡ ହୋଇଛି । ଏପରି ନୂଆ ରେକର୍ଡ ସ୍ଥାପନ କରିବା ସହ ଆସାମ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ପ୍ରଗତି ପଥରେ ଅଗ୍ରସର ହେଉଛି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଏବେ ଏହି ନୂଆ ଟର୍ମିନାଲ ବିଲ୍ଡିଂ ଯୋଗୁଁ ଆସାମ ଏବଂ ଗୌହାଟୀର କ୍ଷମତା ଆହୁରି ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ । ଏହି ଟର୍ମିନାଲରେ ବାର୍ଷିକ ପ୍ରାୟ ୧୨୫ ନିୟୁତ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଯାତ୍ରୀ ଯାତ୍ରା କରିପାରିବେ! ଅର୍ଥାତ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟାରେ ପର୍ଯ୍ୟଟକ ମଧ୍ୟ ଆସାମ ଆସିପାରିବେ । ଭକ୍ତମାନଙ୍କ ପାଇଁ ମାଆ କାମାକ୍ଷାଙ୍କ ଦର୍ଶନ ମଧ୍ୟ ଆହୁରି ସୁବିଧାଜନକ ହେବ । ଏହି ନୂଆ ଟର୍ମିନାଲରେ ପାଦ ଦେବା ମାତ୍ରେ ‘ବିକାଶ ଏବଂ ଐତିହ୍ୟ’ ମନ୍ତ୍ରର ଅର୍ଥ କ’ଣ ତାହା ସ୍ପଷ୍ଟ ଭାବରେ ଜଣାପଡେ । ଆସାମର ପ୍ରକୃତି ଏବଂ ସଂସ୍କୃତିକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଏହି ବିମାନବନ୍ଦର ଡିଜାଇନ କରାଯାଇଛି । ଟର୍ମିନାଲ ଭିତରେ ସବୁଜିମା ଭରି ରହିଛି । ଏହା ଭିତରେ ଇନଡୋର ଜଙ୍ଗଲ ପରି ବ୍ୟବସ୍ଥା ମଧ୍ୟ ରହିଛି । ସବୁଆଡେ ପ୍ରକୃତି ସହିତ ଜଡ଼ିତ ଡିଜାଇନ ରହିଛି, ଯାହା ଏଠାକୁ ଆସୁଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଯାତ୍ରୀ ଶାନ୍ତି ଅନୁଭବ କରିବେ । ଏହାର ନିର୍ମାଣରେ ବାଉଁଶ ବିଶେଷ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଇଛି । ବାଉଁଶ ଅହମୀୟ ଜୀବନର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଙ୍ଗ, ଯାହା ଶକ୍ତି ଏବଂ ସୌନ୍ଦର୍ଯ୍ୟ ଉଭୟକୁ ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ କରେ । ତଥାପି, ଦିଲ୍ଲୀର ପୂର୍ବ ସରକାରଗୁଡିକ ବାଉଁଶ ସମ୍ପର୍କରେ ପରିଚିତ ନଥିଲେ । ଆପଣ ଜାଣି ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ, ୨୦୧୪ରେ ଆପଣମାନେ ମୋତେ ଦାୟିତ୍ୱ ଦେଇଥିଲେ । ଏହା ପୂର୍ବରୁ ଆମ ଦେଶରେ ଏକ ଆଇନ ଥିଲା ଯେ ଆପଣ ବାଉଁଶ କାଟି ପାରିବେ ନାହିଁ । କିନ୍ତୁ ମୁଁ ବୁଝିପାରୁ ନାହିଁ ଏହା କାହିଁକି? କାରଣ ସେମାନେ କହିଥିଲେ ଯେ ବାଉଁଶ ଏକ ଗଛ, ଏକ ବୃକ୍ଷ ଅଟେ, ଏବଂ ଯେତେବେଳେ ଥରେ ବୃକ୍ଷ ବୋଲି କହିଦେଲେ, ସେତେବେଳେ ସମସ୍ତ ରାସ୍ତା ବନ୍ଦ ହୋଇଗଲା । କିନ୍ତୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିଶ୍ୱ ବିଶ୍ୱାସ କରେ ଯେ, ଏହା ଏକ ଗଛ ଏବଂ ଆମେ ଆଇନକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରି ବାଉଁଶକୁ ଘାସ ବର୍ଗରେ ଆଣିଛୁ, ଯାହା ପ୍ରକୃତରେ ବାଉଁଶର ପରିଚୟ ଏବଂ ଏହା ପରେ ଆଜି ବାଉଁଶରେ ଏପରି ଭବ୍ୟ କୋଠା ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇପାରିଲା । ଆଜି ଯଦି ଆପଣ ସୋସିଆଲ ମିଡିଆ ଦେଖିବେ, ତେବେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତର ଏହି ବିମାନ ବନ୍ଦରର ନିର୍ମାଣ ଉପରେ ଚର୍ଚ୍ଚା ହେଉଛି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଏହି ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶ ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ବାର୍ତ୍ତା ପଠାଉଛି, ଯାହା ଭାରତର ବିକାଶ ଯାତ୍ରାର ପ୍ରମୁଖ ପରିଚୟ ପାଲଟିଛି । ଏହା ଶିଳ୍ପକୁ ପ୍ରୋତ୍ସହିତ କରେ । ନିବେଶକମାନଙ୍କୁ ସଂଯୋଗର ନିଶ୍ଚିତତା ପ୍ରଦାନ କରେ । ସ୍ଥାନୀୟ ଉତ୍ପାଦଗୁଡିକୁ ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ରପ୍ତାନି କରିବା ପାଇଁ ପଥ ଉନ୍ମୁକ୍ତ କରିଥାଏ । ଏବଂ ସବୁଠାରୁ ବଡ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ସେହି ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କୁ ମିଳିଥାଏ, ଯେଉଁମାନଙ୍କ ପାଇଁ ନୂତନ ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ । ତେଣୁ ଆଜି, ଆମେ ଆସାମକୁ ଅସୀମ ସମ୍ଭାବନାର ଏହି ଉଡ଼ାଣରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଥିବାର ଦେଖୁଛୁ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆଜି ଭାରତ ପ୍ରତି ବିଶ୍ୱର ଚିନ୍ତାଧାରା ବଦଳିଛି, ଏବଂ ଭାରତର ଭୂମିକା ମଧ୍ୟ ବଦଳିଯାଇଛି । ଭାରତ ଏବେ ବିଶ୍ୱର ତୃତୀୟ ସର୍ବବୃହତ ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ପରିଣତ ହେବାକୁ ଯାଉଛି । ୧୧ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଏହା କିପରି ହେଲା?
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଏଥିରେ ଆଧୁନିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶର ଏଥିରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ରହିଛି । ଭାରତ ୨୦୪୭ ମସିହା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତି କରୁଛି । ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ଆମର ସଂକଳ୍ପକୁ ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ, ଆମେ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଉଛୁ । ସବୁଠାରୁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ହେଉଛି ଯେ, ବିକାଶର ଏହି ଅଭିଯାନରେ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ରାଜ୍ୟ, ପ୍ରତ୍ୟେକ କ୍ଷେତ୍ରର ଭାଗିଦାରୀ ରହିଛି । ଆମେ ପଛୁଆ ବର୍ଗଙ୍କୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଉଛୁ । ପ୍ରତ୍ୟେକ ରାଜ୍ୟ ଏକତ୍ର ପ୍ରଗତି କରିବା ଏବଂ ବିକଶିତ ଭାରତର ମିଶନରେ କିପରି ନିଜର ଯୋଗଦାନ ଦେଇପାରିବେ ସେ ଉପରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି । ଏବଂ ମୁଁ ଖୁସି ଯେ, ଆଜି ଆସାମ ଏବଂ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଏହି ମିଶନର ନେତୃତ୍ୱ ନେଉଛନ୍ତି । ଆମେ ଆକ୍ଟ ଇଷ୍ଟ ନୀତି ମାଧ୍ୟମରେ ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବକୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଇଥିଲୁ, ଏବଂ ଆଜି, ଆମେ ଆସାମକୁ ଭାରତର ପୂର୍ବ ପ୍ରବେଶ ଦ୍ୱାର ଭାବରେ ଉଭା ହେଉଥିବା ଦେଖୁଛୁ । ଆସାମ ଭାରତକୁ ଆସିଆନ ଦେଶଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ସଂଯୋଗ କରୁଥିବା ଏକ ସେତୁ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି । ଏହି ପ୍ରାରମ୍ଭ ବହୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବ । ଏବଂ ଆସାମ ଅନେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ବିକଶିତ ଭାରତର ଇଞ୍ଜିନ ହେବ ।
ଆଜି, ଆସାମ ଏବଂ ସମଗ୍ର ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବ ଭାରତ ବିକାଶର ଏକ ନୂତନ ପ୍ରବେଶ ପଥ ହେବାକୁ ଯାଉଛି । ବହୁ ମୋଡାଲ ସଂଯୋଗ ପ୍ରତି ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ଦିଗ ଏବଂ ଅବସ୍ଥା ଉଭୟକୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିଛି । ଆସାମରେ ନୂତନ ସେତୁ ନିର୍ମାଣର ଗତି, ନୂତନ ମୋବାଇଲ ଟାୱାର ସ୍ଥାପନର ଗତି ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପର ଗତି ଇତ୍ୟାଦି ସ୍ୱପ୍ନ ବାସ୍ତବରେ ପରିଣତ ହେଉଛି । ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର ନଦୀ ଉପରେ ନିର୍ମିତ ସେତୁଗୁଡିକ ଆସାମର ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ନୂତନ ଶକ୍ତି ଏବଂ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ଦେଇଛି । ସ୍ୱାଧୀନତାର ଛଅରୁ ସାତ ଦଶନ୍ଧି ମଧ୍ୟରେ, ଏଠାରେ ମାତ୍ର ତିନିଟି ବଡ ସେତୁ ନିର୍ମିତ ହୋଇପାରିଥିଲା । କିନ୍ତୁ ଗତ ଏକ ଦଶକ ମଧ୍ୟରେ ଚାରୋଟି ନୂତନ ମେଗା ସେତୁ ନିର୍ମାଣ ସରିଛି ଏବଂ ଅନେକ ଐତିହାସିକ ପ୍ରକଳ୍ପର କାର୍ଯ୍ୟ ଚାଲିଛି । ବୋଗିବିଲ ଏବଂ ଧୋଲା-ସାଦିଆ ଭଳି ଦୀର୍ଘତମ ସେତୁ ଆସାମର ରଣନୈତିକ ସ୍ଥିତିକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିଛି । ରେଳ ସଂଯୋଗୀକରଣ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ବୈପ୍ଳବିକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆସିଛି । ବୋଗିବିଲ ସେତୁ ଖୋଲିବା ଦ୍ୱାରା ଉପର ଆସାମ ଏବଂ ଦେଶର ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସ୍ଥାନ ମଧ୍ୟରେ ଦୂରତା ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଗୌହାଟୀରୁ ନୁ୍ୟ ଜଲପାଇଗୁଡି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଚଳାଚଳ କରୁଥିବା ବନେ୍ଦ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସର ଯାତ୍ରା ସମୟ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଦେଶରେ ଜଳପଥ ବିକାଶରୁ ଆସାମ ମଧ୍ୟ ଲାଭବାନ ହେଉଛି । ମାଲ ପରିବହନ ୧୪୦ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି, ଯାହା ପ୍ରମାଣିତ କରୁଛି ଯେ, ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର କେବଳ ଏକ ନଦୀ ନୁହେଁ, ବରଂ ଏକ ଆର୍ଥିକ ଶକ୍ତିର ଉତ୍ସ । ପାଣ୍ଡୁରେ ପ୍ରଥମ ଜାହାଜ ମରାମତି ସୁବିଧା ବିକଶିତ ହେଉଛି, ବାରଣାସୀରୁ ଦିବ୍ରୁଗଡ଼ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଗଙ୍ଗା ବିକାଶ କ୍ରୁଜ ବିଷୟରେ ସମସ୍ତେ ଉତ୍ସାହିତ ଅଛନ୍ତି, ଯାହା ଉତ୍ତରପୂର୍ବକୁ ବିଶ୍ୱ କ୍ରୁଜ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ମାନଚିତ୍ରରେ ସ୍ଥାନିତ କରିଛି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
କଂଗ୍ରେସ ସରକାର ଆସାମ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବକୁ ବିକାଶରୁ ଦୂରରେ ରଖିବାର ଯେଉଁ ପାପ କରିଥିଲା, ଏହା ଦ୍ୱାରା ଦେଶର ସୁରକ୍ଷା, ଏକତା ଏବଂ ଅଖଣ୍ଡତାକୁ ବଡ଼ କ୍ଷତି ସହିବାକୁ ପଡ଼ିଥିଲା । କଂଗ୍ରେସ ସରକାର ଅଧୀନରେ ଦଶନ୍ଧି ଧରି ହିଂସାର ଯୁଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିଲା, ଆମେ ମାତ୍ର ୧୦-୧୧ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଏହାକୁ ଶେଷ କରିବା ଦିଗରେ ଅଗ୍ରସର ହେଉଛୁ । ଉତ୍ତର ପୂର୍ବରେ ପ୍ରଥମେ ଯେଉଁଠି ହିଂସା ଏବଂ ରକ୍ତପାତ ହେଉଥିଲା, ଆଜି ସେଠାରେ ୪ଜି ଏବଂ ୫ଜି ଟେକ୍ନୋଲୋଜି ଯୋଗୁଁ ଡିଜିଟାଲ୍ ସଂଯୋଗୀକରଣ ହୋଇପାରିଛି । ଯେଉଁ ଜିଲ୍ଲାଗୁଡ଼ିକ ଦିନେ ହିଂସାଗ୍ରସ୍ତ ବୋଲି ମନେ ହେଉଥିଲା, ଆଜି ସେଗୁଡିକ ଆକାଂକ୍ଷିତ ଜିଲ୍ଲା ଭାବରେ ବିକଶିତ ହେଉଛନ୍ତି । ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଏହି ଅଞ୍ଚଳ ଇଣ୍ଡଷ୍ଟି୍ରଆଲ୍ କରିଡରରେ ମଧ୍ୟ ପରିଣତ ହେବ । ତେଣୁ ଆଜି ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳକୁ ନେଇ ଏକ ନୂଆ ଆଶା ଦେଖାଦେଇଛି । ଆମକୁ ଏହାକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବାକୁ ହେବ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆମେ ଆସାମ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳର ବିକାଶ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସଫଳ ହେଉଛୁ କାରଣ ଆମେ ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ପରିଚୟ ଏବଂ ସଂସ୍କୃତିକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେଉଛୁ । କଂଗ୍ରେସ ଆଉ ଏକ ପାପ କରିଥିଲା, ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ପରିଚୟକୁ ଲିଭାଇ ଦେବାକୁ ଷଡ଼ଯନ୍ତ୍ର କରିଥିଲା । ଆଉ ଏହି ଷଡ଼ଯନ୍ତ୍ର କେବଳ କିଛି ବର୍ଷର ନୁହେଁ! କଂଗ୍ରେସର ଏହି ପାପର ଚେର ସ୍ୱାଧୀନତା ପୂର୍ବରୁ ରହିଛି । ସେହି ସମୟରେ, ଯେତେବେଳେ ମୁସିଲମ ଲିଗ ଏବଂ ଇଂରେଜ ସରକାର ମିଳିତ ଭାବରେ ଭାରତର ବିଭାଜନର ଯୋଜନା କରୁଥିଲେ, ସେତେବେଳେ ଆସାମକୁ ମଧ୍ୟ ଅବିଭାଜିତ ବଙ୍ଗଳାର, ଅର୍ଥାତ୍ ପଶ୍ଚିମ ପାକିସ୍ତାନର ଅଂଶ କରିବାକୁ ଯୋଜନା କରାଯାଇଥିଲା । କଂଗ୍ରେସ ଏହି ଷଡ଼ଯନ୍ତ୍ରର ଅଂଶ ହେବାକୁ ଯାଉଥିଲା । ସେତେବେଳେ ବୋରଦୋଲୋଇ ଜୀ ନିଜ ଦଳ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଠିଆ ହୋଇଥିଲେ । ସେ ଆସାମର ପରିଚୟକୁ ନଷ୍ଟ କରିବାର ଏହି ଷଡ଼ଯନ୍ତ୍ରର ବିରୋଧ କରିଥିଲେ । ଏବଂ ଆସାମକୁ ଦେଶରୁ ଅଲଗା ହେବାରୁ ରକ୍ଷା କରିଥିଲେ । ବିଜେପି ଦଳ, ସର୍ବଦା ଦଳୀୟ ସୀମା ଅତିକ୍ରମ କରି ଦେଶପ୍ରେମୀମାନଙ୍କୁ ସମ୍ମାନ କରିଥାଏ । ଅଟଳ ଜୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଯେତେବେଳେ ଭାରତୀୟ ଜନତା ପାର୍ଟିର ସରକାର କ୍ଷମତାକୁ ଆସିଥିଲା, ସେତେବେଳେ ବୋରଦୋଲୋଇଙ୍କୁ ଭାରତ ରତ୍ନ ଦିଆଯାଇଥିଲା ।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
ବୋରଦୋଲୋଇ ଜୀ ସ୍ୱାଧୀନତା ପୂର୍ବରୁ ତ ଆସାମକୁ ରକ୍ଷା କରିଥିଲେ, କିନ୍ତୁ ତାଙ୍କ ପରେ କଂଗ୍ରେସ ପୁଣି ଥରେ ଆସାମ ବିରୋଧୀ ଏବଂ ଦେଶବିରୋଧୀ କାମ ଆରମ୍ଭ କରିଦେଇଥିଲା । କଂଗ୍ରେସ ନିଜ ଭୋଟ ବ୍ୟାଙ୍କ ବଢ଼ାଇବାକୁ ସମ୍ପ୍ରଦାୟ ତୁଷ୍ଟିକରଣର ଷଡ଼ଯନ୍ତ୍ର କରିଛି । ବଙ୍ଗଳା ଓ ଆସାମରେ ଭୋଟବ୍ୟାଙ୍କଭାବେ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ଖୋଲା ସୁବିଧା ଦିଆଯାଇଛି । ଏଠାକାର ଭୌଗୋଳିକ ଚିତ୍ରକୁ ବଦଳାଇ ଦିଆଯାଇଛି । ଏହି ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀମାନେ ଆମର ଜଙ୍ଗଲ ଉପରେ କବଜା କରିଛନ୍ତି, ଆମର ଜମିକୁ କବଜା କରିଛନ୍ତି । ଏହାର ଫଳ ଏହା ହୋଇଛି କି ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଆସାମର ସୁରକ୍ଷା ଓ ପରିଚୟ ଉପରେ ପ୍ରଶ୍ନଚିହ୍ନ ଲାଗିଯାଇଛି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆଜି ହିମନ୍ତ ଜୀଙ୍କ ସରକାର ଏବଂ ତାଙ୍କ ଟିମର ସମସ୍ତ ସାଥୀ ବହୁତ ପରିଶ୍ରମରେ ଆସାମର ସମ୍ବଳକୁ ଏହି ବେଆଇନ ଓ ଦେଶବିରୋଧୀ ଅତିକ୍ରମଣରୁ ମୁକ୍ତ କରୁଛନ୍ତି । ଆସାମର ସମ୍ବଳ, ଆସାମର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ କାମରେ ଆସୁ, ଏଥିପାଇଁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ସ୍ତରରେ କାମ ହେଉଛି । କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ମଧ୍ୟ ଅନୁପ୍ରବେଶ ରୋକିବାକୁ କଠୋର ହୋଇଛନ୍ତି । ବେଆଇନ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ତଡ଼ିବାକୁ ସେମାନଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରିବା କାମ ମଧ୍ୟ ଚାଲିଛି ।
କିନ୍ତୁ ଭାଇ ଭଉଣୀ ମାନେ,
କଂଗ୍ରେସ ପାର୍ଟି ଏବଂ ଇଣ୍ଡି ମେଣ୍ଟର ଲୋକମାନେ ଖୋଲାଖୋଲି ଦେଶବିରୋଧୀ ଆଜେଣ୍ଡାରେ କାମ କରୁଛନ୍ତି । ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ତଡ଼ିବାକୁ ଦେଶର ସୁପ୍ରିମକୋର୍ଟ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଆଲୋଚନା ହୋଇଛି । କିନ୍ତୁ ଏହି ଲୋକମାନେ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବାକୁ ବୟାନବାଜୀ କରୁଛନ୍ତି । ସେମାନଙ୍କ ଓକିଲ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ଥଇଥାନ କରିବାକୁ ଯୁକ୍ତି କରୁଛନ୍ତି । ନିର୍ବାଚନ ଆୟୋଗ ନିରପେକ୍ଷ ନିର୍ବାଚନ କରାଇବାକୁ ଏସଆଇଆର ପ୍ରକ୍ରିୟା କରୁଛନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ଏହି ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ କୋଣରେ ବାଧୁଛି । ଏଭଳି ଲୋକମାନେ, ଆସାମର ଭାଇଭଉଣୀଙ୍କୁ ହିତକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବେନାହିଁ । ଏହି ଲୋକମାନେ ଆପଣମାନଙ୍କ ଜଙ୍ଗଲ ଓ ଜମିକୁ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା କବଜା ହେବାକୁ ଦେବେ, ଏମାନଙ୍କ ଦେଶବିରୋଧୀ ମାନସିକତା ପୁରୁଣା ଦିନର ଅଶାନ୍ତି ଓ ହିଂସା ଜନକ ସ୍ଥିତି ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ । ଏବଂ ଏଥିପାଇଁ ଆସାମର, ମୋର ଭାଇଭଉଣୀମାନେ ବହୁତ ସାମଧାନ ରହିବାକୁ ପଡ଼ିବ । ଯେଉଁ ଆସାମର ଅସ୍ମିତା ପାଇଁ ବୋରଦୋଲୋଇ ଜୀ ଙ୍କ ଭଳି ଲୋକ ଜୀବନବ୍ୟାପୀ ନିଜର ସବୁ କିଛି ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଦେଇଥିଲେ,ଆମକୁ ତାହାର ରକ୍ଷା କରିବକୁ ପଡ଼ିବ । ଆସାମର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଏକଜୁଟ ରହିବାକୁ ପଡ଼ିବ । ଆମକୁ ଆସାମର ବିକାଶକୁ ଲାଇନଚୁ୍ୟତ ହେବାରୁ ବଂଚାଇବାକୁ ପଡ଼ିବ, କଂଗ୍ରେସର ଷଡ଼ଯନ୍ତ୍ରକୁ ପ୍ରତି ମୁହୂର୍ତ୍ତରେ, ପ୍ରତି ସ୍ତରରେ ବିଫଳ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆଜି ଦୁନିଆ ଭାରତକୁ ଆଶାର ସହ ଦେଖୁଛି । ଭାରତର ଭବିଷ୍ୟର ନୂତନ ସୂର୍ଯେ୍ୟାଦୟ ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳରୁ ହିଁ ହେବ । ଏଥିପାଇଁ ଆମକୁ ମିଳିମିଶି ଆମର ସ୍ୱପ୍ନ ପାଇଁ କାମ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ । ଆମକୁ ଆସାମର ବିକାଶକୁ ସର୍ବାଗ୍ରେ ରଖି ଚାଲିବାକୁ ପଡ଼ିବ । ମୋର ବିଶ୍ୱାସ ଅଛି, ଆମର ଏହି ସାମୁହିକ ପ୍ରୟାସ ଆସାମକୁ ନୂତନ ଶୀର୍ଷତାକୁ ନେଇଯିବ । ଆମେ ବିକଶିତ ଭାରତର ସ୍ୱପ୍ନ ପୂରଣ କରିବା । ଏବଂ ବିକଶିତ ଭାରତକୁ ବିକଶିତ ଆସାମରୁ ରାସ୍ତା ନିର୍ମାଣ ହେବ । ଏହି କାମନା କରି ମୁଁ ପୁଣି ଥରେ ନୂତନ ଟର୍ମିନଲ ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି । ଆପଣ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ବହୁତ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ । ମୋ ସହ କୁହନ୍ତୁ-
ବନେ୍ଦ ମାତରମ୍ ।
ବନେ୍ଦ ମାତରମ୍
ବନେ୍ଦ ମାତରମ୍ ।
ବନେ୍ଦ ମାତରମ୍ ।
ବନେ୍ଦ ମାତରମ୍ ।
ବନେ୍ଦ ମାତରମ୍ ।
ବନେ୍ଦ ମାତରମ୍ ।