প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিপাৱালীবু UNESCOগী ইন্তেঞ্জিবল হেরিতেজ লিস্ততা য়াওরকপবু তরাম্না ওকখ্রে
দীপাৱলী অসি ঐখোয়গী চৎনবী অমসুং ইথোসকা য়াম্না নক্না মরী লৈ, মসি ঐখোয়গী সিভিলাইজেসনগী থৱায়নি অমসুং মঙাল অমসুং অচুম্বগী মশক তাকই: পি.এম.
10 DEC 2025 12:20PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি দিপাৱালীবু UNESCOগী ইন্তেঞ্জিবল হেরিতেজ লিস্ততা য়াওরকপদা নুংঙাইবা অমসুং চাউথোকচবা ফোংদোকখ্রে।
Xতা UNESCO হেন্দলনা থাগৎলকপা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা, শ্রী মোদীনা হায়খি:
“ভারত অমসুং মালেমগী মফম কয়াদা লৈরিবা মীওইশিংনা নুংঙাইবা ফোংদোক্লি।
ঐখোয়গীদমক্তদি, দীপাৱলী অসি ঐখোয়গী চৎনবী অমসুং ইথোসকা য়াম্না নক্না মরী লৈনৈ। মসি ঐখোয়গী সিভিলাইজেসনগী থৱায়নি। মসিনা মঙাল অমসুং অচুম্বগী মশক তাকই। UNESCO ইন্তেঞ্জিবল হেরিতেজ লিস্ততা দীপাৱলি হাপচিনবনা ফেস্তিবল অসিবু মালেমগী মীয়াম্না হেন্না পাম্নবা হেনগৎহল্লগনি।
প্রভু শ্রী রামগী ৱাখল্লোনশিং অসিনা ঐখোয়বু মতম পুম্নমক্তা লমজিংবিবা ওইরসনু।
@UNESCO”

Prime Minister's Office
Prime Minister welcomes inclusion of Deepavali in UNESCO Intangible Heritage List
Deepavali is very closely linked to our culture and ethos, it is the soul of our civilisation and personifies illumination and righteousness: PM
10 DEC 2025 12:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed joy and pride at the inclusion of Deepavali in the UNESCO Intangible Heritage List.
Responding to a post by UNESCO handle on X, Shri Modi said:
“People in India and around the world are thrilled.
For us, Deepavali is very closely linked to our culture and ethos. It is the soul of our civilisation. It personifies illumination and righteousness. The addition of Deepavali to the UNESCO Intangible Heritage List will contribute to the festival’s global popularity even further.
May the ideals of Prabhu Shri Ram keep guiding us for eternity.
@UNESCO”