ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଦଣ୍ଡକ୍ରମ ପାରାୟଣମ୍ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବେଦମୂର୍ତ୍ତି ଦେବବ୍ରତ ମହେଶ ରେଖେଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି
02 DEC 2025 1:03PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବେଦମୂର୍ତ୍ତି ଦେବବ୍ରତ ମହେଶ ରେଖେଙ୍କୁ ଶୁକ୍ଳ ଯଜୁର୍ବେଦ ମଧ୍ୟନ୍ଦିନୀ ଶାଖାର ୨୦୦୦ ମନ୍ତ୍ରକୁ ନେଇ ଗଠିତ ଦଣ୍ଡକ୍ରମ ପରାୟଣମକୁ ୫୦ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ବିନା ବାଧାରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିଥିବାରୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ୧୯ ବର୍ଷ ବୟସ୍କ ବେଦମୂର୍ତ୍ତି ଦେବବ୍ରତ ମହେଶ ରେଖେ ଯାହା କରିଛନ୍ତି, ତାହା ଆଗାମୀ ପିଢ଼ି ଦ୍ୱାରା ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିବ। କାଶୀର ସାଂସଦ ଭାବେ ମୁଁ ଆନନ୍ଦିତ ଯେ ଏହି ପବିତ୍ର ସହରରେ ଏହି ଅସାଧାରଣ କାର୍ଯ୍ୟ ସମ୍ପନ୍ନ ହୋଇଛି। ତାଙ୍କ ପରିବାରକୁ, ତାଙ୍କୁ ସମର୍ଥନ କରିଥିବା ସାରା ଭାରତର ଅନେକ ସନ୍ଥ, ଋଷି, ବିଦ୍ୱାନ ଏବଂ ସଙ୍ଗଠନକୁ ମୋର ପ୍ରଣାମ ", ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"୧୯ ବର୍ଷ ବୟସ୍କ ବେଦମୂର୍ତ୍ତି ଦେବବ୍ରତ ମହେଶ ରେଖେ ଯାହା କରିଛନ୍ତି ତାହା ଆଗାମୀ ପିଢ଼ି ଦ୍ୱାରା ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିବ!
ଭାରତୀୟ ସଂସ୍କୃତି ପ୍ରତି ଆଗ୍ରହୀ ପ୍ରତ୍ୟେକ ବ୍ୟକ୍ତି ତାଙ୍କ ପାଇଁ ଗର୍ବିତ ଯେ ସେ ଶୁକ୍ଳ ଯଜୁର୍ବେଦ ମାଧ୍ୟନ୍ଦିନୀ ଶାଖାର ୨୦୦୦ ମନ୍ତ୍ରକୁ ନେଇ ଗଠିତ ଦଣ୍ଡକ୍ରମ ପରାୟଣମକୁ ୫୦ ଦିନରେ ବିନା କୌଣସି ବାଧାରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିଛନ୍ତି। ଏଥିରେ ତ୍ରୁଟିଶୂନ୍ୟ ଭାବେ ଆବୃତ୍ତି କରାଯାଉଥିବା ଅନେକ ବୈଦିକ ପଦ ଏବଂ ପବିତ୍ର ଶବ୍ଦ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ସେ ଆମ ଗୁରୁ ପରମ୍ପରାର ସର୍ବୋତ୍ତମ ରୂପ ଧାରଣ କରିଛନ୍ତି।
କାଶୀର ସାଂସଦ ଭାବେ ମୁଁ ଆନନ୍ଦିତ ଯେ ଏହି ପବିତ୍ର ସହରରେ ଏହି ଅସାଧାରଣ କାର୍ଯ୍ୟ ସମ୍ପନ୍ନ ହୋଇଛି। ତାଙ୍କ ପରିବାରକୁ, ତାଙ୍କୁ ସମର୍ଥନ କରିଥିବା ସାରା ଭାରତର ଅନେକ ସନ୍ଥ, ଋଷି, ବିଦ୍ୱାନ ଏବଂ ସଂଗଠନକୁ ମୋର ପ୍ରଣାମ "

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe on completing the Dandakrama Parayanam
02 DEC 2025 1:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe on completing the Dandakrama Parayanam, consisting of 2000 mantras of the Shukla Yajurveda’s Madhyandini branch, in 50 days without any interruption. Shri Modi stated that what the 19 year old Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe has done will be remembered by the coming generations."As the MP from Kashi, I am elated that this extraordinary feat took place in this sacred city. My Pranams to his family, the several saints, seers, scholars and organisations from all over India that have supported him", Shri Modi added.
The Prime Minister posted on X:
"What 19 year old Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe has done will be remembered by the coming generations!
Every person passionate about Indian culture is proud of him for completing the Dandakrama Parayanam, consisting of 2000 mantras of the Shukla Yajurveda’s Madhyandini branch, in 50 days without any interruption. This includes several Vedic verses and sacred words recited flawlessly. He embodies the finest of our Guru Parampara.
As the MP from Kashi, I am elated that this extraordinary feat took place in this sacred city. My Pranams to his family, the several saints, seers, scholars and organisations from all over India that have supported him."