প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
দণ্ডক্ৰম পৰায়ণম সম্পূৰ্ণ কৰাৰ বাবে বেদমূৰ্তি দেৱব্ৰত মহেশ ৰেখেক অভিনন্দন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
02 DEC 2025 1:03PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে শুক্ল যজুৰ্বেদৰ মধ্যমণ্ডিনী শাখাৰ ২,০০০ টা মন্ত্ৰেৰে গঠিত দণ্ডক্ৰম পৰায়ণম ৫০ দিনত বিৰামহীনভাৱে সম্পূৰ্ণ কৰাৰ বাবে বেদমূৰ্তি দেৱব্ৰত মহেশ ৰেখেক অভিনন্দন জনাইছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে ১৯ বছৰীয়া বেদমূৰ্তি দেৱব্ৰত মহেশ ৰেখেই যি কৰিছে সেয়া পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মই মনত ৰাখিব। ‘কাশীৰ সাংসদ হিচাপে এই পবিত্ৰ চহৰখনত এই অসাধাৰণ কৃতিত্ব সম্পন্ন হোৱাত মই আনন্দিত হৈছো। তেওঁৰ পৰিয়াল, সমগ্ৰ ভাৰতৰ পৰা তেওঁক সমৰ্থন কৰা সাধু, ঋষি, পণ্ডিত আৰু সংগঠনলৈ মোৰ প্ৰণাম’, শ্ৰী মোদীয়ে লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰিছেঃ
‘১৯ বছৰীয়া বেদমূৰ্তি দেৱব্ৰত মহেশ ৰেখেই যি কৰিছে সেয়া পৰৱৰ্তী প্ৰজন্মই মনত ৰাখিব!
ভাৰতীয় সংস্কৃতিৰ প্ৰতি আগ্ৰহী প্ৰতিজন ব্যক্তিয়ে বিৰামহীনভাৱে ৫০ দিনত শুক্ল যজুৰ্বেদৰ মধ্যমণ্ডিনী শাখাৰ ২,০০০ টা মন্ত্ৰেৰে গঠিত দণ্ডক্ৰম পৰায়ণম সম্পূৰ্ণ কৰাৰ বাবে তেওঁক লৈ গৌৰৱান্বিত। ইয়াত কেইবাটাও বৈদিক শ্লোক আৰু নিখুঁতভাৱে আবৃত্তি কৰা পবিত্ৰ শব্দ অন্তৰ্ভুক্ত আছে। তেওঁ আমাৰ গুৰু পৰম্পৰাৰ শ্ৰেষ্ঠতম প্ৰতীক।
কাশীৰ সাংসদ হিচাপে এই পবিত্ৰ চহৰখনত এই অসাধাৰণ কৃতিত্ব সম্পন্ন হোৱাত মই আনন্দিত হৈছো। তেওঁৰ পৰিয়াল, সমগ্ৰ ভাৰতৰ পৰা তেওঁক সমৰ্থন কৰা সাধু, ঋষি, পণ্ডিত আৰু সংগঠনলৈ মোৰ প্ৰণাম।’

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe on completing the Dandakrama Parayanam
02 DEC 2025 1:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe on completing the Dandakrama Parayanam, consisting of 2000 mantras of the Shukla Yajurveda’s Madhyandini branch, in 50 days without any interruption. Shri Modi stated that what the 19 year old Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe has done will be remembered by the coming generations."As the MP from Kashi, I am elated that this extraordinary feat took place in this sacred city. My Pranams to his family, the several saints, seers, scholars and organisations from all over India that have supported him", Shri Modi added.
The Prime Minister posted on X:
"What 19 year old Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe has done will be remembered by the coming generations!
Every person passionate about Indian culture is proud of him for completing the Dandakrama Parayanam, consisting of 2000 mantras of the Shukla Yajurveda’s Madhyandini branch, in 50 days without any interruption. This includes several Vedic verses and sacred words recited flawlessly. He embodies the finest of our Guru Parampara.
As the MP from Kashi, I am elated that this extraordinary feat took place in this sacred city. My Pranams to his family, the several saints, seers, scholars and organisations from all over India that have supported him."