প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বেদামুর্তি দেবব্রত মহেশ রেখিবু দন্দক্রমা পরায়ানম মপুং ফানা লোইশিনখিবদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
02 DEC 2025 1:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শুক্লা য়োজুরবেদাগী মধ্যান্দিনি ব্রাঞ্চকী মন্ত্র ২০০০ য়াওবা দন্দক্রমা পরায়ানম অসি নুমিৎ ৫০নিগী মনুংদা অমত্তা লেপ্তনা মপুং ফাহনখিবগীদমক বেদামুর্তি দেবব্রত মহেশ রেখিবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি চহী ১৯ শুরবা বেদামুর্তি দেবব্রত মহেশ রেখেনা তৌখিবা অদু লাক্কদৌরিবা চারোন-শুরোনশিংনা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি। “কাশীগী এম.পি. অমা ওইনা, মসিগী ময়ামদগী থৌইদোক-হেন্দোকপা থৌনা অসি শেংলবা সহর অসিদা পাংথোকখিবা অসিদা ঐহাক নুংঙাইবা ফাওই। মহাক্কী ইমুং-মনুং, ভারত শিনবা থুংনদগী মহাকপু শৌগৎলম্বা সন্তশিং, সিয়রশিং, স্কোলরশিং অমসুং ওর্গনাইজেসনশিংবু ঐহাক্না ইকায় খুম্নবা উৎচরি।” হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না থাংগৎলকখি:
“চহী ১৯ শুরবা বেদামুর্তি দেবব্রত মহেশ রেখিনা তৌখিবা অদু লাক্কদৌরিবা চারোন-শুরোনশিংনা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি!
ভারতকী চৎনবীবু নুংশিজবা মীপুম খুদিংমক্না শুক্লা য়াজুরবেদাগী মধ্যন্দিনী মশাগী মন্ত্র ২০০০ য়াওবা দন্দক্রমা পরাযনাম অসি নুমিৎ ৫০নিগী মনুংদা অমত্তা লেপ্তনা মপুং ফাহনখিবা অসিদা চাউথোকচবা ফাওই। মসিগী মনুংদা বেদিক্কী ৱাহৈ কয়া অমদি অশোয়-অঙাম য়াওদনা পাউতাক পীবা অশেংবা ৱাহৈশিং য়াওরি। মহাক্না ঐখোয়গী গুরু পরমপরাগী খ্বাইদগী ফবা মশক অদু উৎলি।
কাশীগী এম.পি. অমা ওইনা, মসিগী মবামদগী থোইদোক-হেন্দোকপা থৌনা অসি শেংলবা সহর অসিদা পাংথোকখিবা অসিদা ঐহাক নুংঙাইবা ফাওই। মহাক্কী ইমুং-মনুং, ভারত পুম্বদগী মহাকপু শৌগৎলম্বা ভারত শিনবা থুংনদগী মহাকপু শৌগৎলম্বা সন্তশিং, সিয়রশিং, স্কোলরশিং অমসুং ওর্গনাইজেসনশিংবু ঐহাক্না ইকায় খুম্নবা উৎচরিঐহাক্কী প্রনাম।”

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe on completing the Dandakrama Parayanam
02 DEC 2025 1:03PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe on completing the Dandakrama Parayanam, consisting of 2000 mantras of the Shukla Yajurveda’s Madhyandini branch, in 50 days without any interruption. Shri Modi stated that what the 19 year old Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe has done will be remembered by the coming generations."As the MP from Kashi, I am elated that this extraordinary feat took place in this sacred city. My Pranams to his family, the several saints, seers, scholars and organisations from all over India that have supported him", Shri Modi added.
The Prime Minister posted on X:
"What 19 year old Vedamurti Devavrat Mahesh Rekhe has done will be remembered by the coming generations!
Every person passionate about Indian culture is proud of him for completing the Dandakrama Parayanam, consisting of 2000 mantras of the Shukla Yajurveda’s Madhyandini branch, in 50 days without any interruption. This includes several Vedic verses and sacred words recited flawlessly. He embodies the finest of our Guru Parampara.
As the MP from Kashi, I am elated that this extraordinary feat took place in this sacred city. My Pranams to his family, the several saints, seers, scholars and organisations from all over India that have supported him."