Prime Minister's Office
Prime Minister Condoles the Demise of Veteran Actor Shri Dharmendra
24 NOV 2025 3:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today condoled the passing away of legendary actor Shri Dharmendra Ji, describing it as the end of an era in Indian cinema.
The Prime Minister said that Dharmendra Ji was an iconic film personality and a phenomenal actor who brought charm and depth to every role he played. His ability to portray diverse characters struck a chord with countless people across generations.
In a post on X, Shri Modi said:
“The passing of Dharmendra Ji marks the end of an era in Indian cinema. He was an iconic film personality, a phenomenal actor who brought charm and depth to every role he played. The manner in which he played diverse roles struck a chord with countless people. Dharmendra Ji was equally admired for his simplicity, humility and warmth. In this sad hour, my thoughts are with his family, friends and innumerable fans. Om Shanti.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଖ୍ୟାତ ଅଭିନେତା ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ରଙ୍କ ପରଲୋକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ
24 NOV 2025 3:06PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ପ୍ରଖ୍ୟାତ ଅଭିନେତା ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ରଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି। ସେ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ରଙ୍କ ବିୟୋଗକୁ ଭାରତୀୟ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ଜଗତରେ ଏକ ଯୁଗର ଅବସାନ ଭାବେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ଜୀ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଥିଲେ ଏବଂ ଜଣେ ଅଭୂତପୂର୍ବ ଅଭିନେତା ଯିଏ କି ଅଭିନୟ କରିଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭୂମିକାରେ ଆକର୍ଷଣ ଓ ଗଭୀରତା ଆଣିପାରିଥିଲେ । ବିବିଧ ଚରିତ୍ରକୁ ଅଭିନୟରେ ଫୁଟାଇବାରେ ତାଙ୍କର ଦକ୍ଷତା ପିଢ଼ି ପିଢ଼ି ପରେ ପିଢ଼ି ଅଗଣିତ ଲୋକଙ୍କ ହୃଦୟକୁ ଛୁଇଁ ପାରିଛି ।
ଏକ୍ସର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ କହିଛନ୍ତି;
“ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ଜୀଙ୍କ ପରଲୋକରେ ଭାରତୀୟ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ର ଜଗତରେ ଏକ ଯୁଗର ଅବସାନ ହୋଇଗଲା । ସେ ଜଣେ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ଫିଲ୍ମ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଥିଲେ,ଜଣେ ଅଭୂତପୂର୍ବ ଅଭିନେତା ଯିଏ କି ଅଭିନୟ କରିଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭୂମିକାରେ ଆକର୍ଷଣ ଓ ଗଭୀରତା ଆଣିପାରିଥିଲେ । ଯେଉଁଭଳି ଭାବେ ସେ ବିବିଧ ଭୂମିକାରେ ଅଭିନୟ କରିଥିଲେ, ତାହା ଅଗଣିତ ଲୋକଙ୍କ ହୃଦୟକୁ ଛୁଇଁ ପାରିଥିଲା । ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ଜୀଙ୍କୁ ସେହିପରି ଭାବେ ତାଙ୍କ ସରଳତା,ବିନମ୍ରତା ଏବଂ ସ୍ନେହପୂର୍ଣ୍ଣ ସ୍ୱଭାବ ପାଇଁ ପ୍ରଶଂସା କରାଯାଇଥାଏ । ଏଭଳି ଦୁଃଖର ସମୟରେ ତାଙ୍କ ପରିବାର, ସମ୍ପର୍କୀୟ ଏବଂ ଅଗଣିତ ପ୍ରଶଂସକଙ୍କ ପ୍ରତି ମୋର ସମବେଦନା । ଓମ୍ ଶାନ୍ତି!”