Prime Minister's Office
Prime Minister Condoles the Demise of Veteran Actor Shri Dharmendra
24 NOV 2025 3:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today condoled the passing away of legendary actor Shri Dharmendra Ji, describing it as the end of an era in Indian cinema.
The Prime Minister said that Dharmendra Ji was an iconic film personality and a phenomenal actor who brought charm and depth to every role he played. His ability to portray diverse characters struck a chord with countless people across generations.
In a post on X, Shri Modi said:
“The passing of Dharmendra Ji marks the end of an era in Indian cinema. He was an iconic film personality, a phenomenal actor who brought charm and depth to every role he played. The manner in which he played diverse roles struck a chord with countless people. Dharmendra Ji was equally admired for his simplicity, humility and warmth. In this sad hour, my thoughts are with his family, friends and innumerable fans. Om Shanti.”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰবীণ অভিনেতা শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰৰ মৃত্যুত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শোক
24 NOV 2025 3:06PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কিংবদন্তি অভিনেতা শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ জীৰ বিয়োগত শোক প্ৰকাশ কৰি তেওঁ মৃত্যুত ভাৰতীয় চিনেমাৰ এটা যুগৰ অন্ত পৰা বুলি কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ধৰ্মেন্দ্ৰ জী চলচ্চিত্ৰজগতৰ এগৰাকী প্ৰথিতযশা ব্যক্তিত্ব আছিল। এগৰাকী অসাধাৰণ অভিনেতা হিচাপে তেওঁ অভিনয় কৰা প্ৰতিটো ভূমিকাত আকৰ্ষণ আৰু গাম্ভীৰ্যতা ফুটি উঠিছিল। বিভিন্ন চৰিত্ৰক চিত্ৰিত কৰাৰ ক্ষমতাই প্ৰজন্মৰ পিছত প্ৰজন্ম ধৰি সকলোৰে হৃদয় চুই গৈছিল।
এক্সৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
‘ধৰ্মেন্দ্ৰ জীৰ মৃত্যুৰ লগে লগে ভাৰতীয় চিনেমাৰ এটা যুগৰ অন্ত পৰিল। তেওঁ চলচ্চিত্ৰজগতৰ এগৰাকী প্ৰথিতযশা ব্যক্তিত্ব আছিল। এগৰাকী অসাধাৰণ অভিনেতা হিচাপে তেওঁ অভিনয় কৰা প্ৰতিটো ভূমিকাত আকৰ্ষণ আৰু গাম্ভীৰ্যতা ফুটি উঠিছিল। তেওঁ অভিনয় কৰা বিভিন্ন চৰিত্ৰই অগণন লোকৰ হৃদয় চুই গৈছিল। ধৰ্মেন্দ্ৰ জী তেওঁৰ সৰলতা, নম্ৰতা আৰু সৌহাৰ্দ্যতাৰ বাবে সমানে পৰিচিত আছিল।এই শোকাকুল মুহুৰ্তত মই পৰিয়াল, শুভাকাংক্ষী আৰু অগণন অনুৰাগীৰ প্ৰতি মোৰ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰিলোঁ।”