Prime Minister's Office
Joint statement by the Government of India, the Government of Australia and the Government of Canada
22 NOV 2025 9:21PM by PIB Delhi
India, Australia, and Canada today agreed to enter into a new trilateral technology and innovation partnership: the Australia-Canada-India Technology and Innovation (ACITI) Partnership.
The three sides agreed to strengthen their ambition in cooperation on critical and emerging technologies, to complement existing bilateral initiatives.
The initiative will draw on the natural strengths of the three countries and have an emphasis on green energy innovation and building resilient supply chains, including in critical minerals. It will deepen their respective ambition and strategic collaboration towards net zero and drive further diversification of supply chains towards a secure, sustainable, and resilient future. The Partnership will also examine the development and mass adoption of artificial intelligence to improve the lives of our citizens.
They agreed that officials should convene in the first quarter of 2026 to take the initiative forward.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত সরকার, অষ্ট্রেলিয়া সরকার অমসুং কনাদা সরকারগী অপুনবা ৱারোল
22 NOV 2025 9:21PM by PIB Imphal
লৈবাক অহুমগী তেক্নোলোজি অমসুং ইন্নোবেসনগী লমদা থবক তৌমিন্নবা: অষ্ট্রেলিয়া-কনাদা-ইন্দিয়া তেক্নোলোজি এন্দ ইন্নোবেসন (এ সি আই তি আই) পার্তনরশিপ ঙসি ভারত, অষ্ট্রেলিয়া অমসুং কনাদানা য়ানখ্রে।
হৌজিক লৈনরিবা লৈবাকশিংগী মরীশিংদা মতেং পাংনবা ক্রিতিকেল অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজিশিংদা মতেং পাংনবা হেনগৎহনবা হায়না লৈবাক অহুম্না য়ানখ্রে।
থবক অসিনা লৈবাক অহুমগী মহৌশাদগী লৈরক্লবা মপাঙ্গল হেন্না কনখৎহনগনি অমসুং ক্রিতিকেল মিনিরলশিং য়াওনা গ্রিন ইনর্জি ইন্নোবেসন অমসুং খুদোংথিবা মায়োক্নবা ঙম্বা সপ্লাই চেনশিং শেমগৎপদা মীৎয়েং থম্লে। মসিনা নেত জিরোগী মাইকৈদা মখোয় মখোয়গী পান্দম অমসুং লাল্লোং ফগৎনবা পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহনগনি অমসুং অশোই-অঙাম লৈতবা, তুংকোইনা চৎনবা য়াবা অমসুং অৱাবা মায়োক্নবা ঙম্বা তুংলমচৎকী সপ্লাই চেনশিং মখল কয়া থোক্নবা খায়দোকপা ঙমগনি। পার্তনরশিপ অসিনা ঐখোয়গী মীয়ামগী পুন্সিগী হিংবগী থাক ৱাংখৎনবা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স শেমগৎপা অমসুং পাক শন্না শীজিন্নবা য়েংশিনগনি।
থবক খুমাঙচাউশিন্নবা ২০২৬ গী অহানবা শরুক্ত ওফিসিএলশিং মীফম পাংথোকপদা মখোয়না য়ানখ্রে।