প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জি.20 লিদর সবমিৎকীদমক্তা প্রধানমন্ত্রীনা খা-অফ্রীকাগী জোহন্সবর্গতা চৎকদৌরি
19 NOV 2025 5:38PM by PIB Imphal
খা-অফ্রীকাগী রিপব্লিক্না য়ুম্বু ওইদুনা নবেম্বর 21-23, 2025 ফাওবা পাংথোক্কদবা 20 শুবা জি.20 লিদর সবমিৎকীদমক্তা প্রধানমন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা খা-অফ্রীকাগী জোহন্সবর্গতা চৎকদৌরি। মসি গ্লোবেল সাউথতা থংন-থংননা মথং-মথং পাংথোকপা মরিরক শুবা 20 সবমিৎনি। সবমিৎ অসিদা প্রধানমন্ত্রীনা জি. 20 এজেন্দাদা মরিশুবা ভারতকী হীরমশিংগী মতাংদা ৱাফমশিং থমগনি। প্রধানমন্ত্রীনা সবমিৎ অসিগী সেসন অহুমদা ৱা ঙাংগনি হায়বগী থাজবা লৈ। সেসনশিং অদুদি:
i. কনাগুম্বা অমফাওবা চিত্থদবা ইনক্লুসিব অমসুং সস্তেনেবল গ্রোথ: ঐখোয়গী ইকোনোমীশিং শেমগৎপা; ত্রেদ তৌবগী থৌদাং; চাউখৎনবগীদমক্তা শেলগী তেংবাং পীবা অমসুং শেন্দোনগী পোৎলুম
ii. চাউখৎলক্লিবা মালেম – জি.20 গী থৌদাং: অমাং-অতাগী খুদোংথিবা হন্থহনবা; নোংজু-নুংশা হোংলকপা; ইনর্জী ত্রাজ্ঞিসন তৌবখক্তমক; চীজ্ঞাক্কী সিস্তেমশিং
iii. ময়াম পুম্নমক্কী ওই মীচং-মীখায় নাইদবা নিংথিজরবা তুংলমচৎ: অরুবা মিনরেলশিং; ক্বাইদগী অথোইবা থবক; আর্তিফিসিএল ইন্তলিজেন্স
জি.20লিদশিংগী সবমিৎকী মতমদা প্রদানমন্ত্রীনা জোহন্সবর্গতা লৈরিবা লুচিংবা খরগা নাকল অনিগী ওইবা মীফম খরা ফমগনি হায়না থাজবা লৈ। প্রধানমন্ত্রীনা খা-অফ্রীকানা থৌবু ওইগদবা ভারত-ব্রাজিল-খা-অফ্রীকা(আই.বি.এস.এ.)গী মীফমদসু শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
Visit of Prime Minister to Johannesburg, South Africa for the G20 Leaders’ Summit
19 NOV 2025 5:38PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will be visiting Johannesburg, South Africa on 21-23 November, 2025 to attend the 20th G20 Leaders’ Summit being hosted by the Republic of South Africa. This will be the fourth consecutive G20 Summit held in the Global South. At the Summit, Prime Minister will put forth India’s perspectives on the G20 agenda. Prime Minister is expected to speak in all the three sessions of the Summit. These sessions are on:
i. Inclusive and Sustainable Economic Growth Leaving No One Behind : Building our economies; the role of trade; financing for development and the debt burden
ii. A Resilient World – the G20’s Contribution: Disaster Risk Reduction; Climate Change; Just Energy Transitions; Food Systems
iii. A Fair and a Just Future for All: Critical Minerals; Decent Work; Artificial Intelligence
On the margins of the G20 Leaders’ Summit, Prime Minister is expected to hold bilateral meetings with some of the leaders present in Johannesburg. Prime Minister will also be participating in the India-Brazil-South Africa (IBSA) Leaders’ Meeting being hosted by South Africa.