প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ পুট্টাপৰ্থীত প্ৰধানমন্ত্ৰীক উষ্ম আদৰণি
প্রশান্তি নিলয়মত শ্ৰী সত্য সাই বাবাক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
শ্ৰী সত্য সাই কেন্দ্ৰীয় ন্যাসৰ দ্বাৰা আয়োজিত গো দান অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অংশগ্ৰহণ
19 NOV 2025 1:46PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে সাই ৰামৰ ঐশ্বৰিক মন্ত্ৰৰ মাজত অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ পুট্টাপৰ্থীত উপস্থিত হয় আৰু তেওঁক উষ্ম আদৰণি জনোৱা হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰশান্তি নিলয়মৰ সাই কুলৱন্ত হলত শ্ৰী সত্য সাই বাবাক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে আৰু তাৰ পাছত দৰ্শনৰ বাবে ওমকাৰ হললৈ যায়। তেওঁ কয় যে এই পবিত্ৰ স্থানসমূহত উপস্থিত হ’লে শ্ৰী সত্য সাই বাবাৰ অসীম সহানুভূতি আৰু মানৱতাৰ উত্থানৰ বাবে জীৱনজোৰা প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে। তেওঁ লগতে কয় যে শ্ৰী সত্য সাই বাবাৰ নিঃস্বাৰ্থ সেৱাৰ বাৰ্তাই লাখ লাখ লোকক পথ প্ৰদৰ্শন আৰু অনুপ্ৰাণিত কৰি আহিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী সত্য সাই চেণ্ট্ৰেল ট্ৰাষ্টৰ দ্বাৰা আয়োজিত গো দান অনুষ্ঠানতো অংশগ্ৰহণ কৰে, যিয়ে পশু কল্যাণৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ কামকে ধৰি কেইবাটাও মহৎ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে। অনুষ্ঠানৰ অংশ হিচাপে কৃষকসকলক গীৰ গৰুকে ধৰি গৰু প্ৰদান কৰা হয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে তেওঁৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰি কয় যে সকলোৱে শ্ৰী সত্য সাই বাবাৰ আদৰ্শ অনুসৰণ কৰি সমাজৰ কল্যাণৰ বাবে কাম কৰিব লাগিব।
এক্সত এটা পৃথক পোষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
‘সাই ৰামৰ ঐশ্বৰিক মন্ত্ৰোচ্চাৰণৰ মাজত অতি উষ্ম আদৰণিৰে অন্ধ্ৰপ্ৰদেশৰ পুট্টাপৰ্থীত উপস্থিত হৈছিলো।’
‘প্ৰশান্তি নিলয়মৰ সাই কুলৱন্ত হলত শ্ৰী সত্য সাই বাবাক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰি দৰ্শনৰ বাবে ওমকাৰ হললৈ গৈছিলো। এই পবিত্ৰ স্থানসমূহত উপস্থিত হ’লে শ্ৰী সত্য সাই বাবাৰ অসীম সহানুভূতি আৰু মানৱতাৰ উত্থানৰ বাবে জীৱনজোৰা প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা মনত পেলাই দিয়ে। তেওঁৰ নিঃস্বাৰ্থ সেৱাৰ বাৰ্তাই লাখ লাখ লোকক পথ প্ৰদৰ্শন আৰু অনুপ্ৰাণিত কৰি আহিছে।’
‘তেওঁলোকে কৰি থকা বহুতো মহৎ কামৰ ভিতৰত, শ্ৰী সত্য সাই কেন্দ্ৰীয় ন্যাসে পশু কল্যাণৰ ওপৰত যথেষ্ট গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে। আজি গো দান অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিছিলো, য’ত কৃষকসকলক গৰু দিয়া হৈছে। তলৰ ছবিবোৰৰ গৰুবোৰ হৈছে গীৰ গৰু! শ্ৰী সত্য সাই বাবাই দেখুওৱাৰ দৰে আমি সকলোৱে যেন আমাৰ সমাজৰ কল্যাণৰ বাবে কাম কৰি থাকো।’
https://publish.twitter.com/?url=https://twitter.com/narendramodi/status/1991048542300012702

Prime Minister's Office
Prime Minister receives warm welcome at Puttaparthi, Andhra Pradesh
Prime Minister pays homage to Sri Sathya Sai Baba at Prasanthi Nilayam
Prime Minister participates in Gaudan Ceremony organised by Sri Sathya Sai Central Trust
19 NOV 2025 1:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, reached Puttaparthi, Andhra Pradesh amidst the divine chants of Sai Ram and received a very warm welcome.
The Prime Minister paid homage to Sri Sathya Sai Baba at the Sai Kulwant Hall, Prasanthi Nilayam, and then proceeded to Omkar Hall for Darshan. He said that being in these sacred spaces is a reminder of Sri Sathya Sai Baba’s boundless compassion and lifelong commitment to uplifting humanity. He added that Sri Sathya Sai Baba’s message of selfless service continues to guide and inspire millions.
The Prime Minister also participated in the Gaudan Ceremony organised by the Sri Sathya Sai Central Trust, which has undertaken several noble initiatives, including significant work in the field of animal welfare. As part of the ceremony, farmers are being given cows, including Gir cows. The Prime Minister conveyed his good wishes and said that everyone must continue working for the welfare of society, following the ideals of Sri Sathya Sai Baba.
In a separate posts on X, the Prime Minister said;
“Amidst the divine chants of Sai Ram, reached Puttaparthi, Andhra Pradesh to a very warm welcome.”
“Paid homage to Sri Sathya Sai Baba at the Sai Kulwant Hall, Prasanthi Nilayam and went to Omkar Hall for Darshan. Being in these sacred spaces is a reminder of his boundless compassion and lifelong commitment to uplifting humanity. His message of selfless service continues to guide and inspire millions.”
“Among the many noble deeds they are doing, the Sri Sathya Sai Central Trust has focused greatly on animal welfare. Today, took part in the Gaudan Ceremony, in which farmers are being given cows. The cows in the pictures below are Gir Cows! May we all keep working for the welfare of our society, as shown by Sri Sathya Sai Baba.”