প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গুজৰাটৰ ছুৰাটত ভাৰতৰ বুলেট ট্ৰেইনৰ সৈতে জড়িত দলৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মত বিনিময়ৰ অসমীয়া অনুবাদ
16 NOV 2025 3:27PM by PIB Guwahati
বুলেট ট্ৰেইন কৰ্মচাৰী-বুলেট ট্ৰেইন আমাৰ পৰিচয়, এয়া আপোনাৰ আৰু আমাৰ এক কৃতিত্ব, মোদীজী।
প্ৰধানমন্ত্ৰী - গতি ঠিক আছে বুলি ভাবিছেনে? আপোনালোকে নিৰ্ধাৰণ কৰা সময়সূচীত চলি আছেনে, নে আপোনালোকৰ কিবা সমস্যা হৈছে?
বুলেট ট্ৰেইনৰ কৰ্মচাৰী - নাই ছাৰ, কোনো সমস্যা হোৱা নাই।
প্ৰধানমন্ত্ৰী - আপোনালোকে কি ক’ব?
বুলেট ট্ৰেইনৰ কৰ্মচাৰী - মই কেৰালাৰ। মই ইয়াত নৱছাৰী ছেকচন ২ত কাম কৰোঁ...
প্ৰধানমন্ত্ৰী - গুজৰাটলৈ প্ৰথম আহিছে নেকি?
বুলেট ট্ৰেইনৰ কৰ্মচাৰী - হয় ছাৰ, মই ইয়াত ছেকচন ২ নইজ বেৰিয়াৰ ফেক্টৰীত আছো, ৰবটিক ইউনিটটো চাই আছো। আমি ৰবটৰ সহায়ত শব্দ বাধাৰ ৰিবাৰ্কেজ ৱেল্ডিং কৰি আছো।
প্ৰধানমন্ত্ৰী-এই বুলেট ট্ৰেইন নিৰ্মাণ কৰি ভাৰতৰ প্ৰথমখন ট্ৰেইন হোৱাৰ বিষয়ে আপোনাৰ মতামত কি? মনতে কি ভাৱ হৈছে? আপুনি আপোনাৰ পৰিয়ালক কি ক’ব?
বুলেট ট্ৰেইনৰ কৰ্মচাৰী-ছাৰ, এইটো এটা সপোন যেন লাগিছে। মই যি কাম কৰি আছো সেয়া বৰ উপযোগী হ'ব ছাৰ। মোৰ পৰিয়ালৰ বাবে গৌৰৱৰ মুহূৰ্ত ছাৰ।
প্ৰধানমন্ত্ৰীঃ চাওক, যেতিয়ালৈকে আপোনাৰ মনত এই অনুভৱ নাথাকে, মই মোৰ দেশৰ বাবে কাম কৰি আছো, দেশক নতুন কিবা এটা দিছো। যিজনে প্ৰথম মহাকাশ উপগ্ৰহ উৎক্ষেপণ কৰিছিল তেৱোঁ নিশ্চয় তেনেকৈয়ে ভাবিছিল আৰু আজি শ শ উপগ্ৰহ উৎক্ষেপণ কৰা হৈছে।
বুলেট ট্ৰেইনৰ কৰ্মচাৰী: নমস্কাৰ ছাৰ, মোৰ নাম শ্ৰুতি। মই বেংগালুৰুৰ আৰু মই লিড ইঞ্জিনিয়াৰিং মেনেজাৰ। মই ডিজাইন আৰু অভিযান্ত্ৰিক নিয়ন্ত্ৰণৰ তদাৰক কৰোঁ। গতিকে আপুনি কোৱাৰ দৰে প্ৰথমে যিয়েই নহওক কিয়, প্ৰাৰম্ভিক পৰিকল্পনা আৰু কাৰ্যকৰীকৰণ প্ৰথমে কৰা হয়। তাৰ পিছত আমি কাৰ্যকৰী কৰাৰ দিশে আগবাঢ়ি যোৱাৰ লগে লগে আমি প্ৰতিবাৰেই, প্ৰতিটো খোজতে লাভ-লোকচান পৰীক্ষা কৰোঁ। আৰু যদি কাম কৰা নাই তেন্তে ইয়াৰ কাৰণ পৰীক্ষা কৰিছোঁ? আমি প্ৰথমে সমাধান বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰোঁ। যদি তেতিয়াও কাম নকৰে তেন্তে আমি বিকল্প সমাধান বিচাৰো। আমি তেনেকুৱা কৰি এখোজ এখোজকৈ আগুৱাই যাওঁ ছাৰ।
প্ৰধানমন্ত্ৰীঃ যদি আপোনাৰ অভিজ্ঞতা লিপিবদ্ধ কৰা হয়, ব্লু বুক প্ৰস্তুত কৰা হয়, তেন্তে আমি দেশত বৃহৎ পৰিসৰত বুলেট ট্ৰেইনৰ দিশে আগবাঢ়িম। এতিয়া আমি নিবিচাৰো সকলোৱে নতুন কিবা এটা পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা কৰক। ইয়াত তেওঁলোকে যি শিকিছে তাৰ প্ৰতিৰূপ থাকিব লাগে। কিন্তু সেই প্ৰতিৰূপটো তেতিয়াহে সম্ভৱ হ’ব যেতিয়া তেওঁলোকে বুজিব যে কিয় কৰিব লাগিব। নহ’লে যিকোনো প্ৰকাৰে কেৱল কৰিব। যদি আপুনি এনে অভিলেখ বজাই ৰাখে তেন্তে ভৱিষ্যতে ই ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ বাবে উপযোগী হ’ব পাৰে। আমি ইয়াতেই জীৱনটো কটাম, দেশৰ বাবে কিবা এটা কৰিম।
বুলেট ট্ৰেইনৰ কৰ্মচাৰী: খ্যাতি নিবিচাৰো, পুৰস্কাৰ নিবিচাৰো, খ্যাতি নিবিচাৰো, পুৰস্কাৰ নিবিচাৰো। মই মাথোঁ বিচাৰো দেশখন আগবাঢ়ি যাওক।
প্ৰধানমন্ত্ৰীঃ বাঃ।
বুলেট ট্ৰেইনৰ কৰ্মচাৰী: মোদী জী, আপোনাৰ সকলো সপোন বাস্তৱায়িত হওক। মোদী জী, আপোনাৰ সকলো সপোন বাস্তৱায়িত হওক। দেশৰ নাম উচ্চ হৈ থাকক, বাৰে বাৰে হওক। বুলেট ট্ৰেইন আমাৰ পৰিচয়। বুলেট ট্ৰেইন আমাৰ পৰিচয়। এই কৃতিত্ব আপোনাৰ আৰু আমাৰ, মোদী জী।

Prime Minister's Office
English rendering of PM’s interaction with the team behind India’s bullet train in Surat, Gujarat
16 NOV 2025 3:27PM by PIB Delhi
Bullet Train Employee: The bullet train is our identity. This achievement belongs to you, Modi ji, and to us.
Prime Minister: What do you think? Is the speed fine? Are you working according to the timetable you had set, or are you facing any difficulties?
Bullet Train Employee: No sir, we are not facing any difficulties.
Prime Minister: What would you like to say?
Bullet Train Employee: I am from Kerala. I am working in Section-2, Navsari Noise (barrier factory).
Prime Minister: Is this your first time in Gujarat?
Bullet Train Employee: Yes sir. I am working here in Section-2 at the noise barrier factory, observing the robotic unit. The rebar cage for the noise barrier is there where we are welding it with the help of robots.
Prime Minister: What do you feel about building this bullet train, being part of the first bullet train project in Bharat? What do you think personally? What do you tell your family?
Bullet Train Employee: Sir, it feels like a dream. The work I am doing now will be very useful in the future. It is a proud moment for my family and for me, sir.
Prime Minister: See, unless you feel from within that “I am working for my country, I am giving something new to the nation,” the work won’t have the same meaning. The person who launched the first space satellite must have felt that way, and today hundreds of satellites are being launched.
Bullet Train Employee: Namaste sir, my name is Shruti. I am from Bengaluru, and I am the Lead Engineering Manager. I look after design and engineering control. As you said, whatever initial planning and implementation happens, it begins in the earlier stages. Then as we move towards execution, we check the pros and cons at every step. And if something isn’t working, we ask: why isn’t it working? First we try to find a solution. If even then we cannot, we look for alternative solutions. That’s how we progress step by step, sir.
Prime Minister: If your experiences are recorded, and a kind of “blue book” is prepared, it will help the country a lot as we move toward building more bullet trains. We wouldn’t want everyone to start from scratch each time. The learnings from here should be replicated elsewhere. But replication is only possible when there is knowledge of why a particular method is used. Otherwise people will simply copy without understanding. If you maintain such a record, it will even help students in the future. You will dedicate your life here, and leave something valuable for the nation.
Bullet Train Employee: We want neither fame nor reward. We only want the nation to progress. That is our desire.
Prime Minister: Wah!
Bullet Train Employee: Modi ji, may all your dreams come true. May the country’s name always rise high, again and again. The bullet train is our identity; the bullet train is our identity. This achievement is yours and ours, Modi ji.