Prime Minister's Office
English rendering of PM’s interaction with the team behind India’s bullet train in Surat, Gujarat
16 NOV 2025 3:27PM by PIB Delhi
Bullet Train Employee: The bullet train is our identity. This achievement belongs to you, Modi ji, and to us.
Prime Minister: What do you think? Is the speed fine? Are you working according to the timetable you had set, or are you facing any difficulties?
Bullet Train Employee: No sir, we are not facing any difficulties.
Prime Minister: What would you like to say?
Bullet Train Employee: I am from Kerala. I am working in Section-2, Navsari Noise (barrier factory).
Prime Minister: Is this your first time in Gujarat?
Bullet Train Employee: Yes sir. I am working here in Section-2 at the noise barrier factory, observing the robotic unit. The rebar cage for the noise barrier is there where we are welding it with the help of robots.
Prime Minister: What do you feel about building this bullet train, being part of the first bullet train project in Bharat? What do you think personally? What do you tell your family?
Bullet Train Employee: Sir, it feels like a dream. The work I am doing now will be very useful in the future. It is a proud moment for my family and for me, sir.
Prime Minister: See, unless you feel from within that “I am working for my country, I am giving something new to the nation,” the work won’t have the same meaning. The person who launched the first space satellite must have felt that way, and today hundreds of satellites are being launched.
Bullet Train Employee: Namaste sir, my name is Shruti. I am from Bengaluru, and I am the Lead Engineering Manager. I look after design and engineering control. As you said, whatever initial planning and implementation happens, it begins in the earlier stages. Then as we move towards execution, we check the pros and cons at every step. And if something isn’t working, we ask: why isn’t it working? First we try to find a solution. If even then we cannot, we look for alternative solutions. That’s how we progress step by step, sir.
Prime Minister: If your experiences are recorded, and a kind of “blue book” is prepared, it will help the country a lot as we move toward building more bullet trains. We wouldn’t want everyone to start from scratch each time. The learnings from here should be replicated elsewhere. But replication is only possible when there is knowledge of why a particular method is used. Otherwise people will simply copy without understanding. If you maintain such a record, it will even help students in the future. You will dedicate your life here, and leave something valuable for the nation.
Bullet Train Employee: We want neither fame nor reward. We only want the nation to progress. That is our desire.
Prime Minister: Wah!
Bullet Train Employee: Modi ji, may all your dreams come true. May the country’s name always rise high, again and again. The bullet train is our identity; the bullet train is our identity. This achievement is yours and ours, Modi ji.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গুজরাতকী সুরত্তা ভারতকী বুলেত ত্রেনগী থবক তৌরিবা তীমগা লোয়ননা ৱারী শাবদা থমখিবা পি.এম.গী ৱারোল
16 NOV 2025 3:27PM by PIB Imphal
বুলেত ত্রেনগী কর্মচারী - বুলেত ত্রেন অসি ঐখোয়গী আইদেন্তিতীনি, মসি অদোমগী অমসুং ঐখোয়গী এচিবমেন্তনি মোদী জী।
প্রধান মন্ত্রী - অদোমগী ৱাখল্লোন্দা স্পীদ অসি য়ারে হায়না খনবরা? অদোম্না লেপখিবা মতম অদু ঙাক্না চৎপরা নৎত্রগা করিগুম্বা খুদোংচাদবা অমা হেক্তা থেংনব্রা?
বুলেত ত্রেনগী কর্মচারী - নত্তে সর খুদোংচাদবা অমত্তা লৈতে।
প্রধান মন্ত্রী - অদোম্না করি হায়গনি?
বুলেত ত্রেনগী কর্মচারী - ঐহাক কেরলাদগীনি। ঐহাক সেক্সন অনিগী নাভসারি নোইজতা লৈরি...
প্রধান মন্ত্রী - অদোম গুজরাত্তা অহানবা লাক্লিরা?
বুলেত ত্রেনগী কর্মচারী - হোয়, সর, ঐহাক রোবোতিক য়ুনিৎ অদু য়েংশিন্নবা নোইজ বেরিয়র ফেক্তরীগী সেক্সন 2দা লৈরে। ঐখোয়না রোবোতশিংনা মতেং পাংদুনা নোইজ বেরিয়রগী রিবারক্লে ৱেলদিং তৌরি।
প্রধান মন্ত্রী - বুলেত ত্রেন অসি শাবদা অমসুং ভারত্তা অহানবা ত্রেন ওইরকপদা নহাক্না করি খল্লি? অদোমগী ৱাখল্লোনগী মতুং ইন্না মসিগী মতাংদা অদোম করি খল্লি? নহাক্কী ইমুং মনুংদা করি হায়নীংই?
বুলেত ত্রেনগী কর্মচারী - সর, মসি ঐহাক্কী মঙলাননি, ঐহাক্না পাংথোক্লিবা থবক অসি য়াম্না কান্নগনি সর, মসি ইমুংগীদমক চাউথোকচনীংঙাই ওইবা তাঙ্কক অমনি, মসি ঐহাক্কীনি সর।
প্রধান মন্ত্রী - য়েংউ, ঐহাক্না ঐহাক্কী লৈবাক অসিগীদমক থবক তৌরি, ঐহাক্না লৈবাক অসিদা অনৌবা অমা পীরি হায়বা ৱাখল্লোন অসি ৱাখলদা লাক্ত্রিবা ফাওবা অহানবা স্পেস সেতেলাইত থাগৎপা মীওই অদুসু মসিগুম্না ফাওগনি অমসুং ঙসি সেতেলাইত চা কয়া থাগৎলি।
বুলেত ত্রেনগী কর্মচারী - খুরুমজরি সর। ঐগী মিং শ্রুতি কৌই। ঐহাক বেঙ্গালুরুদগীনি অমসুং ঐহাক লিদ ইঞ্জিনীয়রিং মেনেজরনি। ঐহাক্না দিজাইন অমসুং ইঞ্জিনীয়রিং কন্ত্রোলশিং য়েংশিল্লি। অদুনা, অদোম্না হায়রিবগুম্না, অহানবা প্লান অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসন অসি খ্বাইদগী মরু ওই। মতুংদা, ঐখোয়না থবক পাংথোকপগী মায়কৈদা চংশিল্লকপা মতমদা, ঐখোয়না খোঙথাং খুদিংমক্কী অফবা অমসুং ফত্তবশিং নৈনৈ। ঐখোয়না মসি পাংথোকপা ঙমদ্রবদি, করিগীদমক মসি য়াদ্রিবনো? ঐখোয়না অহানবদা সোলুসন অমা পুরক্নবা হোৎনগনি। করিগুম্বা মসিনা মথৌ তৌদ্রবদি, ঐখোয়না অতোপ্পা পাম্বৈশিং থিজিল্লি। ঐখোয়না মদু মথং-মথং স্তেপ নাইনা পাংথোক্কনি, সর।
প্রধান মন্ত্রী - অদোমগী এক্সপরিয়েন্সশিং অদু হিগোক লাইরিক অমা ওইনা রেকোর্দ তৌরবদি, লৈবাক অসিদা ঐখোয়না বুলেত ত্রেনগী মায়কৈদা চাউনা চংশিল্লগনি। হৌজিক ঐখোয়না মীপুম খুদিংমক্না অনৌবা খরা চাংয়েং তৌবসি পাম্লোই। মফম অসিদগী ঐখোয়না তম্বা খুদিংমক, মফম অদুদা মদুগী রেপ্লিকা অমা লৈগদবনি। অদুবু করিগীদমক্তা মসি পাংথোক্কদগে হায়বগী মতাংদা লৌশিং লৈরবদি খক্তদা রেপ্লিকা অসি ওইথোকপা ঙমগনি। মদু নৎত্রবদি মখোয়না করিগুম্বা অমত্তা তৌরোই। করিগুম্বা অদোম্না অসিগুম্বা রেকোর্দ অমা থম্লবদি, মসিনা তুংগী মহৈরোয়শিংগীদমক্তা কান্নবা পীগনি। ঐখোয়না ঐখোয়গী পুন্সি অসি মফম অসিদা কৎথোক্কনি অমসুং চৎত্রিঙৈদা লৈবাক অসিগীদমক করিগুম্বা খরা থমলমগনি।
বুলেত ত্রেনগী কর্মচারী - ঐহাক্না মমিং চৎপা পামদে, ঐহাক্না রিৱার্দ পামদে, মমিং চৎপা পামদে, ঐহাক্না রিৱার্দ পামদে। ঐহাক্না লৈবাক অসিনা খুমাং চা‌উশিল্লকপা খক্তমক পাম্মি।
প্রধান মন্ত্রী –ৱাহ।
বুলেত ত্রেনগী কর্মচারী - মোদী জী, অদোমগী মঙলান পুম্নমক মঙফাওনরকপা ওইরসনু, লৈবাক অসিগী মমিং হেন্না থাক ৱাংখৎপা ওইরসনু, মসি হন্না হন্না পাংথোক-চাউথোকপা ওইরসনু। বুলেত ত্রেন অসি ঐখোয়গী আইদেন্তিতী ওইরি, মসি অদোমগী অমসুং ঐখোয়গী মায় পাকপা অমনি, মোদীজী।