প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
আউৎকমশিংগী লিস্ত: প্রধান মন্ত্রীগী ভুতান খোংচৎ
11 NOV 2025 6:10PM by PIB Imphal
হৌদোকপগী থৌরম:
1. ভারত সরকার অমসুং ভুতানগী নিংথৌ সরকারগী মরক্তা বাইলেতরেল এগ্রীমেন্ত অমগী মখাদা শাবা 1020 MW গী পুনাৎসাংচু-II হাইদ্রোইলেক্ত্রিক প্রোজেক্তকী শঙ্গাবা।
লাউথোকখিবশিং:
2. 1020 MW গী পুন্সাংথংচু-১ হাইদ্রোইলেক্ত্রিক প্রোজেক্তকী মরুওইবা দাম স্ত্রকচরগী থবক অমুক হন্না হৌনবা য়ানা ৱারোল।
3. ভুতানগী লাইশঙ/মোনাস্তরী অমসুং গেস্ত হাউস অমা শানবগীদমক বরানসীদা লম পীবা
4. গেলেফুগী মথক্তা হাতিসারদা ইমিগ্রেসন চেক পোস্ত অমা থম্ননবা ৱারেপ লৌবা।
5. ভুতানগীদমক INR 4000 করোরগী লাইন ওফ ক্রেদিৎ (LoC)
মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (MoUশিং):
সেরিয়ল নম্বর
MoUগী মমীং
দেস্ক্রিপ্সন
ভুতানগী মায়কৈদগী খুৎয়েক পীরকপা
ভারতগী মায়কৈদগী খুৎয়েক পীরকপা
6.
রিন্যুৱেবল ইনর্জীগী লমদা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্নবগী MoU
MoU অসিনা রিন্যুৱেবল ইনর্জীগী লমদা নাকল অনিগী ওইবা এঙ্গেজমেন্তশিং অসি ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌনবা হোৎনরি অমসুং মসিগী পান্দমদি সোলর ইনর্জী, ৱিন্দ ইনর্জী, বাইওমাস, ইনর্জী স্তোরেজ, গ্রীন হাইদ্রোজেন অমসুং লমশিং অসিদা কেপাসিতী বিল্দিংগুম্বা লমশিং অসিদা পুন্না থবক তৌমিন্নবনি।
RGoBগী ইনর্জী অমসুং নেচরেল রিসোর্সেসকী মন্ত্রী, ল্যোনপো জেম ছেরিং
GoIগী ন্যু অমসুং রিন্যুৱেবল ইনর্জীগী মন্ত্রী, শ্রী প্রলহাদ ভেঙ্কতেশ জোশি
7.
হকশেল অমসুং হিদাক-লাংথক্কী লমদা খুৎশম্নদুনা থবক তৌমিন্নবগী MoU
MoU অসিনা হিদাক-লাংথকশিং, দাইগ্নোস্তিক্স অমসুং দিভাইসশিং; মমাগী হকশেল; শন্দোকপা য়াবা/ শন্দোকপা য়াদবা লায়নাশিংদগী ঙাকথোকপা অমসুং লাইয়েংনবা; ত্রেদিস্নেল মেদিসিন; তেলিমেদিসিন য়াওনা দিজিতেল হেল্থ ইন্তরভেন্সনশিং; অমসুং তেক্নিকেল কোলাবোরেসন, জোইন্ত রিসর্স অমসুং হেল্থ প্রোফেস্নেলশিংগী কেপাসিতী বিল্দিংগী লমশিংদা বাইলেতরেল হেল্থ কোওপরেসন ইন্সতিত্যুস্নেলাইজ তৌনবা হোৎনরি।
RGoBগী হকশেল মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, শ্রী পেম্বা ৱাংচুক
ভুতান কিংদমদা লৈবা ভারতকী এম্বেসেদর, শ্রী সন্দীপ আর্য়া
8.
ইন্সতিত্যুস্নেল লিঙ্কেজ শেমগৎনবা ভুতানগী PEMA সেক্রেতরিয়েৎ, অমসুং ভারতকী নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ মেন্তেল হেল্থ এন্দ ন্যুরো সাইন্সেস (NIMHANS)কী মরক্তা MoU
MoU অসিনা মেন্তেল হেল্থ প্রোফেস্নেলশিংগী কেপাসিতী শেমগৎনবগীদমক্তা ইন্সতিত্যুসন অনিগী মরক্তা তেংবাং পীনবা হেনগৎহল্লগনি অমসুং সর্ভিস এনহান্সমেন্ত অমসুং রিসর্চকীদমক লৈবাক অসিদা মেন্তেল হেল্থ কোর্সশিং শেমগৎপদা তেংবাং পীনবা হেনগৎহল্লগনি।
ভুতানগী PEMA সেক্রেতরিয়েৎকী হেদ, শুকুমারী দিচেন ৱাংমো
ভুতান কিংদমদা লৈবা ভারতকী এম্বেসেদর, শ্রী সন্দীপ আর্য়া

Prime Minister's Office
List of Outcomes: Visit of Prime Minister to Bhutan
11 NOV 2025 6:10PM by PIB Delhi
Inauguration:
1. Inauguration of 1020 MW Punatsangchhu-II Hydroelectric Project constructed under a bilateral agreement between Government of India and Royal Government of Bhutan.
Announcements:
2. Understanding on the resumption of work on the main dam structure of 1200 MW Punatsangchhu-I Hydroelectric Project.
3. Grant of land in Varanasi for building a Bhutanese Temple/Monastery and Guest House
4. Decision to establish an Immigration Check Post in Hatisar across Gelephu
5. INR 4000 crore Line of Credit (LoC) to Bhutan
Memoranda of Understanding (MoUs):
S. No. Name of MoU Description Signatory from Bhutanese side Signatory from Indian side
6.
MoU on Cooperation in the field of Renewable Energy
The MoU seeks to institutionalize the bilateral engagements in the field of renewable energy and aims to work together in areas such as Solar energy, Wind energy, Biomass, Energy Storage, Green Hydrogen and capacity building in these areas.
Lyonpo Gem Tshering, Minister for Energy and Natural Resources, RGoB
Shri Pralhad Venkatesh Joshi,
Minister for New and Renewable Energy, GoI
7.
MoU on Cooperation in the field of Health and Medicine
The MoU seeks to institutionalize bilateral health cooperation in areas including – drugs, diagnostics and devices; maternal health; prevention and treatment of communicable/non-communicable diseases; traditional medicine; digital health interventions including telemedicine; and technical collaboration, joint research and capacity building of health professionals.
Mr. Pemba Wangchuk, Secretary, Ministry
of Health, RGoB
Shri Sandeep Arya,
Ambassador of India to the Kingdom of Bhutan
8.
MoU between PEMA Secretariat, Bhutan and National Institute of Mental Health and Neuro Sciences (NIMHANS) India on Building Institutional Linkage
The MoU will strengthen collaboration between the two institutions for capacity building of mental health professionals, and collaboration in developing in-country mental health courses for service enhancement and research.
Ms. Dechen Wangmo,
Head of the PEMA Secretariat, Bhutan
Shri Sandeep Arya,
Ambassador of India to the Kingdom of Bhutan