Prime Minister's Office
Prime Minister receives audience with the King of Bhutan
11 NOV 2025 6:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received today an audience with His Majesty the King of Bhutan, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck in Thimphu. The two leaders exchanged views to further enhance and strengthen bilateral ties. They also held discussions on regional and global issues of mutual interest. His Majesty conveyed condolences on the loss of lives in the Delhi tragedy.
Prime Minister conveyed his appreciation for the guiding vision provided by the successive Druk Gyalpos (the Kings) in shaping the close ties of friendship and cooperation between the two countries. His Majesty the King conveyed appreciation for the invaluable support extended by the Government of India for Bhutan’s socio-economic development.
The two leaders prayed before the Holy Piprahwa Relics of Lord Buddha from India, currently enshrined at the Grand Kuenrey Hall, Tashichhodzong. The exposition of the Holy Piprahwa Relics in Thimphu coincides with His Majesty the Fourth King’s 70th birth anniversary and the Global Peace Prayer Festival organized by Bhutan for global peace and happiness.
Both the leaders jointly inaugurated the 1020 MW Punatsangchuu-II Hydroelectric Project, a milestone in the vibrant and growing mutually beneficial energy partnership between India and Bhutan which has brought significant benefits to the lives of ordinary people in both countries.
They also witnessed exchange of three MoUs in the fields of renewable energy, mental health services, and healthcare to further strengthen bilateral cooperation. On the occasion, the Government of India announced a concessional Line of Credit of INR 4000 crores for Bhutan to fund energy projects. List of MOUs and Announcements may be see here. ( Link )

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভুতানগী নিংথৌগা উনখ্রে
11 NOV 2025 6:14PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি থিম্ফুদা ভুতানগী নিংথৌ, হিস মেজেস্তী, জিগমে খিসার নামগ্যেল ৱাংচুকগা উনখি। লুচিংবা অনিনা লৈবাক অনিগী মরী হেন্না ফগৎহন্নবা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ৱাখল্লোনশিং ফোংদোক্নখি। মখোয়না ম্যুচেল ইন্তরেস্তকী ওইবা রিজনেল অমসুং গ্লোবেল ইসুশিংদা খন্ন-নৈনখি। দিল্লীদা থোকখিবা লাইবক থিবা থৌদোক অদুদা লৈখিদ্রবশিংগীদমক হিস মেজেস্তীনা অৱাবা ফোংদোকখি।
পর্ধান মন্ত্রীনা লৈবাক অনিগী মরক্তা মরুপ-মপাং ওইবগী মরী অমসুং খুৎশম্ননা থবক তৌমিন্নবগী মরী অদু শেমগৎপদা থংন-থংননা ওইরকখিবা দ্রুক গ্যালপোস (নিংথৌশিং)না পীবা লমজিং-লমতাকপগী ৱাখল্লোন অদুগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি। ভুতানগী সোসিও-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্তকীদমক ভারত সরকারনা পীরিবা মতেং অদুগীদমক ইকাইখুম্নরবা নিংথৌনা থাগৎপা ফোংদোকখি।
লুচিংবা অনিমক্না হৌজিক তাশিশোরজোংগী গ্রান্দ কুয়নরী হোলদা থম্লিবা ভারতকী লোর্দ বুদ্ধগী শেংলবা পিপ্রাহৱা রিলিক্সকী মমাংদা লাই খুরুমখি। থিম্ফুদা হোলী পিপ্রাহৱা রিলিক্সকী এক্সপোজিসন অসি হিস মেজেস্তী মরিশুবা নিংথৌগী ৭০শুবা মপোক কুমওন অমসুং মালেমগী শান্তি অমসুং নুংঙাইবগীদমক ভুতাননা শিন্দুনা পাংথোকপা গ্লোবেল পীস প্রেয়র ফেস্তিবলগা চপ মান্ননা পাংথোক্লি।
লুচিংবা অনিমক্না পুন্না মেগাৱাৎ ১০২০গী পুনাৎসাংচু-II হাইদ্রো ইলেক্ত্রিক প্রোজেক্ত শঙ্গাখি, মসি ভারত অমসুং ভুতানগী মরক্তা মরী লৈনরিবা ফজরবা অমসুং চাউখৎলক্লিবা নাকল অনিমক্তা কান্নবা ইনর্জী পার্তনরশিপকী মাইলস্তোন অমনি, মসিনা লৈবাক অনি অসিগী মীচম প্রজাশিংগী পুন্সিদা চাউনা কান্নবা পীরি।
মখোয়না নাকল অনিগী ওইবা বাইলেতরেল কোওপরেশনবু মখাতানা হেন্না চেৎশিলহন্নবা রিন্যুৱেবল ইনর্জী, মেন্তেল হেল্থ সর্ভিসশিং অমসুং হেল্থকেয়রগী লমশিংদা MoU অহুম এক্সচেঞ্জ তৌখি। থৌরম অদুদা ভারত সরকারনা ভুতানগীদমক ইনর্জী প্রোজেক্তশিংদা শেল থাদনবগীদমক লুপা করোর ৪০০০গী কন্সেস্নেল লাইন ওফ ক্রেদিৎ অমা লাউথোকখি। MoUশিং অমসুং লাউথোকখিবশিংগী লিস্ত অদু অসিদা য়েংবীবা য়াগনি। ( Link )