ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗତ ୯ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ସୌର କ୍ଷମତା ୫୪ ଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିବାରୁ ମିଶନ ନେଟ୍ ଜିରୋର ପ୍ରଗତିକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶଂସା
29 AUG 2023 8:41PM by PIB Bhubaneswar
ମିଶନ ନେଟ୍ ଜିରୋ ଦିଗରେ ନିଆଯାଇଥିବା ବିଭିନ୍ନ ପଦକ୍ଷେପକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି।
ରେଳବାଇ X ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛି ଯେ ଗତ ନଅ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ସୌରଶକ୍ତି କ୍ଷମତା ୫୪ ଗୁଣ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ସେମାନେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୧୪ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସୌରଶକ୍ତି କ୍ଷମତା ୩. ୬୮ MW ଥିଲା ଯେତେବେଳେ ୨୦୧୪-୧୩ ମଧ୍ୟରେ ୨୦୦.୩୧ MW କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ହୋଇଥିଲା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉତ୍ତର ଦେଇଥିଲେ:
"ଏକ ସବୁଜ ଭବିଷ୍ୟତ ପ୍ରତି ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପ୍ରଶଂସନୀୟ ପ୍ରଗତିକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ। ମାତ୍ର ୯ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ , ଆମେ ଆମର କ୍ଷମତାକୁ ଯଥେଷ୍ଟ ବୃଦ୍ଧି କରିଛୁ, # ମିଶନ ନେଟ୍ ଜିରୋ କାର୍ବନ ନିର୍ଗମନ ଦିଗରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ ନେଇଛୁ। ଆସନ୍ତୁ ଏହି ଯାତ୍ରା ଜାରି ରଖିବା, ଭାରତ ପାଇଁ ଏକ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଏବଂ ସ୍ଥାୟୀ ଆସନ୍ତାକାଲି ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା।"

Prime Minister's Office
PM hails progress in Mission Net Zero as solar capacity increases 54x in the last 9 years
29 AUG 2023 8:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded the the strides made in the direction of Mission Net Zero.
The Railways had posted on X that solar capacity increased 54x in the last 9 years. They informed that the solar power capacity commissioned till March 2014 was 3.68 MW whereas during 2014-23, 200.31 MW were commissioned.
The Prime Minister replied :
"Shows commendable progress in our commitment towards a greener future. In just 9 years, we have enhanced our capacity significantly, taking significant strides towards #MissionNetZero Carbon Emission. Let us continue this journey, ensuring a brighter and sustainable tomorrow for India."