প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘আইনী সাহায্য প্ৰদান ব্যৱস্থা সৱলীকৰণ’ শীৰ্ষক ৰাষ্ট্ৰীয় সন্মিলন ৮ নৱেম্বৰত উদ্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
06 NOV 2025 2:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভাৰতৰ উচ্চতম ন্যায়ালয়ত ২০২৫ চনৰ ৮ নৱেম্বৰত সন্ধিয়া প্ৰায় ৫ বজাত ‘আইনী সাহায্য প্ৰদান ব্যৱস্থা সৱলীকৰণ’ শীৰ্ষক ৰাষ্ট্ৰীয় সন্মিলন উদ্বোধন কৰিব। কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰীয় আইনী সেৱা প্ৰাধিকৰণ (এন এ এল এছ এ)ৰ দ্বাৰা প্ৰস্তুত কৰা সামূহিক মধ্যস্থতা প্ৰশিক্ষণ মডিউল মুকলি কৰিব। এই উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উপস্থিতসকলক সম্বোধন কৰিব।
এন এ এল এছ এৰ দ্বাৰা আয়োজিত দুদিনীয়া সন্মিলনত আইনী সেৱা পৰিকাঠামোৰ মূল দিশসমূহ যেনে আইনী সাহায্য প্ৰতিৰক্ষা পৰামৰ্শ প্ৰণালী, পেনেল অধিবক্তা, পেৰা-আইনী স্বেচ্ছাসেৱক, স্থায়ী লোক আদালত আৰু আইনী সেৱা প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ বিত্তীয় ব্যৱস্থাপনা সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰা হ’ব।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate National Conference on “Strengthening Legal Aid Delivery Mechanisms” on 8th November
06 NOV 2025 2:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the National Conference on “Strengthening Legal Aid Delivery Mechanisms” on 8th November, 2025 at around 5 PM at the Supreme Court of India. During the programme, Prime Minister will launch the Community Mediation Training Module prepared by the National Legal Services Authority (NALSA). Prime Minister will also address the gathering on the occasion
The two-day Conference, organised by NALSA, will deliberate on key aspects of the legal services framework such as the Legal Aid Defense Counsel System, panel lawyers, para-legal volunteers, permanent Lok Adalats and the financial management of legal services institutions.