Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah flags off ‘Run for Unity’ in New Delhi on the occasion of Rashtriya Ekta Diwas - 2025
From the freedom movement to the creation of modern India, Sardar Patel's contributions are significant
The present-day India is due to Sardar Sahab
Mahatma Gandhi bestowed the title of "Sardar" on Vallabhbhai Patel, who brought the British to their knees during the Bardoli movement
The great India created by Sardar Patel's iron will, remained incomplete due to Article 370, Prime Minister Modi has completed that unfinished task by removing Article 370
Prime Minister Modi honored Sardar Patel by building the "Statue of Unity" in Kevadia, which is now one of India's most famous tourist destinations
Ministry of Home Affairs has decided that the Unity Parade will be celebrated with the same grandeur every year in Kevadia on Sardar Patel’s birth anniversary
Union Home Minister Shri Amit Shah also administers the Unity Pledge to the people
31 OCT 2025 1:08PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today flagged off the ‘Run for Unity’ in New Delhi on the occasion of Rashtriya Ekta Diwas - 2025. Union Home Minister Shri Amit Shah also administered the Unity Pledge to the people. On this occasion, Union Ministers Shri Manohar Lal and Dr. Mansukh Mandaviya, Lieutenant Governor of Delhi Shri V. K. Saxena, Chief Minister of Delhi Smt. Rekha Gupta, and Union Minister of State for Home Affairs Shri Bandi Sanjay Kumar, along with many other dignitaries, were present.
In his address, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that today is a special day for all of us. He said that since 2014, every year on 31st October, we organize the ‘Run for Unity’ in honor of Sardar Patel. He said that today marks the 150th birth anniversary of Sardar Patel, and keeping this in mind, Prime Minister Shri Narendra Modi has decided that it should be celebrated as a special event across the country.
Shri Amit Shah said that Sardar Patel played a crucial role in India’s freedom movement as well as shaping the present map of independent India. He noted that Sardar Patel gave up his career as a barrister to join the freedom struggle on Mahatma Gandhi’s call. Shri Shah said that Sardar Patel’s leadership qualities became evident during the Bardoli Satyagraha of 1928, which was launched against the injustice done to farmers. Shri Shah said that under Sardar Patel’s leadership, the farmers began their movement, and what started in a small town soon grew into a nationwide farmers’ movement, compelling the British to accept their demands. He said that it was after this movement that Mahatma Gandhi gave Vallabhbhai Patel the title “Sardar,” and from then on, he became to be known as Sardar Vallabhbhai Patel.
Union Home Minister said that after Independence, the British had divided the country into 562 princely states, and everyone was anxious about how a nation fragmented into so many states could become an integrated India. He said it was due to Sardar Patel’s tireless efforts, determination and statesmanship that all 562 princely states were unified in a short span of time, shaping the present map of India and laying the foundation of our nation. He added that regions such as Kathiawar, Bhopal, Junagadh, Jodhpur, Travancore and Hyderabad made different kinds of attempts to remain separate, but Sardar Patel’s iron will and unyielding determination brought all of them together to form one united India. Shri Shah said that the only task that remained incomplete was Kashmir’s full integration with India due to Article 370, but Prime Minister Modi fulfilled that unfinished task of Sardar Patel — and today, we have before us a truly unified India.
Shri Amit Shah said that on the day of Independence, while everyone was busy hoisting the national flag, Sardar Patel was monitoring the naval warship. He mentioned that at that time, the question of who would control Lakshadweep was a major issue and by promptly sending the Navy there and ensuring that the Tricolour was hoisted, Sardar Patel made a significant contribution by making Lakshadweep an integral part of India.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that the then opposition-led governments did not give Sardar Patel the respect he truly deserved, and it took 41 years for him to be awarded the Bharat Ratna. He added that no memorial worthy of Sardar Patel’s immense contribution was ever built. He said that when Shri Narendra Modi became the Chief Minister of Gujarat, he resolved to build a grand memorial for Sardar Patel at Kevadia Colony that the whole world would take notice. It was there that the concept of the Statue of Unity was conceived. Shri Shah mentioned that the foundation stone of the Statue of Unity was laid on 31 October 2013, and within 57 months, the 182-meter-tall statue of Sardar Patel was completed — now standing as a symbol of unity for the entire nation. He said that Sardar Patel was a farmers’ leader and around 25,000 tonnes of iron used in constructing the statue came from melting farmers’ tools. The colossal statue, made using approximately 25,000 tonnes of iron, 90,000 cubic meters of concrete and 1,700 tonnes of bronze, has so far been visited by about 2.5 crore people.
Shri Amit Shah said that the path shown by Sardar Patel for the unity, integrity and internal security of the nation is the same path on which India is progressing today. He stated that today, in the presence of Prime Minister Modi, the police forces of all states and the Central Armed Police Forces (CAPFs) paid tribute to Sardar Patel through a grand parade at Kevadia. He added that the Ministry of Home Affairs has decided that after the 150th birth anniversary, the Unity Parade will be organized every year in this grand manner as a tribute to Sardar Patel. He further mentioned that this year, the Run for Unity and the pledge-taking ceremony are also being celebrated in a special way. Shri Shah said that special programs have been organized across the nation—from Kashmir to Kanyakumari and from Dwarka to Kamakhya—to spread Sardar Patel’s ideas, especially among the youth. He emphasized that the young people who take the pledge to preserve the unity and integrity of the nation will be the builders of India’s future.

ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଏକତା ଦିବସ ୨୦୨୫ ଅବସରରେ ‘ରନ୍‍ ଫର୍‍ ୟୁନିଟି’ର ଶୁଭାରମ୍ଭ କଲେ କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ
31 OCT 2025 1:08PM by PIB Bhubaneswar
ସ୍ୱାଧୀନତାରୁ ଆଧୁନିକ ଭାରତ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ- ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ଅବଦାନ ଅମର
ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀ ବଲ୍ଲଭଭାଇ ପଟେଲଙ୍କୁ "ସର୍ଦ୍ଦାର" ଉପାଧି ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ, ଯିଏ ବାରଡୋଲି ଆନ୍ଦୋଳନ ସମୟରେ ବ୍ରିଟିଶମାନଙ୍କୁ ଆଣ୍ଠୁମାଡ଼ି ବସାଇଥିଲେ
ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ଦୃଢ ଇଚ୍ଛାଶକ୍ତି ଦ୍ୱାରା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିବା ମହାନ ଭାରତ, ଧାରା ୩୭୦ କାରଣରୁ ଅସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ରହିଲା, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଧାରା ୩୭୦ଉଚ୍ଛେଦ କରି ସେହି ଅସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରିଛନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ କେଭାଡ଼ିଆରେ "ଷ୍ଟାଚ୍ୟୁ ଅଫ୍ ୟୁନିଟି" ନିର୍ମାଣ କରି ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କୁ ସମ୍ମାନିତ କରିଥିଲେ, ଯାହା ବର୍ତ୍ତମାନ ଭାରତର ଅନ୍ୟତମ ପ୍ରସିଦ୍ଧ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ସ୍ଥଳୀ
ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛି ଯେ, ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ କେଭାଡିଆରେ ପ୍ରତିବର୍ଷ ଏକତା ପରେଡକୁ ସମାନ ଭବ୍ୟତାର ସହ ପାଳନ କରାଯିବ
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ଏକତା ଶପଥ ପାଠ କରାଇଛନ୍ତି
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ଏବଂ ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆଜି ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଏକତା ଦିବସ-୨୦୨୫ ଅବସରରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ‘ରନ୍‍ ଫର୍‍ ୟୁନିଟି’ କୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଶାହ ମଧ୍ୟ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ଏକତା ଶପଥ ପାଠ କରାଇଥିଲେ। ଏହି ଅବସରରେ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମନୋହର ଲାଲ ଏବଂ ଡ. ମନସୁଖ ମାଣ୍ଡଭିୟ, ଦିଲ୍ଲୀର ଉପରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ଭି. କେ. ସାକ୍ସେନା, ଦିଲ୍ଲୀ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ରେଖା ଗୁପ୍ତା ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ବନ୍ଦୀ ସଞ୍ଜୟ କୁମାରଙ୍କ ସମେତ ଅନ୍ୟ ଅନେକ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତି ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
ଶ୍ରୀ ଶାହ ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣରେ କହିଥିଲେ ଯେ, ଆଜି ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଦିନ। ୨୦୧୪ ମସିହାରୁ ପ୍ରତିବର୍ଷ ଅକ୍ଟୋବର ୩୧ ତାରିଖରେ ଆମେ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ସମ୍ମାନାର୍ଥେ 'ରନ ଫର ୟୁନିଟି’ ର ଆୟୋଜନ କରୁଛୁ। ଆଜି ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ୧୫୦ତମ ଜୟନ୍ତୀ ପାଳନ କରାଯାଉଛି ଏବଂ ଏହାକୁ ଧ୍ୟାନରେ ରଖି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛନ୍ତି ଯେ, ଏହାକୁ ସାରା ଦେଶରେ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଭାବେ ପାଳନ କରାଯିବା ଉଚିତ।
ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲ ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତା ଆନ୍ଦୋଳନ ସହିତ ସ୍ୱାଧୀନ ଭାରତର ବର୍ତ୍ତମାନର ମାନଚିତ୍ରକୁ ରୂପ ଦେବାରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ, ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲ ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀଙ୍କ ଆହ୍ୱାନରେ ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମରେ ଯୋଗଦେବା ପାଇଁ ନିଜର ବାରିଷ୍ଟର କ୍ୟାରିୟରକୁ ତ୍ୟାଗ କରିଥିଲେ। କୃଷକମାନଙ୍କ ପ୍ରତି ହେଉଥିବା ଅନ୍ୟାୟ ବିରୁଦ୍ଧରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ୧୯୨୮ ମସିହାର ବାରଡୋଲି ସତ୍ୟାଗ୍ରହ ସମୟରେ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱର ଗୁଣ ସ୍ପଷ୍ଟ ହୋଇଥିଲା। ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ କୃଷକମାନେ ସେମାନଙ୍କର ଆନ୍ଦୋଳନ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଏକ ଛୋଟ ସହରରେ ଯାହା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା ତାହା ଖୁବ୍ ଶୀଘ୍ର ଦେଶବ୍ୟାପୀ କୃଷକ ଆନ୍ଦୋଳନରେ ପରିଣତ ହୋଇଥିଲା, ଯାହା ଇଂରେଜମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ଦାବି ମାନିବାକୁ ବାଧ୍ୟ କରିଥିଲା। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି ଆନ୍ଦୋଳନ ପରେ ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀ ବଲ୍ଲଭଭାଇ ପଟେଲଙ୍କୁ "ସର୍ଦ୍ଦାର" ଉପାଧି ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ଏବଂ ସେବେଠାରୁ ସେ ସର୍ଦ୍ଦାର ବଲ୍ଲଭଭାଇ ପଟେଲ ଭାବେ ପରିଚିତ ହୋଇଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ, ସ୍ୱାଧୀନତା ପରେ ବ୍ରିଟିଶମାନେ ଦେଶକୁ ୫୬୨ଟି ଦେଶୀୟ ରାଜ୍ୟରେ ବିଭକ୍ତ କରିଥିଲେ ଏବଂ ସମସ୍ତେ ଚିନ୍ତିତ ଥିଲେ ଯେ ଏତେ ସଂଖ୍ୟକ ରାଜ୍ୟରେ ବିଭକ୍ତ ହୋଇଥିବା ଏକ ରାଷ୍ଟ୍ର କିପରି ଏକ ସମନ୍ୱିତ ଭାରତରେ ପରିଣତ ହୋଇପାରିବ। ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ଅକ୍ଳାନ୍ତ ପ୍ରୟାସ, ଦୃଢ଼ ସଂକଳ୍ପ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରନୀତି କାରଣରୁ ହିଁ ସମସ୍ତ ୫୬୨ଟି ଦେଶୀୟ ରାଜ୍ୟ ସ୍ୱଳ୍ପ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ଏକତ୍ର ହୋଇ ଭାରତର ବର୍ତ୍ତମାନର ମାନଚିତ୍ରକୁ ରୂପ ଦେଇଥିଲେ ଏବଂ ଆମ ରାଷ୍ଟ୍ରର ମୂଳଦୁଆ ପକାଇଥିଲେ। କାଠିଆୱାର, ଭୋପାଳ, ଜୁନାଗଡ଼, ଯୋଧପୁର, ଟ୍ରାଭାଙ୍କୋର ଏବଂ ହାଇଦ୍ରାବାଦ ଭଳି ଅଞ୍ଚଳ ଅଲଗା ରହିବା ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାରର ପ୍ରୟାସ କରିଥିଲେ, କିନ୍ତୁ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ଦୃଢ ଇଚ୍ଛାଶକ୍ତି ଏବଂ ସଂକଳ୍ପ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଏକାଠି କରି ଏକ ଅଖଣ୍ଡ ଭାରତ ଗଠନ କରିଥିଲା। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ, ଧାରା ୩୭୦ କାରଣରୁ କାଶ୍ମୀରକୁ ଭାରତ ସହିତ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ଯୋଡ଼ିବା ଏକମାତ୍ର ଅସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟ ଥିଲା, କିନ୍ତୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ସେହି ଅସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ୟକୁ ପୂରଣ କରିଥିଲେ-ଏବଂ ଆଜି ଆମ ସମ୍ମୁଖରେ ବାସ୍ତବରେ ଏକ ଅଖଣ୍ଡ ଭାରତ ରହିଛି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସରେ ଯେତେବେଳେ ସମସ୍ତେ ଜାତୀୟ ପତାକା ଉତ୍ତୋଳନ କରିବାରେ ବ୍ୟସ୍ତ ଥିଲେ, ସେତେବେଳେ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲ ନୌସେନା ଯୁଦ୍ଧ ଜାହାଜ ଉପରୁ ନଜର ରଖିଥିଲେ। ସେହି ସମୟରେ, ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପକୁ କିଏ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବ, ଏହି ପ୍ରଶ୍ନ ଏକ ପ୍ରମୁଖ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଥିଲା ଏବଂ ତୁରନ୍ତ ନୌସେନାକୁ ସେଠାକୁ ପଠାଇ ଏବଂ ତ୍ରିରଙ୍ଗା ଉତ୍ତୋଳନ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରି ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲ ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପକୁ ଭାରତର ଏକ ଅବିଚ୍ଛେଦ୍ୟ ଅଙ୍ଗ କରି ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଯୋଗଦାନ ଦେଇଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ, ତତ୍କାଳୀନ ବିରୋଧୀ ଦଳ ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ସରକାର ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କୁ ପ୍ରକୃତରେ ଯୋଗ୍ୟ ସମ୍ମାନ ଦେଇନଥିଲେ ଏବଂ ତାଙ୍କୁ ଭାରତ ରତ୍ନ ପ୍ରଦାନ କରିବା ପାଇଁ ୪୧ ବର୍ଷ ସମୟ ଲାଗିଥିଲା। ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ଅତୁଳନୀୟ ଅବଦାନ ପାଇଁ ଯୋଗ୍ୟ କୌଣସି ସ୍ମାରକୀ କେବେ ନିର୍ମାଣ କରାଯାଇନାହିଁ। ସେ କହିଥିଲେ, ଯେତେବେଳେ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁଜରାଟର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ହୋଇଥିଲେ, ସେତେବେଳେ ସେ କେଭାଡିଆ କଲୋନୀରେ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ପାଇଁ ଏକ ଭବ୍ୟ ସ୍ମାରକୀ ନିର୍ମାଣ କରିବାର ସଂକଳ୍ପ ନେଇଥିଲେ, ଯାହା ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱ ଧ୍ୟାନ ଦେବ। ସେହିଠାରେ ହିଁ 'ଷ୍ଟାଚ୍ୟୁ ଅଫ୍ ୟୁନିଟି’ ର ପରିକଳ୍ପନା କରାଯାଇଥିଲା।୨୦୧୩ ମସିହା ଅକ୍ଟୋବର ୩୧ ତାରିଖରେ ଷ୍ଟାଚ୍ୟୁ ଅଫ୍ ୟୁନିଟିର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ୫୭ ମାସ ମଧ୍ୟରେ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ୧୮୨ ମିଟର ଉଚ୍ଚତା ବିଶିଷ୍ଟ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତି ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଥିଲା, ଯାହା ଏବେ ସମଗ୍ର ଦେଶର ଏକତାର ପ୍ରତୀକ ଭାବେ ଉଭା ହୋଇଛି। ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲ ଜଣେ କୃଷକ ନେତା ଥିଲେ ଏବଂ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତି ନିର୍ମାଣରେ ବ୍ୟବହୃତ ପ୍ରାୟ ୨୫,୦୦୦ ଟନ୍ ଲୁହା କୃଷକମାନଙ୍କ ଉପକରଣରୁ ଆସିଥିଲା। ପ୍ରାୟ ୨୫,୦୦୦ ଟନ୍ ଲୁହା, ୯୦,୦୦୦ କ୍ୟୁବିକ୍ ମିଟର କଂକ୍ରିଟ୍ ଏବଂ ୧୭୦୦ ଟନ୍ ବ୍ରୋଞ୍ଜ ବ୍ୟବହାର କରି ନିର୍ମିତ ଏହି ବିଶାଳ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତିକୁ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରାୟ ୨.୫ କୋଟି ଲୋକ ପରିଦର୍ଶନ କରିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଦେଶର ଏକତା, ଅଖଣ୍ଡତା ଏବଂ ଆଭ୍ୟନ୍ତରୀଣ ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲ ଯେଉଁ ମାର୍ଗ ଦେଖାଇଛନ୍ତି, ସେହି ମାର୍ଗରେ ହିଁ ଆଜି ଭାରତ ଆଗକୁ ବଢ଼ୁଛି। ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତିରେ ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟର ପୋଲିସ ବାହିନୀ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସଶସ୍ତ୍ର ପୋଲିସ ବାହିନୀ (ସିଏପିଏଫ) କେଭାଡ଼ିଆଠାରେ ଏକ ଭବ୍ୟ ପରେଡ ଜରିଆରେ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି। ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଛି ଯେ, ୧୫୦ତମ ଜୟନ୍ତୀ ପରେ ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ସ୍ୱରୂପ ପ୍ରତିବର୍ଷ ଏହି ଭବ୍ୟ ଢଙ୍ଗରେ ଏକତା ପରେଡ ଆୟୋଜନ କରାଯିବ। ଚଳିତ ବର୍ଷ ଏକତା ଦୌଡ଼ ଏବଂ ଶପଥ ଗ୍ରହଣ ସମାରୋହ ମଧ୍ୟ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଢଙ୍ଗରେ ପାଳନ କରାଯାଉଛି। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ, ସର୍ଦ୍ଦାର ପଟେଲଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରାକୁ ବିଶେଷ କରି ଯୁବକମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରସାରିତ କରିବା ପାଇଁ କାଶ୍ମୀରରୁ କନ୍ୟାକୁମାରୀ ଏବଂ ଦ୍ୱାରକା ଠାରୁ କାମାକ୍ଷା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସାରା ଦେଶରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଛି। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ, ଯେଉଁ ଯୁବକମାନେ ରାଷ୍ଟ୍ରର ଏକତା ଏବଂ ଅଖଣ୍ଡତା ବଜାୟ ରଖିବା ପାଇଁ ଶପଥ ନେବେ, ସେମାନେ ଭାରତର ଭବିଷ୍ୟତର ନିର୍ମାତା ହେବେ।