প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা হীরোস একর মেমোরিএলদা নামিবিয়াগী ফাউন্দিং ফাদর অমসুং অহানবা রাস্ত্রপতি, দা. সেম নুজোমাদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
09 JUL 2025 7:42PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হীরোস একর মেমোরিএলদা নামিবিয়াগী ফাউন্দিং ফাদর অমসুং অহানবা রাস্ত্রপতি, দোক্তর সেম নুজোমাদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা দা. সেম নুজোমা অসি নামিবিয়াগী নীংতম্বগীদমক হোৎনবদা মহাক্কী পুন্সি কৎথোকখিবা মীৎয়েং শানবা লুচিংবা অমা ওইনা নীংশিংখি। নীংখা তম্লবা নামিবিয়াগী অহানবা রাস্ত্রপতি ওইনা, দা. নুজোমানা লৈবাক অসিগী নেসন মেকিংদা চাউনা থৌদাং লৌখি। মহাক্কী লিগেসীনা মালেম শীনবা থুংনা লৈরিবা মীওইশিংদা ইথিল পীরি।
দা. সেম নুজোমা অসি ভারতকী অথোইবা মরুপ অমনি। 1986দা ন্যু দিল্লীদা নামিবিয়াগী অহানবা দিপ্লোমেতিক মিসন [মতমদুদা SWAPOদা] লিংখৎপা মতমদা মহাক্না য়াওখিবা অদু ভারতকী মীয়াম্না মতম পুম্নমক্তা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to the Founding Father and First President of Namibia, Dr. Sam Nujoma, at Heroes Acre memorial
09 JUL 2025 7:42PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi paid homage to the Founding Father and the First President of Namibia, Dr. Sam Nujoma at the Heroes Acre memorial.
Prime Minister remembered Dr. Sam Nujoma as a visionary leader who devoted his life to the struggle for Namibia’s independence. As the first President of free Namibia, Dr. Nujoma made inspiring contribution to the country’s nation making. His legacy continues to inspire people across the world.
Dr. Sam Nujoma was a great friend of India. His august presence during the establishment of the first ever-diplomatic mission of Namibia [SWAPO at that time] in 1986 in New Delhi will always be cherished and fondly remembered by the people of India.