ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପୁନର୍ଜୀବିତ ଜଳମାର୍ଗ ଏବଂ ଭାରତର ବିକାଶ ଯାତ୍ରା ଉପରେ ପ୍ରବନ୍ଧ ସେୟାର କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
17 OCT 2025 1:16PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋୱାଲଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଲିଖିତ ଏକ ଲେଖା ସେୟାର କରିଛନ୍ତି, ଯେଉଁଥିରେ ସେ ଜଳପଥ ପୁନରୁଦ୍ଧାର ପାଇଁ ତାଙ୍କର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଏବଂ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଆଡକୁ ତାଙ୍କ ପଦକ୍ଷେପ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତର ନଦୀଗୁଡ଼ିକ କେବଳ ଐତିହ୍ୟର ପ୍ରତୀକ ନୁହେଁ, ବରଂ ପ୍ରଗତିର ରାଜପଥ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋୱାଲଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ୍ସରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଭାରତର ନଦୀ ଗୁଡ଼ିକ କେବଳ ଐତିହ୍ୟର ପ୍ରତୀକ ନୁହନ୍ତି, ବରଂ ପ୍ରଗତିର ରାଜପଥ ! କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋୱାଲ @sarbanandsonwal ଜଳପଥ ପୁନରୁଦ୍ଧାର ପାଇଁ ନିଜ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଏବଂ କହିଛନ୍ତି କି କିପରି ସେଗୁଡ଼ିକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଦିଗକୁ ଅଗ୍ରସର କରୁଛି ।
ବିଗତ କିଛି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ, ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଏବଂ ମୌଳିକ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ କିପରି ମଜବୁତ କରାଯାଇଛି, ଏହା ଜାଣିବାକୁ ଏହି ପ୍ରବନ୍ଧ ପଢ଼ନ୍ତୁ ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how rejuvenated waterways are sailing towards a Viksit Bharat
17 OCT 2025 1:16PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today shared an article written by Union Minister, Shri Sarbananda Sonowal on his vision for rejuvenated waterways and how they are sailing towards a Viksit Bharat. "India’s rivers are not just symbols of heritage, they are highways of progress!", Shri Modi stated.
Responding to a post by Union Minister, Shri Sarbananda Sonowal on X, Shri Modi said:
"India’s rivers are not just symbols of heritage, they are highways of progress! Union Minister Shri @sarbanandsonwal shares his vision for rejuvenated waterways and how they are sailing towards a Viksit Bharat.
Read the piece to know how logistics, tourism and infrastructure have been strengthened over the years."