প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা নানাজী দেশমুখকী মপোক কুমওন্দা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে
11 OCT 2025 9:58AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লোকনায়ক জয়াপ্রকাশ নরায়নগী নোল্লুকপা মতৌ অমসুং লৈবাক অসিবু শেমগৎপদা থম্বীরম্বা মীৎয়েং অদুবু নিংশিংবগা লোয়ননা প্রধান মহাক্কী মফমদা মপোক কুমওন্দা হৈকৎ-লৈকৎ তমখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক অসি খুন্নাই অসিদা অওনবা পুরকখিবা, লৈবাক অসি শেমগৎ-শাগৎপদা অমসুং পুন্সি লিশাং চুপ্পা মীয়াম্বু মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা অমসুং খুঙ্গং চাওখৎনবা লমজিং-লমতাকপিরম্বা মীৎয়েং শানবা মীওই অমা ওইরম্মী হায়না শিংথাখি। মহাক্না হায়খি মদুদি নানাজী দেশমুখকী পুন্সি অসি কত্থোকপা, হৌন-লোনচৎ খংবা অমসুং খু্ন্নাইগীদমক্তা থৌগল তৌরম্বা মীশক অমনি।
প্রধান মন্ত্রনা নানাজী দেশমুক্তা লোকনায়ক জয়াপ্রকাশতগী হকচিনবা ইথীল উবা ফংই হায়নসু ফোংদোকপীরম্মী। জে.পি. গী নোল্লুকপা মতৌ অমসুং নহাশিং ফগৎহন্নবা, থৌদাংশিং অমসুং লৈবাক শেমগৎপগী তারিবা মমি অসি মহাক্না জনতা পার্তীগী মহামন্ত্রী ওইরিঙৈগী মতমদা তৌরমখিবা পাওজেল অমদা উবা ফংখি হায়না ফোংদোকখি।
X তা থাগৎলকপা পোস্তকী পরিং অমদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি;
“নানাজী দেশমুখকী মপোক কুমওন্দা হৈকৎ-লৈকৎ তমজখ্রে। মহাক অসি খুন্নাই অসিদা অওনবা পুরকখিবা, লৈবাক অসি শেমগৎ-শাগৎপদা অমসুং পুন্সি লিশাং চুপ্পা মীয়াম্বু মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা অমসুং খুঙ্গং চাওখৎনবা লমজিং-লমতাকপিরম্বা মীৎয়েং শানবা মীওই অমা ওইরমখি”
“নানাজী দেশমুক্তা লোকনায়ক জয়াপ্রকাশতগী হকচিনবা ইথীল উবা ফঙই। জে.পি. গী নোল্লুকপা মতৌ অমসুং নহাশিং ফগৎহন্নবা, থৌদাংশিং অমসুং লৈবাক শেমগৎপগী তারিবা মমি অসি মহাক্না জনতা পার্তীগী মহামন্ত্রী ওইরিঙৈগী মতমদা তৌরমখিবা পাওজেল অমদগী খংখি.”

Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Nanaji Deshmukh on his birth anniversary
Prime Minister recalls Nanaji Deshmukh’s reverence for Loknayak Jayaprakash Narayan and his vision for nation building
11 OCT 2025 9:58AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, paid homage to Nanaji Deshmukh on his birth anniversary. The Prime Minister described him as a visionary social reformer, nation builder and lifelong advocate of self-reliance and rural empowerment. He said that Nanaji Deshmukh’s life was an embodiment of dedication, discipline and service to society.
The Prime Minister also highlighted Nanaji Deshmukh’s deep inspiration from Loknayak Jayaprakash Narayan. He noted that Nanaji’s reverence for JP and his vision for youth development, service and nation building are reflected in a message he had shared during his tenure as the Mahamantri of the Janata Party.
In a series of X posts, the Prime Minister said;
“Paying homage to the great Nanaji Deshmukh on his birth anniversary. He was a visionary social reformer, nation builder and lifelong advocate of self-reliance and rural empowerment. His life was an embodiment of dedication, discipline and service to society.”
“Nanaji Deshmukh was deeply inspired by Loknayak JP. His reverence to JP and his vision for youth development, service and nation building can be seen in this message he shared when he was the Mahamantri of the Janata Party.”