ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି
ଲୋକନାୟକ ଜୟପ୍ରକାଶ ନାରାୟଣଙ୍କ ପ୍ରତି ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖଙ୍କ ସମ୍ମାନ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ତାଙ୍କର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ସ୍ମରଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
11 OCT 2025 9:58AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି କି, ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖ ଦୂରଦର୍ଶୀ ସମାଜ ସଂସ୍କାରକ, ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାତା ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରତା ଏବଂ ଗ୍ରାମୀଣ ସଶକ୍ତିକରଣର ଆଜୀବନ ସମର୍ଥକ ରହିଥିଲେ । ସେ କହିଛନ୍ତି, ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖଙ୍କ ଜୀବନ ସମର୍ପଣ, ଅନୁଶାସନ ଏବଂ ସମାଜ ସେବାର ପ୍ରତୀକ ଥିଲା ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖ ଲୋକନାୟକ ଜୟପ୍ରକାଶଙ୍କ ଠାରୁ ଗଭୀର ପ୍ରେରଣା ନେଇଥିଲେ । ଜୟପ୍ରକାଶ ନାରାୟଣଙ୍କ ପ୍ରତି ନାନାଜୀଙ୍କ ଶ୍ରଦ୍ଧା ଏବଂ ଯୁବ ବିକାଶ, ସେବା ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଦୂରଦର୍ଶିତା ଜନତା ପାର୍ଟିର ମହାମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବେ ତାଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟକାଳରେ ତାଙ୍କର ଏହି ସନ୍ଦେଶରୁ ପରିଲକ୍ଷିତ ହେଉଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ଅନେକ ଗୁଡ଼ିଏ ପୋଷ୍ଟରେ କହିଛନ୍ତି;
“ମହାନ ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି । ସେ ଦୂରଦର୍ଶୀ, ସମାଜ ସଂସ୍କାରକ, ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାତା ଏବଂ ଆତ୍ମନିର୍ଭରତା ଏବଂ ଗ୍ରାମୀଣ ସଶକ୍ତିକରଣର ଆଜୀବନ ସମର୍ଥକ ଥିଲେ । ତାଙ୍କ ଜୀବନ ସମର୍ପଣ, ଅନୁଶାସନ ଏବଂ ସମାଜସେବାର ପ୍ରତୀକ ଥିଲା ।”
"ମହାନ ନାନାଜୀ ଦେଶମୁଖଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମବାର୍ଷିକୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି। ସେ ଜଣେ ଦୂରଦୃଷ୍ଟିସମ୍ପନ୍ନ ସମାଜ ସଂସ୍କାରକ, ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାତା ଏବଂ ସ୍ୱାବଲମ୍ବନ ଏବଂ ଗ୍ରାମୀଣ ସଶକ୍ତିକରଣର ଜୀବନବ୍ୟାପୀ ପ୍ରବକ୍ତା ଥିଲେ। ତାଙ୍କ ଜୀବନ ସମର୍ପଣ, ଅନୁଶାସନ ଏବଂ ସମାଜସେବାର ପ୍ରତୀକ ଥିଲା।”

Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Nanaji Deshmukh on his birth anniversary
Prime Minister recalls Nanaji Deshmukh’s reverence for Loknayak Jayaprakash Narayan and his vision for nation building
11 OCT 2025 9:58AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, paid homage to Nanaji Deshmukh on his birth anniversary. The Prime Minister described him as a visionary social reformer, nation builder and lifelong advocate of self-reliance and rural empowerment. He said that Nanaji Deshmukh’s life was an embodiment of dedication, discipline and service to society.
The Prime Minister also highlighted Nanaji Deshmukh’s deep inspiration from Loknayak Jayaprakash Narayan. He noted that Nanaji’s reverence for JP and his vision for youth development, service and nation building are reflected in a message he had shared during his tenure as the Mahamantri of the Janata Party.
In a series of X posts, the Prime Minister said;
“Paying homage to the great Nanaji Deshmukh on his birth anniversary. He was a visionary social reformer, nation builder and lifelong advocate of self-reliance and rural empowerment. His life was an embodiment of dedication, discipline and service to society.”
“Nanaji Deshmukh was deeply inspired by Loknayak JP. His reverence to JP and his vision for youth development, service and nation building can be seen in this message he shared when he was the Mahamantri of the Janata Party.”