প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রাজস্থানগী বীকানেরদা লুপা করোর ২৬,০০০রোমগী চাউখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখ্রে, উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং কত্থোকখ্রে
হৌখিবা চহি ১১দা মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপগী থবক অসি অমুক্তা ওইখিদ্রিবা খোঙজেল অমদা শেমগৎলি: পি.এম.
লৈবাক অসিনা মোদর্নাইজ তৌরবা রেলৱে স্তেসনশিং অসি অমৃত ভারত স্তেসনশিং হায়না মমিং থোনখ্রে, ঙসি অমৃত ভারত স্তেসন ১০০ হেন্না শাবা লোইরে: পি.এম.
ঐখোয়না মসিগা ইরোইননা ইরিগেসন প্রোজেক্তশিং অমসুং লিঙ্কিং রিভরশিং মপুং ফানা লোইশিল্লি: পি.এম.
ঐখোয়গী সরকারনা আর্মদ ফোর্সেস অহুমদা ফ্রী হেন্দ অমা পীদুনা, ফোর্স অহুম অসিনা পুন্না পাকিস্তান্না মায়থীরে হায়না চংজনবগী অদুগুম্বা ‘চক্রভ্যুহ’ অমা শেমখি: পি.এম.
মালেমনা অমসুং লৈবাক অসিগী য়েক্নবশিংনা ‘সিন্দুর’না ‘বারুদ’তা ওন্থোকপা মতমদা করি থোকপগে উবা ফংখ্রে: পি.এম.
ওপরেসন সিন্দুরনা তেরোরিজম থেংননবা প্রিন্সিপল অহুম লেপখি: পি.এম.
তেরোরিস্ত এতেক খুদিংমক্কীদমক পাকিস্তাননা মতিক চাবা মহৈ ফংগনি হায়না ভারতনা ময়েক শেংনা তাকখ্রে, অমসুং মসিগী চৈথেং অসি পাকিস্তানগী আর্মী, পাকিস্তানগী ইকনোমীনা ফংগনি: পি.এম.
পাকিস্তাননা হৌজিক ভারতকী পুন্সি কয়া মাংহনখিবগীদমক চৈথেং ফংলগনি: পি.এম.
22 MAY 2025 1:48PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি রাজস্থানগী বীকানেরদা লুপা করোর ২৬,০০০গী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম শঙ্গাখ্রে, উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কত্থোকখ্রে। থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা মীওইশিং অদু তরাম্না ওকখি। রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১৮গী মীওইশিংনা ওনলাইনদা শরুক য়াখিবগীদমক মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না গবর্নর, চীফ মিনিস্তর, লেফতনেন্ত গবর্নর অমসুং অতোপ্পা মীয়ামগী মীহুৎ কয়া শরুক য়াখিবা অদু পনখি। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শিনবা থুংবদগী কন্নেক্ত তৌরিবা ইকাই খুম্নরবা মীওইশিং অমসুং নাগরিক পুম্নমক্তা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মহাক্না কর্নী মাতাগী য়াইফ-মঙ্গোল লৌরবা মতুংদা থৌরম অদুদা লাকখি। য়াইফ-পাউজেলশিং অসিনা চাউখৎলবা ভারত অমা শেমগৎনবা লৈবাক অসিগী ৱারেপ অদু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। লুপা করোর ২৬,০০০গী দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং শঙ্গাবা অমসুং উরেপ উয়ুং তম্বগী থৌরম অদু পল্লদুনা মহাক্না লৈবাক অসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙজেলদা মখোয় অসি মরুওইনা লৌরি হায়না ফোংদোকখি। অহোংবা পুরক্নবা থৌরাংশিং অসিগীদমক মহাক্না নাগরিকশিংদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
ভারতকী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা হৌজিক ফাওবদা ওইরক্লিবা অহোংবা অদু পল্লদুনা, মোদর্নাইজেসনগীদমক লৈবাক্কী অচেৎপা ফিরেপ অদু পনখি। হৌখিবা চহি ১১ অসিদা লম্বী, এয়রপোর্ত, রেলৱেজ অমসুং রেলৱে স্তেসনশিংদা খোঙজেল য়াংনা খুমাং চাউশিল্লকপা অদু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "ভারতনা হৌখিবা চহিশিংগা য়েংনবদা ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তদা হৌজিক শরুক তরুক হেন্না ইনভেস্ত তৌরি। মসিগী খুমাং চাউশিল্লকপনা মালেমগী মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিল্লি।" লৈবাক অসিগী শিনবা থুংবগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী প্রোজেক্তশিং, অৱাংথংবা লমদমদা লৈরিবা চেনাব ব্রিজ, অরুনাচল প্রদেশকী সেলা তনেল অমসুং নোংপোক লমদমদা অসামগী বোগিবিল ব্রিজগী মতাংদা মহাক্না পনখি। নোংচুপ থংবা ভারত্তা মহাক্না মুম্বাইদা লৈবা অতল সেতুগী মতাংদা পনখি। অদুগা খা থংবা ভারত্তা লৈবা পাম্বন ব্রিজকী মতাংদা পনখি।
রেলৱেজ নেৎৱার্ক মোদর্নাইজ তৌনবা ভারতনা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা লৈবাক অসিগী অনৌবা খোঙজেল অমসুং খুমাং চাউশিল্লকপগী খুদম ওইনা ভন্দে ভারত, অমৃত ভারত অমসুং নমো ভারত ত্রেনশিং হৌদোকখিবগী ৱাফম থমখি। মহাক্না হায়খি মদুদি হৌজিক্তি ভন্দে ভারত ত্রেনশিংনা রুত ৭০ রোমদা ওপরেৎ তৌরি। মসিনা অরাপ্পা মফমশিংদা মোদর্ন রেল কনেক্তিবিতী পুরক্লি। হৌখিবা চহি ১১ অসিদা লম্বীগী ওভরব্রিজ অমসুং আন্দরব্রিজ চা কয়া শাবগা লোয়ননা কিলোমীতর ৩৪,০০০গী মথক্তা অনৌবা রেলৱে ত্রেকশিং শেম্বা য়াওনা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা চাউনা খুমাং চাউশিল্লকপগী ৱাফমসু মহাক্না পনখি। ব্রোদ গেজ লাইনশিংদা অনমেন লেবেল ক্রোসিংশিং লৌথোক্তুনা সেফতী হেনগৎহনখ্রে হায়না মহাক্না পনখি। শ্রী মোদীনা কার্গো ত্রান্সপোর্তেসনবু স্ত্রীমলাইন তৌনবা দেদিকেতেদ ফ্রাইৎ কোরিদোরশিং খোঙজেল য়াংনা শেমগৎপা অমসুং ভারতকী অহানবা বুল্লেত ত্রেন প্রোজেক্ত শেমগৎপগী থবক চত্থরিবা অসিগী মতাংদসু পনখি। মসিগী খোঙথাং অসিগা লোয়ননা, পেসেঞ্জর এক্সপরিয়েন্স ফগৎহন্নবা রেলৱে স্তেসন ১৩০০ হেন্না মোদর্নাইজেসন তৌরি।
মোদর্নাইজ তৌরবা রেলৱে স্তেসনশিং অসি অমৃত ভারত স্তেসন হায়না মিংথোনখ্রে অমসুং অসিগুম্বা স্তেসন ১০০ হেন্না শাবা লোইরে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না হায়খি মদুদি সোসিএল মীদিয়া শিজিন্নরিবশিংনা লোকেল আর্ত অমসুং হিস্তরীগী শক্তম উৎলিবা স্তেসনশিং অসিগী মশক থোকপা অহোংবা অদু উবা ফংলে। মহাক্না রাজস্থানগী মন্দলগর স্তেসন, রাজপুতকী চৎনবীগী মগুন অদু উৎলিবা অমসুং বিহারগী থাও স্তেসন, মধুবানী আর্তৱার্ক্কা লোয়ননা মা থাৱেৱালিগী অশেংবা মফম অদু উৎলিবা য়াওনা মশক থোকপা খুদমশিং পনখি। মধ্য প্রদেশকী ওর্চ্ছা রেলৱে স্তেসন অসি ভগবান রামগী লাইগী মগুন অদু উৎলি, অদুগা শ্রীরঙ্গম স্তেসনগী দিজাইননা শ্রী রঙ্গনাথ স্বামী মন্দিরদগী ইথিল লৌরি। গুজরাতকী দাকোর স্তেসন অসিনা রনছোদ্রাইজীবু ইকায় খুম্নবা উৎলি, তিরুবনমালাই স্তেসন অসিনা দ্রাভিদিয়ন আর্কিতেকচরগী প্রিন্সিপলশিং ঙাক্না চৎলি, অমসুং বেগুমপেৎ স্তেসন অসিনা কাকাথিয়া দাইনাস্তীগী আর্কিতেকচরগী লিগেসীবু মশক তাক্লি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অমৃত ভারত স্তেসনশিং অসিনা চহি লিশিং কয়াগী ভারতকী হেরিতেজ অসি ঙাক-শেন্দুনা থম্বতা নত্তনা রাজ্যশিংদা তুরিজম চাউখৎহন্নবা কেতালাইজর অমা ওইনা থবক তৌরি। মসিনা নহারোলশিংদা থবক ফংহন্নবা অনৌবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লি। স্তেসনশিং অসি লুনান্না থম্নবা অমসুং শাফবা ওইহন্নবা মহাক্না মীয়ামদা হায়খি মরমদি মখোয় অসি ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিগী অশেংবা মপুশিংনি।
ইনফ্রাস্ত্রকচরদা সরকারনা থাদরিবা শেনফম অসিনা চাউখৎপা পুরকপতা নত্তনা থবক ফংহন্নবা অমসুং ললোন-ইতিক্কী থবকশিং হেনগৎহন্নবা হোৎনরি হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি লুপা করোর লিশিং কয়া থাদবনা শিন্মীশিং, দুকানশিং, ফেক্টরীশিংদা থবক তৌরিবা মীওইশিং অমসুং ত্রক অমসুং তেম্পো ওপরেতরশিংগুম্বা ত্রান্সপোর্ত সেক্তরদা থবক তৌরিবা মীওইশিংদা হকথেংননা কান্নবা ফংহল্লি। ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং অসি লোইশিল্লকপগা লোয়ননা কান্নবা কয়া ফংলগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। লৌমীশিংনা মখোয়গী মহৈ-মরোংশিং কৈথেলশিংদা মমল হন্থনা পুথোক-পুশিন তৌবা ঙম্মী, মসিনা মাং-তাকপগী চাং হন্থহল্লি। ফজনা শেমগৎলবা লম্বীশিং অমসুং পাকথোক চাউথোক্লবা রেলৱে নেৎৱার্কশিংনা অনৌবা ইন্দস্ত্রীশিং শাগৎলি অমসুং তুরিজমবু চাউনা হেনগৎহল্লি। ইনফ্রাস্ত্রকচরদা শেল থাদবনা য়ুমথোং খুদিংমক্তা কান্নবা পীরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। অনৌবা শেন্মিৎলোনগী খুদোংচাবশিং অসিদগী নহাশিংনা খ্বাইদগী কান্নবা ফংগনি।
শ্রী মোদীনা রাজস্থান্না হৌজিক চত্থরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তদগী কান্নবা কয়া ফংলিবা অদু পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি খুঙ্গংশিংদা অমসুং ঙমখৈগী মফমশিংদা ফাওবা অৱাংবা থাক্কী লম্বীশিং শেমগৎলি। হৌখিবা চহি ১১দা, রাজস্থানগী লম্বীগী ইনফ্রাস্ত্রকচর খক্তদা চাউরাক্না লুপা করোর ৭০,০০০ ইনভেস্ত তৌখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি কেন্দ্র সরকারনা চহি অসিদা রাজ্য অসিদা রেলৱেজ দিবেলপমেন্তকীদমক লুপা করোর ১০,০০০ রোম চাদিং তৌনবা শেম-শারি। মসি ২০১৪গী মমাংগী থাকশিংগা চাংদম্নবদা শরুক ১৫ হেনগৎলকপা ওইখি। কনেক্তিবিতী হেন্না ফগৎহন্দুনা বিকানরবু মুম্বাইগা শম্নগদবা অনৌবা ত্রেন অমা লমথাবগী মতাংদা মহাক্না ৱাফম থমখি। মসিগী মথক্তা, মহাক্না মফম কয়াদা তোঙান তোঙানবা হকশেল, ঈশিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতীগী প্রোজেক্ত কয়া হৌদোকপা অমসুং উরেপ উয়ুং তম্বগী থৌরমদী পুক্নিং চিংশিনখি। মসিগী খোঙথাংশিং অসিনা রাজস্থানগী শহর অমসুং খুঙ্গংগী লম অনিমক্কী চাউখৎপা য়াংখৎহন্নবা পান্দম থম্লি। মসিনা নহাশিংনা মখোয়গী শহর অমসুং তাউনশিংদা অফবা খুদোংচাবশিং ফংহনগনি।
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী মখাদা রাজস্থানদা ইন্দস্ত্রীএল দিবেলপমেন্ত খোঙজেল য়াংনা পায়খৎলিবা অদু পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ভজনলাল শর্মগী লৈঙাক্না সেক্তর কয়াদা অনৌবা ইন্দস্ত্রীএল পোলিসীশিং হৌদোকখ্রে। মসিনা বীকানেরগুম্বা মফমশিংদা কান্নবা ফংহল্লগনি। বীকানেরী ভুজিয়া অমসুং বীকানেরী রসগুল্লাসনা মালেমগী থাক্তা মখোয়গী শকখঙবা হেনগৎহল্লগনি, মসিনা রাজ্য অসিগী ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি হায়না মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাজস্থানগী রিফাইনরী প্রোজেক্ত অসি অরোইবা তাঙ্কক য়ৌরে। মসিনা রাজ্য অসি পেত্রোলিয়মদা য়ুম্ফম ওইবা ইন্দস্ত্রীশিংগী মরুওইবা মফম অমা ওইহল্লগনি। শ্রী গঙ্গানগর, হনুমনগর, বীকানের, জোধপুর, বারমর অমসুং জলোর ফাওদুনা অমৃতসরদগী জামনগর ফাওবা সিক্স-লেন ইকোনোমিক কোরিদোরগী মরুওইবা অদুসু মহাক্না ফোংদোকখি। মসিগী মথক্তা, রাজস্থানদা দিল্লী-মুম্বাই এক্সপ্রেসৱে লোইশিল্লকপগী মতাংদা মহাক্না পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি কনেক্তিবিতী প্রোজেক্তশিং অসিনা রাজ্য অসিগী ইন্দস্ত্রীএল গ্রোথ অসি অনৌবা অৱাংবা থাক্তা পুখৎকনি।
শ্রী মোদীনা রাজস্থানদা পি.এম. সুর্য় ঘর মুফত বিজলী য়োজনাগী খোঙজেল য়াংনা খুমাং চাউশিল্লকপগী মতাংদা পনখি। রাজ্য অসিগী মীওই ৪০,০০০ হেনবনা থৌরাং অসিগী কান্নবা ফংখ্রে, মসিনা মখোয়গী ইলেক্ত্রিসিতী বিলশিং কোকহল্লে অমসুং মখোয়দা সোলর পাৱরগী খুত্থাংদা শেন্থোক লৈহন্নবগী খুদোংচাবা ফংহল্লে হায়না মহাক্না পনখি। মহাক্না পাৱরগা মরী লৈনবা প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবা অমসুং উরেপ উয়ুং তম্বগী থৌরমদা ৱা ঙাংখি। থৌরমশিং অসিনা রাজস্থানগী ইলেক্ত্রিসিতী সপ্লাই হেন্না হেনগৎহল্লগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি রাজ্য অসিদা হেনগৎলক্লিবা পাৱর জেনরেসন অসিনা ইন্দস্ত্রীএল গ্রোথ হেনগৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
রাজস্থানগী লমদম অসিগী পুৱারী ওইরবা মরুওইবা অদু পল্লদুনা শ্রী মোদীনা মহারাজা গঙ্গা সিংহনা মরুভুমিগী লমদম অসি লৈহাও লৈবা লমদম ওইহন্নবা হোৎনখিবা অদু নীংশিংখি। লমদম অসিগী ওইনা ঈশিংগী মরুওইবা অমসুং বীকানের, শ্রী গঙ্গানগর, হনুমানগর অমসুং নোংচুপ থংবা রাজস্থানগুম্বা মফমশিংগী চাউখৎ থৌরাংদা ঈশিংগী থৌদাং অদু মহাক্না পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি সরকারনা ইরিগেসন প্রোজেক্তশিং মপুং ফাহন্নবগীদমক থবক পায়খৎলি অমসুং মসিগা লোয়ননা তুরেলশিং শম্নহন্নবা থৌরাংশিং পায়খৎলি। পার্বতী-কালিসিন্ধ-চম্বল লিংক প্রোজেক্তনা রাজস্থানগী জিলা কয়াদা কান্নবা ফংহল্লগনি, লৌমীশিংগীদমক হেন্না ফবা লৌউ-শিংউগী ওইথোকপা লৈহল্লগনি অমসুং লমদম অসিগী সস্তেনেবিলিতী হেনগৎহল্লগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
রাজস্থানগী অচেৎপা ৱাখল্লোন অদুদা অকনবা ৱাফম থম্লদুনা লৈবাক অমসুং মাগী মীয়ামদগী হেন্না চাউবা করিগুম্বা অমত্তা লৈতে হায়না পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা এপ্রিল ২২দা পাংথোকখিবা তেরোরিস্ত এতেক অদু য়ানিংদবা ফোংদোকখি। পহলগামদা বুলেৎশিং কাপথরকখিবা মতমদা, মখোয়না ভারত মচা করোর ১৪০গী থম্মোয়বু শোকহনখি অমসুং তেরোরিজমগী মায়োক্তা লৈবাক অসিবু অমত্তা ওইনা পুনশিনখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মহাক্না ভারতকী লান্মীশিংনা অকনবা মওংদা পাউখুম পীরকখিবা অদু পনখি। মখোয়দা অপুনবা ওপরেস্নেল ফ্রীদম পীখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মহাক্না পনখি মদুদি অকনবা মওংদা পাংথোকপা ওপরেসন অমদা, ফোর্স অহুম অসিনা পাকিস্তানগী দিফেন্সশিং থুগাইদুনা মখোয়বু চংজনবা ফীভম অমদা লৈহনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি এপ্রিল ২২গী এতেক অদুগী পাউখুম ওইনা, ভারতনা মিনিত ২২গী মনুংদা তেরোরিস্তশিংগী মরুওইবা মফম মাপন থুগাইখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "মসিগী থৌওং অসিনা লৈবাক অসিগী শক্তি উৎলি, মসিনা উৎলি মদুদি করিগুম্বা অশেংবা সিন্দুর অসি মৈগী শক্তি ওইরকপা তারবদি, মসিগী মহৈ অসি তশেংনা শাথিবা ওইগনি।" চহি মঙাগী মমাংদা, বালাকোৎ এয়র স্ত্রাইক্কী মতুংদা, মহাক্কী অহানবা মীয়ামগী রেলী অসি রাজস্থানদা পাংথোকখিবা অসি মশক থোকপা থৌদোক অমনি হায়না মহাক্না পনখি। মতৌ অসুম্না, হন্দক পাংথোকখিবা ওপরেসন সিন্দুরগী মতুং তারকপদা, মহাক্কী অহানবা রেলী অসি রাজস্থানগী বীকানেরদা অমুক হন্না পাংথোকখ্রে।
শ্রী মোদীনা চুরুদা মহাক্কী ৱারোল অদু নীংশিংখি অমসুং লৈবাক অসিগীদমক মহাক্কী অচেৎপা ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি: "লৈবাক অসি পন্দুনা ৱাশকচরি, ঐহাক্না লৈবাক অসিবু মাইথিবা নংহল্লোই, ঐহাক্না লৈবাক অসিবু চংজবা তৌহল্লোই।" মহাক্না রাজস্থানদগী হায়খি মদুদি অশেংবা সিন্দুর মুত্থৎনবা হোৎনবা মীওইশিং অদু উফুন তাহনখি, অমসুং ভারতকী ঈখেং তাহনখিবা মীওইশিং অদুনা হৌজিক মপুং ফানা মহৈ ফংলি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারতনা তুমিন্না লৈগনি হায়না খল্লম্বা মীওইশিং অদু হৌজিক লোৎতুনা লৈরে, অদুগা মখোয়গী খুৎলাইশিং অদুগী মতাংদা চাউথোকচবা ফোংদোকখিবা মীওইশিং অদু হৌজিক অকাই অতোইগী মখাদা ফুমজিন্দুনা লৈরে। ওপরেসন সিন্দুর অসি লমন খুম্বগী থৌওং অমা নত্তে, অদুবু মসি অচুম্বা ৱায়েলগী অনৌবা মওং অমনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মসি থৌনা ফুদোকপা খক্তা নত্তে অদুবু মসিনা ভারতকী লেংদ্রবা শক্তি অমসুং থৌনাগী মশক অমা উৎলি হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা শিংথানীংঙাই ওইরবা থৌওং অমা শীজিন্নরি, মসিনা য়েক্নববু হকথেংননা অমসুং অকনবা মওংদা লান্দারক্লি। “তেরোরিজম মুত্থৎপা অসি স্ত্রেতেজী খক্তা নত্তে অদুবু মসি ৱাখল্লোন অমনি, মসি ভারতনি, মসি অনৌবা ভারতনি,” হায়না শ্রী মোদীনা অকনবা ৱাফম থমখি।
তেরোরিজমগা লান্থেংনবদা ওপরেসন সিন্দুরগী খুত্থাংদা মরুওইবা প্রিন্সিপল অহুম থম্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অহানবা প্রিন্সিপল অসি - ভারতকী মায়োক্তা তেরোরিস্ত এতেক অমা হেক্তবু মতম, পাম্বৈ, অমসুং ভারতকী আর্মদ ফোর্সশিংনা খক্তনা লেপচবা তর্মশিংগা লোয়ননা দেসিসিব ওইবা পাউখুম অমা পীরগনি। অনিশুবদা, মহাক্না হায়খি মদুদি ন্যুক্লিয়রগী থ্রেদশিংনা ভারতপু অকিবা পোকহল্লরোই। অহুমশুবদা, মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতনা তেরোরিস্ত মাস্তরমাইন্দশিং অমসুং মখোয়বু মতেং পাংলিবা সরকারশিংগী মরক্তা খেন্নবা থম্লোই, স্তেৎ অমসুং নন-স্তেৎ এক্তরশিংগী মরক্তা পাকিস্তাননা থম্মিবা খেন্নবা অদু রিজেক্ত তৌগনি। তেরোরিজম শৌগৎপদা পাকিস্তানগী থৌদাং অদু এক্সপোজ তৌনবা মালেমগী ওইনা চত্থরিবা থবকশিং অদু পল্লদুনা মহাক্না হায়খি, তোঙান তোঙানবা পোলিতিকেল পার্তীশিংগী লুচিংবশিং অমসুং ফোরেন পোলিসী এক্সপর্তশিং য়াওবা তোঙান তোঙানবা গ্রুপ তরেৎনা পাকিস্তানগী অশেংবা মশক মালেমদা উৎনবা থবক পায়খৎলি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি পাকিস্তাননা ভারতকা হকথেংননা থেংনবদা কৈদৌঙৈদসু মায় পাকপা ঙম্লোই। মমাংগী লানফমশিংদা হন্না হন্না মায় পাকখিদবশিং অদু মহাক্না নৌহৌনা নীংশিংখি। মহাক্না পুক্নিং চিংশিনখি মদুদি, পাক-শন্না লান থেংনবদা মায় পাকপা ঙমদনা, পাকিস্তাননা মতম শাংনা তেরোরিজমবু ভারতকী মায়োক্তা খুৎলাই অমা ওইনা শীজিন্নদুনা হিংসাগী থৌওং শীজিন্নদুনা অমসুং অকিবগী ফীভম অমা শেমদুনা লাক্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি পাকিস্তান্না ভারতকী ৱারেপ অদু অন্দরএস্তিমেৎ তৌখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মহাক্কী লুচিং মখাদা লৈবাক অসি মপাঙ্গল কন্না অমসুং ফিরেপ চেৎনা লেপ্পী। শ্রী মোদীনা হায়খি, "ভারত্তা তেরোরিস্তশিংনা লান্দারকপা খুদিংগী শাথীবা মহৈ অমা ফংগনি, মসিগীদমক পাকিস্তাননা চাউনা চৈথেং অমা শোয়দনা ফংগনি।"
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি বীকানেরদা থুংলবা মতুংদা, মহাক্না নাল এয়রপোর্ত্তা থুংখি, মদু পাকিস্তাননা তার্গেৎ তৌদুনা লান্দারক্নবা হোৎনরম্মি অদুবু মাং-তাকহনবদা মায় পাকখিদে। ঙমখৈগী ৱাংমদা লৈবা পাকিস্তানগী রহিম য়ার খান এয়রবেজ অসি ভারতকী প্রিসাইজ মিলিতরী স্ত্রাইকনা মরম ওইদুনা নুমিৎ কয়ামরুমগী ওইনা থিংজিনখিবা অদু মহাক্না ফোংদোকখি, মসিনা মসিগী ওপরেসনশিংদা অকায়বা পীখি। প্রধান মন্ত্রীনা পাকিস্তানগা লোয়ননা ললোন-ইতিক নৎত্রগা তোক অমত্তা তৌরোই হায়না অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না হায়খি মদুদি ৱারী অমা হেক্তা শাবনা পাকিস্তান-ওক্যুপাইদ কাশ্মীরগী মতাংদা ৱারোইশিন পুরকপা ঙমলোই। করিগুম্বা পাকিস্তান্না তেরোরিস্তশিং মখা তানা এক্সপোর্ত তৌরক্লবদি, মসিনা শেন্মিৎলোন মাংহল্লগনি হায়না মহাক্না চেকশিনৱা থমখি। ভারতনা পাকিস্তানবু মাগী ফংফম থোকপা ঈশিংগী শরুক অদু এক্সেস তৌহল্লোই অমসুং ভারতকী ঈখেং তাহন্নবনা চাউনা চৈথেং নংগনি হায়না মহাক্না অমুক হন্না ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি, "মসিগী ৱারেপ অসি ভারতকী অচেৎপা ফিরেপনি, মালেমগী শক্তি অমত্তনা থিংজিনবা ঙম্লোই।"
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি চাউখৎলবা ভারত অমা শেমগৎপদা সেক্যুরিতী অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা অনিমক তঙাইফদে। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী মফম খুদিংমক মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা মসিগী মঙলান অসি মংফাওনহনবা ঙমগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি থৌরম অসিনা ভারতকী তংদু লৈতাবা অমসুং খোঙজেল য়াংনা চাউখৎপগী খুদম অমনি। মহাক্কী ৱারোল লোইশিল্লদুনা মহাক্না মফম অসিদা লৈরিবা মীপুম খুদিংমক্তা লৈবাক অসিগী থৌনা ফরবা মীওইশিংগী মফমদগী নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
থৌরম অদুদা রাজস্থানগী গবর্নর শ্রী হরিবৌ কিসানরাও বাগদে, রাজস্থানগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ভজনলাল শর্মা, কেন্দ্রগী মন্ত্রীশিং শ্রী অশ্বিনী বৈষ্ণব, শ্রী অর্জুন রাম মেঘৱাল অমসুং অতোপ্পা মশক নাইবা মীওইশিংসু শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ
লৈবাক অসিদা রেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচর লেপ্তনা ফগৎহন্নবা অমসুং হেনগৎহন্নবা মহাক্কী অচেৎপা ফিরেপ অদুগী মতুং ইন্না, প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ১৮গী জিলা ৮৬দা লুপা করোর ১,১০০ হেনবগী শেনফম চংনা নৌহৌনা শেমগৎখিবা অমৃত স্তেসন ১০৩ শঙ্গাখ্রে। অমৃত ভারত স্তেসন স্কিমগী মখাদা রিজনেল আর্কিতেকচর মশক তাক্নবা অমসুং পেসেঞ্জরগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহন্নবা দিজাইন তৌদুনা স্তেসন ১,৩০০ হেন্না মোদর্ন ফেসিলিতীশিংগা লোয়ননা নৌনা শেমগৎলি। দেশনোক রেলৱে স্তেসন অসি, কার্নি মাতা লাইশঙদা লাকপা তীর্থ চৎপা মীওইশিং অমসুং তুরিস্তশিংগী শেবা তৌরি। মসি লাইশঙগী আর্কিতেকচর অমসুং আর্ক অমসুং কলমগী থিমদগী ইথিল ফংলি। তেলঙ্গনাগী বেগমপেৎ রেলৱে স্তেসন অসি ককাতিয়া সমরাজ্যগী আর্কিতেকচরদগী ইথিল ফংখি। বিহারদা লৈবা থাৱে স্তেসন অসিদা মা থাৱেৱালি, শক্তি পীথ ৫২গী মনুংদা অমা ওইরিবা অমসুং মধুবানী পেন্তিংশিং উৎলিবা ম্যুরেল মখল কয়া অমসুং আর্ত ৱার্কশিং য়াওরি। গুজরাতকী দাকোর স্তেসন অসি রঞ্চোদ্রাই জি মহারাজনা ইথিল পীবনি। ভারত শিনবা থুংনা নৌনা শেমগৎলবা অমৃত স্তেসনশিং অসি চৎনবীগী হেরিতেজ, দিব্যাংজন য়াওনা পেসেঞ্জর-সেন্ত্রিক ফেসিলিতীশিং অমসুং ত্রেবেল এক্সপরিয়েন্স হেনগৎহন্নবা সস্তেনেবল ওইবা থৌওংশিংগা লোয়ননা মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচর পুনশিল্লি।
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা রেলৱেজ ওপরেসনশিংবু হেন্না ইফিসিএন্ত অমসুং এনভাইরনমেন্ত ফ্রেন্দলী ওইহন্দুনা মাগী নেৎৱার্ক্কী ১০০% ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌনবগী মায়কৈদা চংশিল্লি। মসিগী পরিং মখাদা প্রধান মন্ত্রীনা চুরু-সাদুলপুর রেল লাইন (কিলোমীতর ৫৮) গী উরেপ উয়ুং তমখ্রে অমসুং সুরতগর-ফালোদি (কিলোমীতর ৩৩৬); ফুলেরা-দেগানা (কিলোমীতর ১০৯), উদাইপুর-হিম্মতনগর (কিলোমীতর ২১০), ফালোদি- জয়সালমর (কিলোমীতর ১৫৭) অমসুং সামদারী-বরমর (কিলোমীতর ১২৯) রেল লাইন ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌরিবা অসি লৈবাক মীয়ামদা কত্থোকখ্রে।
রাজ্য অসিদা লম্বীগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অচৌবা ইনোৎ অমা পীরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা ভেহিকল আন্দরপাস অহুম শাবা, নেস্নেল হায়ৱেশিং পাকথোক চাউথোকহনবা অমসুং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা উরেপ উয়ুং তমখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থানদা লম্বীগী প্রোজেক্ত তরেৎসু জাতিদা কত্থোকখ্রে। লুপা করোর ৪৮৫০ হেনবগী লম্বীগী প্রোজেক্তশিং অসিনা পোৎ-চৈ পুথোক পুশিন তৌবা অমসুং মীওইশিং চৎথোক চৎশিন তৌবদা হেন্না খুদোংচাহল্লগনি। হায়ৱেশিং অসি ইন্দো-পাকিস্তান বোর্দর ফাওবা শাংদোক্লি, মসিনা সেক্যুরিতী ফোর্সশিংগী এক্সেসিবিলিতী হেনগৎহল্লি অমসুং ভারতকী দিফেন্স ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।
পুম্নমক্কীদমক ইলেক্ত্রিসিতী অমসুং গ্রীন অমসুং ক্লিন ইনর্জীগী মঙলান মখা তানা হেনগৎহন্দুনা, প্রধান মন্ত্রীনা বীকানের অমসুং দিদ্ৱানা কুচমনগী নৱাদা সোলর প্রোজেক্তশিং, অমসুং পৱারগ্রীদ সিরোহী ত্রান্সমিসন লিমিতেদকী পার্ত বি অমসুং পৱারগ্রীদ মেৱর ত্রান্সমিসন লিমিতেদকী পার্ত ইগী পৱার ত্রান্সমিসন সিস্তেমশিং য়াওনা পাৱর প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে। মহাক্না বীকানেরদা সোলর প্রোজেক্ত, পৱারগ্রীদ নিমুচ অমসুং বীকানের কমপ্লেক্সতগী পৱারগ্রীদ ইভাক্যুএসন তৌনবগী ত্রান্সমিসন সিস্তেম, ক্লিন ইনর্জী ফংহল্লগদবা অমসুং কার্বোন থাদোকপা হন্থহল্লগদবা ফতেহগর- II পাৱর স্তেসনদা ত্রান্সফোর্মেশন কেপাসিতী হেনগৎহনবা য়াওনা পাৱর প্রোজেক্তশিংসু শঙ্গাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা রাজস্থানগী ইনফ্রাস্ত্রকচর, কন্নেক্তিবিতী, পাৱর সপ্লাই, হেল্থ সর্ভিস অমসুং ঈশিং ফংহন্নবা রাজ্য সরকারগী মরুওইবা প্রোজেক্ত ২৫ উরেপ উয়ুং তমখ্রে, শঙ্গাখ্রে অমসুং কত্থোকখ্রে। মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৩,২৪০ হেনবগী অপুনবা কিলোমিতর ৭৪০ হেন্না শাংবা স্তেত হায়ৱে ১২গী অপগ্রেদেসন অমসুং মেন্তেন তৌবগী প্রোজেক্তশিংগী উরেপ উয়ুং তম্বা অমসুং জাতিদা কত্থোকপগী থৌরমশিং য়াওরি; প্রোগ্রাম অসিগী মখাদা মখা তানা পাকথোক চাউথোকহনবদা অহেনবা কিলোমিতর ৯০০গী অনৌবা হায়ৱেশিং য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা বীকানের অমসুং উদয়পুরদা পাৱর প্রোজেক্তশিং শঙ্গাখ্রে। মহাক্না রাজসমন্দ, প্রতাপগর, ভিলৱারা, ধোলপুরদা নর্সিং কোলেজশিংসু শঙ্গাখ্রে, মসিনা রাজ্য অসিদা হকশেলগী ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং লৌগনি। মহাক্না লমদম অসিদা রুরেল ৱাতর সপ্লাই অমসুং ঝুনঝুনু জিলাদা ফ্লুরোসিস মিতিগেসন প্রোজেক্ত, অমরধ ২.০গী মখাদা পালী জিলাগী শহর 7দা অর্বান ৱাতর সপ্লাই স্কিমশিং শেমদোক-শাদোকপা য়াওনা ঈশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচরগী প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ উয়ুংসু তমখ্রে অমসুং লৈবাক মীয়ামদা কত্থোকখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates, lays foundation stone & dedicates development projects worth Rs 26,000 crore in Bikaner, Rajasthan
In the last 11 years work has been done at an unprecedented pace for building modern infrastructure: PM
The country has named the railway stations being modernised as Amrit Bharat stations, Today, more than 100 of these Amrit Bharat stations are ready: PM
We are completing irrigation projects and linking rivers at the same time: PM
Our Government gave a free hand to the three Armed Forces, together the three Forces created such a ‘Chakravyuh’ that Pakistan was forced to kneel down: PM
The world and the enemies of the country have seen what happens when ‘Sindoor’ turns into ‘Barood’: PM
Operation Sindoor has determined three principles to deal with terrorism: PM
Now India has made it clear, Pakistan will have to pay a heavy price for every terrorist attack, And this price will be paid by Pakistan's army, Pakistan's economy : PM
Pakistan will now have to pay a heavy price for playing with the lives of Indians: PM
22 MAY 2025 1:48PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated, laid the foundation stone and dedicated to the nation multiple development projects worth Rs 26,000 crore in Bikaner, Rajasthan today. Addressing the occasion, he welcomed the large gathering at the event, acknowledging the significant participation of people from 18 states and union territories who joined online. He highlighted the presence of several governors, chief ministers, lieutenant governors, and other public representatives. The Prime Minister extended his greetings to all esteemed dignitaries and citizens connected from across the country.
Shri Modi stated that he arrived at the event after seeking the blessings of Karni Mata, emphasizing that these blessings further strengthen the nation's resolve to build a developed India. Mentioning the inauguration and foundation stone laying of development projects worth ₹26,000 crore, he underscored their significance in advancing the country's growth. He extended his congratulations to the citizens for these transformative initiatives.
Highlighting the ongoing transformation of India's infrastructure, emphasizing the nation's commitment to modernization, the Prime Minister pointed to the rapid advancements in roads, airports, railways, and railway stations over the past 11 years. “India is now investing six times more in infrastructure development compared to previous years, a progress that has captured global attention”, remarked the Prime Minister, pointing out iconic infrastructure projects across the country, citing the remarkable Chenab Bridge in the north, the Sela Tunnel in Arunachal Pradesh, and the Bogibeel Bridge in Assam in the east. In western India, he noted the Atal Setu in Mumbai, while in the south, he highlighted the Pamban Bridge, India's first of its kind.
Emphasising India's continuous efforts to modernize its railway network, Shri Modi underlined the introduction of Vande Bharat, Amrit Bharat, and Namo Bharat trains as symbols of the country's new speed and progress. He remarked that nearly 70 routes now operate Vande Bharat trains, bringing modern rail connectivity to remote regions. He further pointed out the significant infrastructure advancements over the past 11 years, including the construction of hundreds of road overbridges and underbridges, as well as the laying of over 34,000 kilometers of new railway tracks. He noted that unmanned level crossings on broad gauge lines have been eliminated, enhancing safety. Shri Modi also highlighted the swift development of dedicated freight corridors to streamline cargo transportation and the ongoing construction of India’s first bullet train project. Alongside these efforts, the modernization of more than 1,300 railway stations is being carried out to improve passenger experience.
Prime Minister stressed that the modernized railway stations have been named Amrit Bharat Stations and that over 100 such stations have been completed. He noted that social media users have witnessed the striking transformation of these stations, which serve as showcases of local art and history. He pointed out significant examples, including Rajasthan’s Mandalgarh station, reflecting the grandeur of Rajput traditions, and Bihar’s Thawe station, depicting the sacred presence of Maa Thawewali along with Madhubani artwork. The Orchha railway station in Madhya Pradesh exudes the divine essence of Lord Ram, while the design of Srirangam station draws inspiration from the Sri Ranganatha Swamy temple. Gujarat’s Dakor station pays homage to Ranchhodrai ji, Tiruvannamalai station follows Dravidian architectural principles, and Begumpet station embodies the architectural legacy of the Kakatiya dynasty. The Prime Minister underscored that these Amrit Bharat Stations not only preserve India’s thousands-of-years-old heritage but also serve as catalysts for tourism growth across states, creating new employment opportunities for youth. He urged the people to ensure the cleanliness and safety of the stations as they were the true owners of these infrastructure.
Underlining that government investments in infrastructure not only drive development but also create employment opportunities and boost business activities, Shri Modi emphasized that the thousands of crores being spent are directly benefiting workers, shopkeepers, factory employees, and those involved in transport sectors such as truck and tempo operators. He noted that once infrastructure projects are completed, the benefits multiply. Farmers can transport their produce to markets at lower costs, reducing wastage. Well-developed roads and expanded railway networks attract new industries and significantly boost tourism. He underscored that infrastructure spending ultimately benefits every household, with young people gaining the most from emerging economic opportunities.
Shri Modi highlighted the substantial benefits Rajasthan is gaining from ongoing infrastructure development. He noted that high-quality roads are being constructed across villages and even in border areas. Over the past 11 years, approximately ₹70,000 crore has been invested in Rajasthan’s road infrastructure alone. He stated that the central government is set to spend nearly ₹10,000 crore on railway development in the state this year, marking a 15-fold increase compared to pre-2014 levels. He remarked on the flagging-off of a new train connecting Bikaner to Mumbai, further enhancing connectivity. Additionally, he emphasized the launch and foundation stone laying of various health, water, and electricity projects in multiple regions. These initiatives aim to accelerate the progress of both urban and rural areas of Rajasthan, ensuring that young people find promising opportunities within their own cities and towns.
Underlining the accelerated industrial development in Rajasthan under the Union and State governments, the Prime Minister noted that Chief Minister Shri Bhajanlal Sharma’s administration has introduced new industrial policies across various sectors, which will benefit regions like Bikaner. He emphasized that Bikaneri Bhujia and Bikaneri Rasgullas will expand their global recognition, further strengthening the state’s food processing industry. The Prime Minister remarked that Rajasthan’s refinery project is in its final stages, positioning the state as a key hub for petroleum-based industries. He also underscored the significance of the six-lane economic corridor from Amritsar to Jamnagar, passing through Shri Ganganagar, Hanumangarh, Bikaner, Jodhpur, Barmer, and Jalore. Additionally, he highlighted the near-completion of the Delhi-Mumbai Expressway in Rajasthan, stating that these connectivity projects will elevate the state’s industrial growth to new heights.
Shri Modi highlighted the rapid progress of the PM Surya Ghar Muft Bijli Yojana in Rajasthan, noting that over 40,000 people in the state have already benefited from this initiative, which has eliminated their electricity bills and provided them an opportunity to generate income through solar power. He remarked on the inauguration and foundation stone laying of several power-related projects, emphasizing that these developments will further enhance Rajasthan’s electricity supply. He underscored that the increasing power generation in the state is playing a crucial role in accelerating industrial growth.
Underlining the historical significance of Rajasthan’s land, Shri Modi recalled the visionary efforts of Maharaja Ganga Singh in transforming desert terrain into fertile landscapes. He highlighted the critical importance of water for the region and its role in advancing the development of areas such as Bikaner, Shri Ganganagar, Hanumangarh, and western Rajasthan. He stated that the government is actively working on completing irrigation projects while simultaneously implementing river-linking initiatives. He underscored the impact of the Parvati-Kalisindh-Chambal Link Project, which will benefit multiple districts across Rajasthan, ensuring better agricultural prospects for farmers and enhancing the region’s sustainability.
Emphasising the unwavering spirit of Rajasthan, stating that nothing is greater than the country and its people, the Prime Minister condemned the terrorist attack on April 22, where assailants targeted innocent lives based on their faith. He remarked that while the bullets were fired in Pahalgam, they wounded the hearts of 140 crore Indians, uniting the nation in resolve against terrorism. He highlighted the decisive response by India's armed forces, stating that they were given full operational freedom. He noted that in a meticulously executed operation, the three forces collaborated to dismantle Pakistan’s defenses, forcing them into submission. He revealed that in response to the April 22 attack, India struck back within 22 minutes, destroying nine major terrorist hideouts. “This action demonstrated the nation's strength, proving that when the sacred sindoor turns into firepower, the outcome is definitive”, exclaimed the Prime Minister. He also pointed out a significant coincidence—five years ago, after the Balakot air strike, his first public rally was in Rajasthan. Similarly, following the recent Operation Sindoor, his first rally is again in Rajasthan, in Bikaner, reaffirming the land’s deep-rooted valor and patriotism.
Shri Modi recalled his statement in Churu, reaffirming his commitment to the nation: "Swear by this soil, I will not let the country fall, I will not let the country bow." He declared from Rajasthan that those who attempted to erase the sacred sindoor have been reduced to dust, and those who spilled India’s blood have now paid the price in full. The Prime Minister stated that those who assumed India would remain silent are now in hiding, while those who boasted about their weapons now lie buried beneath rubble. Emphasizing that Operation Sindoor was not an act of revenge, but a new form of justice, he remarked that it was not just an expression of outrage but a display of India's unwavering strength and determination. He asserted that the nation has adopted a bold approach, striking the enemy directly and decisively. “Crushing terrorism is not just a strategy but a principle, this is India, this is the new India”, stressed Shri Modi.
Outlining the three key principles established through Operation Sindoor in India’s fight against terrorism, the Prime Minister stated the first principle - any terrorist attack on India would be met with a decisive response, with the timing, method, and terms determined solely by India’s armed forces. Second, he asserted that India would not be intimidated by nuclear threats. Third, he emphasized that India would no longer differentiate between terrorist masterminds and the governments that support them, rejecting Pakistan’s distinction between state and non-state actors. Highlighting ongoing global efforts to expose Pakistan’s role in fostering terrorism, seven distinct groups, comprising leaders from various political parties and foreign policy experts, are actively working to present Pakistan’s true face to the world, he added.
Shri Modi asserted that Pakistan can never win a direct confrontation with India, recalling its repeated failures in past conflicts. He emphasized that, unable to succeed in open battles, Pakistan has long used terrorism as a weapon against India, resorting to violence and creating an atmosphere of fear. He declared that Pakistan had underestimated India’s resolve, stating that under his leadership, the nation stands strong and unwavering. “Any terrorist attack on India would result in severe consequences, with Pakistan paying a heavy price—borne by its military and its economy”, stated Shri Modi.
Prime Minister stated that upon arriving in Bikaner, he landed at Nal Airport, which Pakistan had attempted to target but failed to inflict any damage. He highlighted that across the border, Pakistan’s Rahim Yar Khan Airbase has been forced to shut down for several days due to India’s precise military strikes, which severely impacted its operations. The Prime Minister firmly declared that there would be neither trade nor talks with Pakistan. He asserted that any discussions would solely revolve around Pakistan-occupied Kashmir. He warned that if Pakistan continued exporting terrorists, it would face economic ruin. He reiterated that India would not allow Pakistan access to its rightful share of water and that playing with Indian blood would come at a steep cost. “This resolve is India's commitment, one that no force in the world can shake”, he stressed.
“Both security and prosperity are essential for building a developed India”, emphasised Shri Modi, asserting that this vision can only be realized when every corner of the country is strengthened. He stated that the event serves as an exemplary demonstration of India’s balanced and accelerated growth. Concluding his address, he extended his congratulations from the land of valor to all present.
The Governor of Rajasthan, Shri Haribhau Kisanrao Bagade, Chief Minister of Rajasthan, Shri Bhajanlal Sharma, Union Ministers Shri Ashwini Vaishnaw, Shri Arjun Ram Meghwal were present among other dignitaries at the event.
Background
In line with his commitment to constantly improve and enhance the rail infrastructure in the country, Prime Minister inaugurated 103 redeveloped Amrit Stations in 86 districts across 18 States and Union Territories of India developed at a cost of over Rs 1,100 crore. Over 1,300 stations are being redeveloped with modern facilities, designed to reflect regional architecture and enhance passenger amenities under the Amrit Bharat Station Scheme. Deshnoke railway station, serving pilgrims and tourists visiting the Karni Mata Temple among others, is inspired with temple architecture and arch and column theme. Begumpet railway station in Telangana is inspired by the architecture of the Kakatiya empire. Thawe station in Bihar incorporates various murals and art works representing Maa Thawewali, one of the 52 Shakti Peethas and depicting Madhubani paintings. Dakor station in Gujarat is inspired by Ranchhodrai Ji Maharaj. The redeveloped Amrit stations across India integrate modern infrastructure with cultural heritage, passenger-centric amenities including those for Divyangjan and sustainable practices to enhance the travel experience.
Indian Railway is marching towards 100% electrification of its network, making railway operations more efficient and environment friendly. In line with this, Prime Minister laid the foundation stone of Churu-Sadulpur rail line (58 km) and dedicated to the Nation Suratgarh-Phalodi (336 km); Phulera-Degana (109 km); Udaipur-Himmatnagar (210 km); Phalodi-Jaisalmer (157 km) and Samdari-Barmer (129 km) rail line electrification.
In a major boost to road infrastructure in the state, Prime Minister laid the foundation stone for construction of 3 Vehicle Underpasses, widening and strengthening of National highways. He will also dedicate 7 roadways projects in Rajasthan. The roadways projects, worth over Rs 4850 crore, will facilitate smoother movement of goods and people. The highways extend up to the Indo-Pak border, enhancing accessibility for security forces and strengthening India's defence infrastructure.
Furthering the vision of electricity for all and green and clean energy, Prime Minister laid the foundation stone of power projects including Solar projects at Bikaner and Nawa in Didwana Kuchaman, and Transmission Systems for Evacuation of Power Part B PowerGrid Sirohi Transmission Ltd and Part E PowerGrid Mewar Transmission Ltd. He will also inaugurate power projects including Solar project at Bikaner, Transmission system for Evacuation of PowerGrid Neemuch and from Bikaner Complex, Augmentation of transformation capacity at Fatehgarh-II Power Station which will provide clean energy and reduce carbon emission.
Prime Minister also laid the foundation stone, inaugurated and dedicated 25 important state government projects across Rajasthan to enhance infrastructure, connectivity, power supply, health services, and water availability in the state. These include laying of foundation stone and dedication to the nation of projects for upgrading and maintaining 12 State Highways covering a total length of over 750 km worth over Rs 3,240 crore; further expansion under the program includes an additional 900 km of new highways. Prime Minister inaugurated power projects at Bikaner and Udaipur. He also inaugurated Nursing Colleges in Rajsamand, Pratapgarh, Bhilwara, Dholpur which will play a key role in enhancing health infrastructure in the state. He also laid the foundation stone and dedicated to the nation various water infrastructure projects in the region including Rural Water Supply and Fluorosis Mitigation Project in Jhunjhunu District, Restructuring of Urban Water Supply Schemes in 7 Towns of Pali District under AMRUT 2.0, among others.