ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଲାଓ ପିଡିଆରର ଏକବିଂଶତମ ଏସିଆନ - ଭାରତ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ସମାପନୀ ଭାଷଣ
10 OCT 2024 8:07PM by PIB Bhubaneswar
ମହାମହିମ,
ମହାନୁଭବ
ଆଜି ଆମର ସକାରାତ୍ମକ ଆଲୋଚନା ଏବଂ ଆପଣଙ୍କର ସମସ୍ତ ମୂଲ୍ୟବାନ ଅନ୍ତର୍ଦୃଷ୍ଟି ଏବଂ ପରାମର୍ଶ ପାଇଁ ମୁଁ ମୋର କୃତଜ୍ଞତା ପ୍ରକାଶ କରୁଛି।
ସୋନେକ୍ସେ ସିଫାଣ୍ଡୋନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ମୋର ଆନ୍ତରିକ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇବାକୁ ଚାହେଁ। ଆଜିର ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀର ସଫଳ ଆୟୋଜନ ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ ।
ଡିଜିଟାଲ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଏବଂ ଆମର ବ୍ୟାପକ ରଣନୈତିକ ସହଭାଗୀତାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ଆମେ ଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ଦୁଇଟି ମିଳିତ ବିବୃତ୍ତି ଭବିଷ୍ୟତରେ ଆମର ସହଯୋଗ ପାଇଁ ମୂଳଦୁଆ ପକାଇବ। ଏହି ସଫଳତା ପାଇଁ ମୁଁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି।
ଗତ ତିନି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଏସିଆନରେ ଭାରତର ଦେଶ ସଂଯୋଜକ ଭାବରେ ସିଙ୍ଗାପୁରର ସକାରାତ୍ମକ ଭୂମିକା ପାଇଁ ମୁଁ ତାଙ୍କ ପ୍ରତି କୃତଜ୍ଞତା ପ୍ରକାଶ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛି। ଆପଣଙ୍କ ସମର୍ଥନ ପାଇଁ ଧନ୍ୟବାଦ, ଆମେ ଭାରତ - ଏସିଆନ ସମ୍ପର୍କରେ ଅଭୂତପୂର୍ବ ପ୍ରଗତି ହାସଲ କରିଛୁ। ମୁଁ ଆମର ନୂତନ ଦେଶ ସଂଯୋଜକ ଭାବରେ ଫିଲିପାଇନ୍ସକୁ ସ୍ୱାଗତ ଏବଂ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି।
ମୁଁ ନିଶ୍ଚିତ ଯେ ଆମେ ଦୁଇ ବିଲିୟନ ଲୋକଙ୍କ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳ ଭବିଷ୍ୟତ ଏବଂ ଆଞ୍ଚଳିକ ଶାନ୍ତି, ସ୍ଥିରତା ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ସହଯୋଗ ଜାରି ରଖିବୁ।
ପୁଣିଥରେ, ମୁଁ ଲାଓ ପିଡିଆର୍ ର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଏସିଆନର ଅନୁକରଣୀୟ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ପାଇଁ ହୃଦୟର ସହିତ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି।
ମାଲେସିଆ ପରବର୍ତ୍ତୀ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ପଦ ଗ୍ରହଣ କରୁଥିବାରୁ, ମୁଁ 1.4 ବିଲିୟନ ଭାରତୀୟଙ୍କ ତରଫରୁ ମୋର ଶୁଭକାମନା ଜଣାଉଛି।
ଆପଣଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାର ସଫଳତା ପାଇଁ ଆପଣ ଭାରତର ଅଟଳ ସମର୍ଥନ ଉପରେ ଭରସା କରିପାରିବେ।
ଆପଣମାନଙ୍କୁ ବହୁତ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ।
ସ୍ୱୀକାର - ଏହା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ମନ୍ତବ୍ୟର ଆନୁମାନିକ ଅନୁବାଦ। ମୂଳ ମନ୍ତବ୍ୟ ହିନ୍ଦୀରେ ଦିଆଯାଇଥିଲା।

Prime Minister's Office
English Translation of Closing Remarks by Prime Minister Shri Narendra Modi at the 21st ASEAN-India Summit, Lao PDR
10 OCT 2024 8:07PM by PIB Delhi
Your Majesty,
Excellencies,
I express my gratitude for our positive discussions today and for all your valuable insights and suggestions.
I would also like to express my sincere gratitude to Prime Minister Sonexay Siphandone for the successful organization of today’s summit.
The two Joint Statements we have adopted to strengthen digital transformation and our Comprehensive Strategic Partnership will lay the groundwork for our collaboration in future. I commend all for this achievement.
I would like to express my gratitude to Singapore for its positive role as India’s Country Coordinator in ASEAN over the past three years. Thanks to your support, we have made unprecedented progress in India-ASEAN relations. I also welcome and congratulate the Philippines as our new Country Coordinator.
I am confident that we will continue to collaborate for the bright future of two billion people and for regional peace, stability, and prosperity.
Once again, I extend my heartfelt congratulations to the Prime Minister of Lao P.D.R. for the exemplary chairmanship of ASEAN.
As Malaysia assumes the mantle of the next chair, I convey my best wishes on behalf of 1.4 billion Indians.
You can rely on India’s unwavering support for success of your Chairmanship.
Thank you very much.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's remarks. Original remarks were delivered in Hindi