প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
লাওদা পাংথোকপা ২১শুবা অসিয়ান-ইন্দিয়া সম্মিৎতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ফোঙদোকখিবা লোইশিনবগী ৱারোল
10 OCT 2024 8:07PM by PIB Imphal
ইকায়খুম্নরবা,
শক্নাইরবশিং,
ঙসি ঐখোয়না কান্নরবা ৱাফমশিং খন্নখিবা অমসুং অদোমগী মমল য়াম্লবা ৱারোলশিং অমসুং পাউতাকশিংগীদমক ঐনা তৌবীমল খঙবা উৎচরি।
ঙসিগী মীফম অসি মাইপাক্না পাংথোকপগীদমক ঐনা প্রধান মন্ত্রী সোনসয় সিফানদোনগী মফমদা ঐনা থম্মোয় শেংনা থাগৎচরি।
দিজিতেলগী অওনবা পুরক্নবা অমসুং ঐখোয়গী কমপ্রেহেন্সিপ স্ত্রাতেজিক পার্তনরশিপ মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা ঐখোয়না অপুনবা ৱারোল অনি চৎনবা অসিনা তুংদা ঐখোয়গী মতেং পাংনবগী য়ুম্ফম থোল্লগনি। মসিগী মাইপাকপা অসিগীদমক ঐনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
হৌখিবা চহি অহুমদা অসিয়ানদা ভারতকী কন্ত্রি কোওর্দিনেতর ওইনা লৈবাক অসিনা মরুওইবা থৌদাং লৌবগীদমক ঐনা শিঙ্গাপুর থাগৎপা ফোঙদোকচরি। অদোমগী মতেংগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি, ঐখোয়না মমাঙদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা ইন্দিয়া-অসিয়ান মরীশিং ফগৎলে। ঐখোয়গী অনৌবা কন্ত্রি কোওর্দিনেতর ওইনা ঐনা ফিলিপিন্স তরাম্না ওকচরি অমসুং তৌবীমল খঙবা উৎচরি।
মীওই মিল্লিয়ন অনিগী তুংগী য়াইফনবা অমসুং লমদম অসিদা শান্তি, তংদু-লৈতাবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা পুরক্নবা ঐখোয় মখা তানা মতেং পীনগনি হায়বগী থাজবা ঐনা থম্লি।
অসিয়ানগী তমজনফম ওইরবা চিয়ারমেন ওইবগীদমক, ঐনা অমুক হন্না লাওগী প্রধান মন্ত্রী থম্মোয় শেংনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
মালেএসিয়ানা মথংগী চিয়ারমেন ওইবগা লোয়ননা, ভারতমচা বিল্লিয়ন ১.৪ গী মহুৎশীন্দুনা ঐনা ঐগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
অদোম্না চিয়ারমেন ওইবা অসি মাইপাক্নবগীদমক ভারতনা মপুংফানা শৌগৎপা অসিনা অদোমগী পাম্বৈ ওইগনি।
অদোম ঙমখৈ লৈতনা থাগৎপা ফোঙদোকচরি।
দিসক্লেমর : মসি প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলদগী চাউরাক্না হন্দোকপনি। অশেংবা ৱারোল হিন্দীদা পীখি।

Prime Minister's Office
English Translation of Closing Remarks by Prime Minister Shri Narendra Modi at the 21st ASEAN-India Summit, Lao PDR
10 OCT 2024 8:07PM by PIB Delhi
Your Majesty,
Excellencies,
I express my gratitude for our positive discussions today and for all your valuable insights and suggestions.
I would also like to express my sincere gratitude to Prime Minister Sonexay Siphandone for the successful organization of today’s summit.
The two Joint Statements we have adopted to strengthen digital transformation and our Comprehensive Strategic Partnership will lay the groundwork for our collaboration in future. I commend all for this achievement.
I would like to express my gratitude to Singapore for its positive role as India’s Country Coordinator in ASEAN over the past three years. Thanks to your support, we have made unprecedented progress in India-ASEAN relations. I also welcome and congratulate the Philippines as our new Country Coordinator.
I am confident that we will continue to collaborate for the bright future of two billion people and for regional peace, stability, and prosperity.
Once again, I extend my heartfelt congratulations to the Prime Minister of Lao P.D.R. for the exemplary chairmanship of ASEAN.
As Malaysia assumes the mantle of the next chair, I convey my best wishes on behalf of 1.4 billion Indians.
You can rely on India’s unwavering support for success of your Chairmanship.
Thank you very much.
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's remarks. Original remarks were delivered in Hindi