প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পার্লিয়ামেন্তগী হাউস অনিমক্তা পীখিবা রাস্ত্রপতিগী ৱারোল অদু ভিক্সিত ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা চংশিল্লিবা লম্বী অসিগী ময়েক লারবা খুদম অমনি: প্রধান মন্ত্রী
মহাক্কী ৱারোল অদুদা নহারোলনা খুমাং চাউশিন্নবা খ্বাইদগী ফবা খুদোংচাবা লৈবা ভারত অমগী ভিজন য়াওখি: পি.এম.
31 JAN 2025 2:43PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পার্লিয়ামেন্তকী হাউস অনিমক্তা পীখিবা রাস্ত্রপতিগী ৱারোলবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না মসি ভিক্সিত ভারত অমা শেমগৎনবা ভারতকী খোঙচৎকীদমক অপুনবা মীৎয়েং অমনি হায়না ফোংদোকখ্রে।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ইকাই খুম্নরবা রাস্ত্রপতিনা সেক্তরশিংদা পায়খৎলিবা মরুওইবা খোংথাংশিং অদু শন্দোক্না তাকখি অমসুং অপুনবা অমসুং তুংলমচৎকী ওইবা চাউখৎ-থৌরাংগী মরুওইবা অদু পনখি।
শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি মদুদি রাস্ত্রপতিগী ৱারোল অসিনা নহারোলশিংনা চাউখৎনবা খ্বাইদগী ফবা খুদোংচাবা ফংগদবা ভারত অমগী মঙলান অদু ময়েক শেংনা তাক্লি। ইকাই খুম্নরবা রাস্ত্রপতিগী ৱারোল অসিনা হৌখিবা চহি তরা অসিদা ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা পুন্না পায়খৎলকপা থবকশিং অদু ময়েক শেংনা শমলপ্না থমখি অমসুং ঐখোয়গী তুংলমচৎকী পান্দমশিং অদু শন্দোক্না তাকখি হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি।
Xতা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি;
ঙসি পার্লিয়ামেন্তকী হাউস অনিমক্তা রাস্ত্রপতি জীনা পীখিবা ৱারোল অসি ভিক্সিত ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা চংশিল্লিবা লম্বী অসিগী ময়েক লারবা খুদম অমনি। মহাক্না সেক্তর কয়াদা পায়খৎলিবা খোংথাংশিং অদু পনখি অমসুং অপুনবা অমসুং তুংলমচৎকী ওইবা চাউখৎপগী মরুওইবা অদু পনখি।
মহাক্কী ৱারোলদা নহাশিংনা চাউখৎনবা খ্বাইদগী ফবা খুদোংচাবশিং ফংলবা ভারত অমগী মিৎয়েং অদু ফোংদোকখি। য়ুনিতী অমসুং অখাং কনবগী ৱাখল্লোনগা লোয়ননা ঐখোয়না থম্লিবা পান্দমশিং অসি ফংনবগীদমক পুক্নিং থৌগৎনীংঙাই ওইরবা রোদমেপশিং য়াওখি।
ইকাই খুম্নরবা রাস্ত্রপতিগী ৱারোল অসিনা হৌখিবা চহি তরা অসিদা ঐখোয়গী লৈবাক অসিনা পুন্না ফংলিবা মাইপাকপশিং অদুসু ফজনা পুথোকখি অমসুং ঐখোয়গী তুংলমচৎকী এস্পিরেসনশিংসু পনখি। ৱারোল অসিদা ইকোনোমিক রিফোর্মশিং, ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত, হেল্থকেয়র, এজুকেসন, রিন্যুএবল ইনর্জী, রুরেল গ্রোথ, ওন্তপ্রিন্যুওরশিপ, স্পেস অমসুং অতৈ কয়াগী মতাংদা নৈনখি।”

Prime Minister's Office
Today's address by Rashtrapati Ji to both Houses of Parliament was a resonant outline of our nation's path toward building a Viksit Bharat: Prime Minister
Her address encapsulates the vision for an India where youth have the best opportunities to flourish: PM
31 JAN 2025 2:43PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has praised the Honourable President’s address to both Houses of Parliament, calling it a comprehensive vision for India’s journey toward building a Viksit Bharat.
Shri Modi said that Honourable President highlighted key initiatives across sectors and underscored the importance of all-around as well as futuristic development.
Shri Modi noted that the President’s address encapsulated the vision for an India where youth have the best opportunities to flourish.
The Honourable President’s speech also beautifully summed up the collective achievements of our nation in the last decade and covered our future aspirations, Shri Modi further added.
The Prime Minister posted on X;
“Today's address by Rashtrapati Ji to both Houses of Parliament was a resonant outline of our nation's path toward building a Viksit Bharat. She highlighted initiatives across sectors and underscored the importance of all-around as well as futuristic development.
Her address encapsulated the vision for an India where youth have the best opportunities to flourish. The address also included inspiring roadmaps for achieving the goals we have set with a spirit of unity and determination.”
“The Honourable President’s speech also beautifully summed up the collective achievements of our nation in the last decade and covered our future aspirations. The address covered economic reforms, infrastructural development, advances in healthcare, education, renewable energy, rural growth, entrepreneurship, space and more.”