প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আজি ৰাষ্ট্ৰপতি মহোদয়ে সংসদৰ দুয়োটা সদনত দিয়া ভাষণে আমাৰ দেশৰ বিকশিত ভাৰত লাভৰ দিশত কৰা যাত্ৰাৰ এক শক্তিশালী ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিলে। - প্ৰধানমন্ত্ৰী
তেওঁৰ ভাষণত এনে এখন ভাৰতৰ বাবে এক দৃষ্টিভংগীক সামৰি লোৱা হৈছিল য’ত যুৱক-যুৱতীসকলক লাভৱান হোৱাৰ উত্তম সুযোগ প্ৰদান কৰা হয়। - প্ৰধানমন্ত্ৰী
31 JAN 2025 2:43PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে সংসদৰ দুয়োটা সদনত সন্মানীয় ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ভাষণক প্ৰশংসা কৰি ভাৰতৰ বিকশিত ভাৰত হোৱাৰ পথৰ বাবে এক ব্যাপক দৃষ্টিভংগী বুলি অভিহিত কৰিছে।
শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে মাননীয় ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে বিভিন্ন খণ্ডৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপসমূহৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে আৰু সৰ্বাংগীন আৰু আগন্তুক উভয় উন্নয়নৰ তাৎপৰ্যৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ভাষণে এনে এখন ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীক ধৰি ৰাখিছে য’ত যুৱক-যুৱতীসকলক উন্নতিৰ বাবে সৰ্বোত্তম সুযোগ প্ৰদান কৰা হয়।
শ্ৰী মোদীয়ে আৰু কয় যে মাননীয় ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ভাষণত বিগত দশকত আমাৰ দেশৰ সামূহিক কৃতিত্বক সুন্দৰভাৱে সামৰি লোৱাৰ লগতে আমাৰ ভৱিষ্যতৰ আকাংক্ষাৰ ৰূপৰেখাও উল্লেখ কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰি কয়;
“আজি ৰাষ্ট্ৰপতি মহোদয়াই সংসদৰ দুয়োখন সদনত দিয়া ভাষণত আমাৰ দেশৰ বিকশিত ভাৰত গঢ়াৰ দিশত কৰা যাত্ৰাৰ এক শক্তিশালী ৰূপৰেখা দাঙি ধৰিলে। বিভিন্ন খণ্ডৰ মূল পদক্ষেপসমূহৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ ব্যাপক আৰু ভৱিষ্যতমুখী উন্নয়নৰ গুৰুত্বৰ ওপৰতো আলোকপাত কৰে।
তেওঁৰ ভাষণে এনে এখন ভাৰতৰ দৃষ্টিভংগীক দাঙি ধৰিছিল, য’ত যুৱক-যুৱতীসকলক উন্নতিৰ উত্তম সুযোগেৰে সৱলীকৰণ কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰিও আমি নিৰ্ধাৰণ কৰা লক্ষ্যত উপনীত হোৱাৰ বাবে প্ৰেৰণাদায়ক ৰোডমেপসমূহৰ ৰূপৰেখাও দাঙি ধৰিছিল, যিবোৰ ঐক্য আৰু দৃঢ়তাৰ মনোভাৱেৰে পৰিচালিত।”
“মাননীয় ৰাষ্ট্ৰপতিৰ ভাষণত বিগত দশকত আমাৰ জাতিৰ সামূহিক কৃতিত্বক সুন্দৰভাৱে সামৰি লোৱা হৈছিল আৰু আমাৰ ভৱিষ্যতৰ আকাংক্ষাৰ ৰূপৰেখা দাঙি ধৰা হৈছিল। এই ভাষণত অৰ্থনৈতিক সংস্কাৰ, আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন, স্বাস্থ্যসেৱা, শিক্ষা, নবীকৰণযোগ্য শক্তি, গ্ৰাম্য বৃদ্ধি, উদ্যোগীকৰণ, মহাকাশ অন্বেষণ আদিৰ অগ্ৰগতিকে ধৰি একাধিক ক্ষেত্ৰক স্পৰ্শ কৰা হয়।”

Prime Minister's Office
Today's address by Rashtrapati Ji to both Houses of Parliament was a resonant outline of our nation's path toward building a Viksit Bharat: Prime Minister
Her address encapsulates the vision for an India where youth have the best opportunities to flourish: PM
31 JAN 2025 2:43PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has praised the Honourable President’s address to both Houses of Parliament, calling it a comprehensive vision for India’s journey toward building a Viksit Bharat.
Shri Modi said that Honourable President highlighted key initiatives across sectors and underscored the importance of all-around as well as futuristic development.
Shri Modi noted that the President’s address encapsulated the vision for an India where youth have the best opportunities to flourish.
The Honourable President’s speech also beautifully summed up the collective achievements of our nation in the last decade and covered our future aspirations, Shri Modi further added.
The Prime Minister posted on X;
“Today's address by Rashtrapati Ji to both Houses of Parliament was a resonant outline of our nation's path toward building a Viksit Bharat. She highlighted initiatives across sectors and underscored the importance of all-around as well as futuristic development.
Her address encapsulated the vision for an India where youth have the best opportunities to flourish. The address also included inspiring roadmaps for achieving the goals we have set with a spirit of unity and determination.”
“The Honourable President’s speech also beautifully summed up the collective achievements of our nation in the last decade and covered our future aspirations. The address covered economic reforms, infrastructural development, advances in healthcare, education, renewable energy, rural growth, entrepreneurship, space and more.”