প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী সেপ্তেম্বর ২০ দা গুজরাত্ত চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা ভাবনগরদা লুপা করোর ৩৪,০০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা লোথালদা নেসনেল মেরিতাইম হেরিতেচ কমপ্লেক্সতা চৎকনি অমসুং শেমগৎ-শাগৎলিবা য়েংশিনগনি
সমুদ্রনা লমজিংদুনা চাউখৎপা, জহাজ শাবগী থবক চাউখৎহনবা, হিথাংফম মতমগা চুন্না শেমগৎপা, গ্রিন ইনর্জি অমসুং সমুদ্র মপানগী চৎথোক-চৎশিন্দা মীৎয়েং চঙলে
প্রধান মন্ত্রীনা ধোলেরাগী মথক্ত এরিয়েল সর্ভে পাংথোক্কনি
19 SEP 2025 5:22PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী সেপ্তেম্বর ২০ দা গুজরাত্ত চৎকনি। মহাক্না ‘সমুদ্র সে সমরিদ্ধী’ থৌরম শরুক য়াগনি অমসুং ভাবনগরদা অয়ুক পুং ১০:৩০ রোম তাবদা লুপা করোর ৩৪,০০০ হেনবগী চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না থৌরম অদুদা মীয়ামদসু ৱা ঙাংগনি।
তুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ধোলেরাগী মথক্ত এরিয়েল সর্ভে পাংথোক্কনি। নুংথিল পুং ১:৩০ রোম তাবদা, মহাক্না লোথালদা হন্না য়েংশিনবা মীফম অমা চিয়ার লৌদুনা পাংথোক্কনি অমসুং নেসনেল মেরিতাইম হেরিতেচ কমপ্লেক্সতা চৎকনি।
মেরিতাইম সেক্তর চাউখৎনবা অচৌবা থবক অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা মেরিতাইম সেক্তরগা মরী লৈনবা লুপা করোর ৩৪,২০০ হেনবগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না ইন্দিরা দোক্ত মুম্বাই ইন্তরনেসনেল ক্রুইজ তর্মিনেল শঙ্গাগনি। মহাক্না কোলকাতাগী শ্যামা প্রসাদ মুকর্জি পোর্ততা অনৌবা কন্তেন্নর তর্মিনেল অমা অমসুং মরী লৈনবা খুদোংচাবশিং; পারাদিপ হিথাংফমদা অনৌবা কন্তেন্নর বার্দ, কার্গো পুথোক-পুশিনগী খুদোংচাবশিং অমসুং মরী লৈনবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং; কামারাজার হিথাংফম, ইন্নোরদা তুনা তেক্রা মল্তি-কার্গো তর্মিনেল; মৈ কন্নবা খুদোংচাবশিং অমসুং অনৌবা লম্বী; চেন্নাই হিথাংফমদা সমুদ্রগী চেকপলশিং অমসুং রিভেতমেন্তশিং; কার নিকোবর আইলেন্দদা সি-ৱাল শাবা; কন্দলাগী দিনদয়াল হিথাংফমদা মল্তি-পর্পজ কার্গ বার্থ অমসুং গ্রিন বাইও-মিথানোল প্লান্ত; অমসুং পাত্না অমসুং বারানসীদা জহাজ নৌনা শেমজিন্নবা খুদোংচাবশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাত্ত তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা লুপা করোর ২৬,৩৫৪ গী কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারগী তোঙান তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। মহাক্না ছারা হিথাংফমদা ঐচ.পি.এল.এন.জি রিগ্যাসতিফিকেসন তর্মিনেল, গুজরাত আই.ও.সি.এল রিফাইন্নরিদা এক্রাইলিক্স অমসুং ওক্সো অলকোহোল প্রোজেক, মেগাৱাত ৬০০ গী গ্রিন সু ইনিসিয়েতিপ, লৌমীশিংগী পি.এম-কুসুম মেগাৱাত ৪৭৫ কম্পোনেন্ত সি সোলার ফিদর, মেগাৱাত ৪৫ বাদেলি সোলার পি.ভি প্রোজেক, ধোরদো খুঙ্গং মপুংফানা সোলার ফংহনবগী থবক শঙ্গাগনি। মহাক্না এল.এন.জি ইনফ্রাষ্ট্রকচর, অহেনবা রিন্যুএবল ইনর্জি প্রোজেকশিং, কোষ্টেল প্রোতেক্সন থবকশিং, হায়ৱেশিং, জামনগরদা গুরু গোবিন্দ সিংহ গভর্নমেন্ত হোস্পিতাল অমসুং সার তি. জেনেরেল হোস্পিতাল পাকথোকপা য়াওনা অনা-লায়য়েং অমসুং সহরগী ত্রান্সপোর্ত প্রোজেকশিং অমসুং নেসনেল হায়ৱেশিংগী কিমি ৭০ লেন মরি ওনখৎপা য়াওনা প্রোজেক কয়া উরেপ-উয়ুং তমগনি।
গ্রিনফিল্দ ইন্দষ্ট্রিয়েল সিতি অমা ওইনা শেমগৎনবা অকোয়বদা উদ্যোগ শেমগৎনবা, স্মার্দ ইনফ্রাষ্ট্রকচর শেমগৎনবা অমসুং মালেমগী ওইনা শেন থাদনবা, প্রধান মন্ত্রীনা ধোলেরা স্পিসিএল ইনভেষ্টমেন রিজন (দি এস আই আর) মথক্তগী য়েংগনি। ভারতকী অরিবা মেরিতাইমগী চৎনবীশিং ঙাক-শেন্নবা অমসুং হরাওবা ফোঙদোক্নবা অমসুং তুরিজম, রিছার্স, ইজুকেসন অমসুং স্কিল দিবলপমেন্তগী মফম অমা ওইহন্নবা, লুপা করোর ৪,৫০০ রোম চঙনা লোথালদা নেসনেল মেরিতাইম হেরিতেচ কমপ্লেক্স (এন ঐচ এম সি) শেমগৎলিবগী মফমদা প্রধান মন্ত্রী চৎকনি অমসুং ফিবম য়েংশিনগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat on 20th September
PM to participate in ‘Samudra se Samriddhi’ event
PM to inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth over Rs 34,200 crore at Bhavnagar
Projects cater to multiple sectors: maritime, LNG infrastructure, renewable energy, highways, healthcare and urban transport
PM to visit and review the progress of National Maritime Heritage Complex at Lothal
Focus on Maritime-led growth, advanced through shipbuilding, port modernization, green energy and coastal connectivity
PM to undertake aerial survey of the Dholera
19 SEP 2025 5:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat on 20th September. He will participate in ‘Samudra se Samriddhi’ event and inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth over Rs 34,200 crore, at around 10:30 AM, at Bhavnagar. He will also address the gathering on the occasion.
Thereafter, Prime Minister will undertake an aerial survey of Dholera. At around 1:30 PM, he will chair a review meeting and visit the National Maritime Heritage Complex at Lothal.
In a major boost to the maritime sector, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone for multiple development projects related to the maritime sector worth over Rs 7,870 crore. He will inaugurate the Mumbai International Cruise Terminal at Indira Dock. He will lay the foundation stone of a new container terminal and associated facilities at Syama Prasad Mookerjee Port, Kolkata; new container berth, cargo handling facilities, and associated developments at Paradip Port; the Tuna Tekra Multi-Cargo Terminal; firefighting facilities and modern road connectivity at Kamarajar Port, Ennore; coastal protection works including sea-walls and revetments at Chennai Port; sea-wall construction at Car Nicobar Island; a multi-purpose cargo berth and Green Bio-Methanol Plant at Deendayal Port, Kandla; and ship repair facilities at Patna and Varanasi.
In line with his commitment to holistic and sustainable development, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of multiple projects of the central and state government, worth over Rs 26,354 crore, catering to various sectors in Gujarat. He will inaugurate HPLNG Regasification Terminal at Chhara Port, Acrylics & Oxo Alcohol Project at Gujarat IOCL Refinery, the 600 MW Green Shoe Initiative, PM-KUSUM 475 MW Component C solar feeder for farmers, the 45 MW Badeli Solar PV Project, complete solarization of Dhordo village among others. He will lay the foundation stone of LNG infrastructure, additional renewable energy projects, coastal protection works, highways, and healthcare and urban transport projects, including expansions at Sir T. General Hospital in Bhavnagar, Guru Govind Sinh Government Hospital at Jamnagar, and the four-laning of 70 km of national highways.
Prime Minister will also undertake an aerial survey of the Dholera Special Investment Region (DSIR), envisioned as a greenfield industrial city built around sustainable industrialization, smart infrastructure, and global investment. He will also visit and review the progress of National Maritime Heritage Complex (NHMC), at Lothal, being developed at a cost of around Rs 4,500 crore, to celebrate and preserve India’s ancient maritime traditions and serve as a centre for tourism, research, education and skill development.