প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ানখ্রবা থবকশিং: মাউরিসসকী প্রধান মন্ত্রীগী ভারত খোঙচৎ
11 SEP 2025 2:10PM by PIB Imphal
মশিং
এম.ও.য়ুশিং/এগ্রিমেন্তশিং
1.
ভারত সরকারগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি দিপার্তমেন্ত অমসুং মাউরিসসকী তর্সিয়ারি ইজুকেসন, সাইন্স এন্দ রিছার্স মিনিষ্ট্রিগী মরক্ত সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজিগী লমদা মতেং পাংন্নবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং
2.
কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক এন্দ ইন্দষ্ট্রিএল রিছার্স-নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ ওসিনোগ্রাফি অমসুং মাউরিসস ওসিনোগ্রাফি ইন্সতিতুৎকী মরক্ত মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং
3.
পর্সোনেল অমসুং ত্রেনিং দিপার্তমেন্তগী মখাদা কর্মায়োগী ভারত অমসুং মাউরিসস সরকারগী পব্লিক সর্বিস অমসুং এদমিনিষ্ট্রেতিপ রিফোর্মস মিনিষ্ট্রিগী মরক্ত মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং
4.
পৱার সেক্তরগী লমদা মতেং পাংন্নবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং
5.
স্মোল দিবলপমেন্ত প্রোজেকশিংগী ফেজ-২ থবক ওইনা পায়খৎনবা ভারতনা মতেং পাংনবগী মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং
6.
হায়দ্রোগ্রাফিগী লমদা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং অমুক নৌথোকহনবা
7.
সেতেল্লাইতশিং অমসুং লঞ্চ ভেহিকলশিংগী তেলিমেতরি, ত্রেক্কিং অমসুং তেলিকম্মুনিকেসন ষ্টেসনশিং লিংখৎনবা মতেং পাংন্নবা অমসুং স্পেস রিছার্স, সাইন্স অমসুং এপ্লিকেসনগী লমদা মতেং পাংন্নবা ভারত সরকার অমসুং মাউরিসস সরকারগী মরক্ত এগ্রিমেন্ত
লাউথোকখিবশিং
1. ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ তেক্নোলোজি, মাদ্রাস অমসুং মাউরিসস য়ুনিভর্সিতি, রেদুইতগী মরক্ত মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং
2. ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ প্লান্তেসন মেনেজমেন্ত, বেঙ্গালুরু অমসুং মাউরিসস য়ুনিভর্সিতিগী মরক্ত মেমোরেন্দম ওফ অন্দরষ্টেন্দিং
3. তমারিন্দ ফলসতা মেগাৱাত ১৭.৫ গী ফ্লোতিং সোলার পি.ভি প্রোজেক লিংখৎনবা জি২জি প্রোপোজেল থবক ওইনা পায়খৎনবা হোৎনবা। হিরম অসিগী মতাংদা অরোইবা ওইনা য়ানবা অমা পুরক্নবা এন.তি.পি.সি লিমিতেৎকী কাংবু অমা অথুবদা মাউরিসসতা চৎলগনি।

Prime Minister's Office
List of Outcomes : State visit of Prime Minister of Mauritius to India
11 SEP 2025 2:10PM by PIB Delhi
No.
MoUs/Agreements
1.
Memorandum of Understanding on Cooperation in the Field of Science and Technology between the Department of Science and Technology, Government of India and the Ministry of Tertiary Education, Science and Research, Republic of Mauritius
2.
Memorandum of Understanding between Council of Scientific and Industrial Research - National Institute of Oceanography, and Mauritius Oceanography Institute
3.
Memorandum of Understanding between Karmayogi Bharat under the Department of Personnel and Training and the Ministry of Public Service and Administrative Reforms, Government of Mauritius
4.
Memorandum of Understanding on Cooperation in the field of Power Sector
5.
Memorandum of Understanding regarding Indian grant assistance for Implementation of Phase II of Small Development Projects
6.
Renewal of the Memorandum of Understanding in the field of Hydrography
7.
Agreement between the Government of India and the Government of Mauritius on Cooperation for the Establishment of Telemetry, Tracking, and Telecommunications Station for Satellites and Launch Vehicles and for Cooperation in the fields of Space Research, Science and Application
Announcements
1. Memorandum of Understanding between Indian Institute of Technology, Madras and University of Mauritius, Réduit
2. Memorandum of Understanding between Indian Institute of Plantation Management, Bengaluru and University of Mauritius
3. To take forward the G2G proposal to set up a 17.5 MW Floating Solar PV Project at Tamarind Falls. A team from NTPC Ltd. will be visiting Mauritius shortly to finalise an agreement with CEB in this regard.