য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিৎ শাহনা কাররেগু‌ত্তালু চীংদোন্দা 'ওপরেসন ব্লেক ফোরেস্ত' মাইপাক্না পাংথোকখিবা সি.আর.পি.এফ., ছত্তিসগর পুলিস, দি.আর.জি. অমসুং কোব্রা জৱানশিংগা উনদুনা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
কাররেগুত্তালু চীংদোন্দা পাংথোকখিবা 'ওপরেসন ব্লেক ফোরেস্ত'কী খ্বাইদগী চাউবা এন্তি-নাক্সলগী ওপরেসন অসিদা, থৌনা লৈরবা জৱানশিংনা থৌনা উৎখি অমসুং ওপরেসন অসি মায় পাকহনখি, সেক্যুরিতী ফোর্স পুম্নমক্কী জৱানশিংদা থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
'ওপরেসন ব্লেক ফোরেস্ত'কী মতমদা জৱানশিংগী থৌনা অমসুং লিংজেল অসি এন্তি-নাক্সলগী ওপরেশনশিংগী পুৱারীদা সনাগী পন্দুপ অমা ওইনা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি।
ঐখোয়না নক্সালাইত পুম্নমকপু সরেন্দর তৌহন্দ্রিবা ফাওবা নত্রগা ফাবা নৎত্রগা মুত্থৎত্রিফাউবা লেপ্লরোই, ঐখোয়না ভারতপু নক্সল-ফ্রী ওইহল্লগনি
মৈশা কয়া খাংদুনা, অৱাংবা মফমশিং অমসুং খোঙথাং খুদিংদা আই.ই.দি.গী খুদোংথীবা লৈরবসু, সেক্যুরিতী ফোর্সশিংনা ওপরেসন অসি য়াম্না থৌনা লৈনা মাই পাক্না পাংথোকখি অমসুং নক্সলাইতশিংগী বেজ কেম্প থুগাইখি।
কাররেগুত্তালুগী চীংদোনদা শেমগৎখিবা নক্সলাইতশিংগী মেতরিএল দম্প অমসুং সপ্লাই চেন অসি সেক্যুরিতী ফোর্সশিংগী জৱানশিংনা য়াম্না থৌনা লৈনা থুগাইখ্রে
মোদী সরকারনা নক্সলগী মায়োক্তা চত্থরিবা ওপরেসনশিংদা হকচাংগী অশোক-অপন নংলবা ফিভম শোক্লবা সেক্যুরিতী ফোর্সশিংগী পুন্সিবু হেন্না কোম্না হিংবা ঙম্না য়াম্না কন্না হোৎনরি
এন্তি-নক্সল ওপরেশনশিংশিং অসিনা মরম ওইরগা পশুপতিনাথতগী তিরুপাতি ফাওবগী লমদম অসিদা লৈরিবা মীওই কোতি ৬.৫গী পুন্সিদা অনৌবা ময়োল অমা লাক্লে।
মোদী সরকারনা ২০২৬গী মার্চ ৩১ ফাওবদা লৈবাক অসি নক্সল লৈতবা লমদম অমা ওইহন্নবা হোৎনরি।
03 SEP 2025 10:48AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিৎ শাহনা কাররেগু‌ত্তালু চীংদোন্দা 'ওপরেসন ব্লেক ফোরেস্ত' মাইপাক্না পাংথোকখিবা সি.আর.পি.এফ., ছত্তিসগর পুলিস, দি.আর.জি. অমসুং কোব্রা জৱানশিংগা নই দিল্লীদা উনদুনা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। থৌরম অদুদা ছত্তিসগরগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী বিষ্ণু দেব সাই অমসুং উপ মুখ্য মন্ত্রী শ্রী বিজয় শর্মাসু শরুক য়াখি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রীনা কাররেগুত্তালু চীংদোন্দা পাংথোকখিবা 'ওপরেসন ব্লেক ফোরেস্ত'কী খ্বাইদগী চাউবা এন্তি-নাক্সলগী ওপরেসন অসিদা, থৌনা লৈরবা জৱানশিংনা থৌনা উৎখি অমসুং ওপরেসন অসি মায় পাকহনখি, সেক্যুরিতী ফোর্স পুম্নমক্কী জৱানশিংদা থম্মোয় শেংনা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। 'ওপরেসন ব্লেক ফোরেস্ত'কী মতমদা জৱানশিংগী থৌনা অমসুং লিংজেল অসি এন্তি-নাক্সলগী ওপরেশনশিংগী পুৱারীদা সনাগী পন্দুপ অমা ওইনা নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি মোদী সরকার অসিনা নক্সালাইত পুম্নমকপু সরেন্দর তৌহন্দ্রিবা ফাওবা নত্রগা ফাবা নৎত্রগা মুত্থৎত্রিফাউবা লেপ্লরোই। প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ঐখোয়না ভারতপু নক্সল-ফ্রী ওইহল্লগনি হায়না মহাক্না হায়খি।
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মৈশা কয়া খাংদুনা, অৱাংবা মফমশিং অমসুং খোঙথাং খুদিংদা আই.ই.দি.গী খুদোংথীবা লৈরবসু, সেক্যুরিতী ফোর্সশিংনা ওপরেসন অসি য়াম্না থৌনা লৈনা মাই পাক্না পাংথোকখি অমসুং নক্সলাইতশিংগী বেজ কেম্প থুগাইখি। কাররেগুত্তালুগী চীংদোনদা শেমগৎখিবা নক্সলাইতশিংগী মেতরিএল দম্প অমসুং সপ্লাই চেন অসি ছত্তিসগর পুলিস, সি.আর.পি.এফ., দি.আর.জি. অমসুং কোব্রাগী জৱানশিংনা য়াম্না থৌনা লৈনা থুগাইখ্রে হায়না মআক্না হায়খি।
শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি মদুদি নক্সালাইতশিংনা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী হেন্না চাউখৎত্রিবা মফমশিংদা অৱাবা কয়া মায়োক্নহল্লে, অমাং-অতা কয়া থোকহল্লে। মখোয়না স্কুলশিং, হোস্পিতালশিং থিংখ্রে অমসুং সরকারগী স্কিমশিং মীয়ামদা য়ৌহন্দ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি নাক্সলগী মায়োক্তা চংশিল্লিবা থবকশিং অসিনা মরম ওইদুনা পশুপতিনাথতগী তিরুপাতি ফাওবগী লমদম অসিদা লৈরিবা মীওই কোতি ৬.৫গী পুন্সিদা অনৌবা পুন্সি অমা লাক্লে। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি মোদী সরকারনা নক্সলগী মায়োক্তা চত্থরিবা ওপরেসনশিংদা হকচাংগী অশোক-অপন নংলবা ফিভম শোক্লবা সেক্যুরিতী ফোর্সশিংগী পুন্সিবু হেন্না কোম্না হিংবা ঙম্না য়াম্না কন্না হোৎনরি। মোদী সরকারনা ২০২৬গী মার্চ ৩১ ফাওবদা লৈবাক অসি নক্সালিজম লৈতবা লমদম অমা ওইহন্নবা হোৎনরি হায়না মহাক্না হায়খি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah meets and felicitates the CRPF, Chhattisgarh Police, DRG and Cobra jawans who successfully carried out 'Operation Black Forest' on Karreguttalu hill
In the biggest anti-Naxal operation 'Operation Black Forest' ever conducted on Karreguttalu hill, brave jawans displayed valour and made the operation a success, heartiest congratulations to the jawans of all the security forces
Bravery and valour of the jawans during 'Operation Black Forest' will be remembered as a golden chapter in the history of the anti-naxal operations
We will not rest until all the Naxalites either surrender, are caught or eliminated, we will make India Naxal-free
Despite heat, altitude and danger of IEDs at every step, the security forces made the operation successful with high spirits and destroyed the base camp of the Naxalites
Material dump and supply chain of the Naxalites built on the Karreguttalu hill were valorously destroyed by the jawans of the security forces
Modi government is making every effort in making lives of the security forces smooth, who have suffered serious physical injuries in anti-Naxal operations
Due to anti-Naxal operations, the lives of 6.5 crore people in the area from Pashupatinath to Tirupati has seen a new dawn
Modi government is determined to make the country free from Naxalism by March 31, 2026
03 SEP 2025 10:48AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah met and felicitated the CRPF, Chhattisgarh Police, DRG and Cobra jawans in New Delhi, who successfully carried out 'Operation Black Forest' on Karreguttalu hill. Chhattisgarh Chief Minister Shri Vishnu Dev Sai and Deputy Chief Minister Shri Vijay Sharma were also present on the occasion.
Union Home Minister and Minister of Cooperation congratulated the jawans for showing valour in making the biggest anti-Naxal operation 'Operation Black Forest' ever conducted on Karreguttalu hill, a success. He said that the bravery and valour of the jawans during 'Operation Black Forest' will be remembered as a golden chapter in the history of the anti-naxal operations.
Shri Amit Shah said that the Modi government will not rest until all the Naxalites either surrender, are caught or eliminated. He said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, we will make India Naxal-free.
Union Home Minister said that despite the heat, altitude and the danger of IEDs at every step, the security forces made the operation successful with high spirits and destroyed the base camp of the Naxalites. He said that the material dump and supply chain of the Naxalites built on the Karreguttalu hill were valorously destroyed by the jawans of Chhattisgarh Police, CRPF, DRG and Cobra.
Shri Amit Shah said that Naxalites have caused great damage to the least developed areas of the country, shutting down schools, hospitals and not allowing government schemes to reach the people. He said that due to anti-Naxal operations, there has been a new sunrise in the lives of 6.5 crore people in the area from Pashupatinath to Tirupati. Shri Shah said Modi government is making every effort in making lives of the security forces smooth, who have suffered serious physical injuries in anti-Naxal operations. He said that the Modi government is committed to make the country free from Naxalism by March 31, 2026.