গৃহ মন্ত্ৰালয়
কাৰেগুট্টালু পাহাৰত 'অপাৰেচন ব্লেক ফৰেষ্ট' সফলতাৰে চলোৱা চি আৰ পি এফ, ছত্তীশগড় আৰক্ষী, ডি আৰ জি আৰু কোব্ৰা জোৱানক সাক্ষাৎ কৰি সম্বৰ্ধনা কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
কাৰেগুট্টালু পাহাৰত 'অপাৰেচন ব্লেক ফৰেষ্ট' সফলতাৰে চলোৱা চি আৰ পি এফ, ছত্তীশগড় আৰক্ষী, ডি আৰ জি আৰু কোব্ৰা জোৱানক সাক্ষাৎ কৰি সম্বৰ্ধনা কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
কাৰেগুট্টালু পাহাৰত এতিয়ালৈকে চলোৱা আটাইতকৈ বৃহৎ নক্সালবিৰোধী অভিযান ‘অপাৰেচন ব্লেক ফৰেষ্ট’ত বীৰত্ব প্ৰদৰ্শন কৰি অভিযানটোক সফল কৰি তোলা নিৰাপত্তা বাহিনীৰ সকলো সাহসী জোৱানক আন্তৰিক অভিনন্দন
‘অপাৰেচন ব্লেক ফৰেষ্ট’ৰ সময়ত জোৱানসকলৰ সাহস আৰু বীৰত্ব নক্সালবিৰোধী অভিযানৰ ইতিহাসৰ এক সোণালী অধ্যায় হিচাপে স্মৰণীয় হৈ থাকিব
সকলো নক্সালবাদীয়ে আত্মসমৰ্পণ নকৰিলে অথবা ধৰা নপৰা বা নিৰ্মূল নোহোৱালৈকে আমি জিৰণি নলওঁ, ভাৰতক আমি নক্সালমুক্ত কৰিম
প্ৰতিটো পদক্ষেপতে গৰম, উচ্চতা আৰু আই ই ডিৰ বিপদৰ মাজতো নিৰাপত্তা বাহিনীয়ে সাহসী মনোভাৱেৰে অভিযানটো সফল কৰি নক্সালবাদীৰ মূল ঘাটী ধ্বংস কৰে
কাৰেগুট্টালু পাহাৰত নিৰ্মিত নক্সালসকলৰ সামগ্ৰীৰ ভাণ্ডাৰ আৰু যোগান শৃংখল নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ জোৱানসকলে সাহসেৰে ধ্বংস কৰে
নক্সালবিৰোধী অভিযানত গুৰুতৰভাৱে শাৰীৰিক আঘাত পোৱা নিৰাপত্তাৰক্ষীৰ জীৱন সূচল কৰাৰ বাবে মোদী চৰকাৰে য
03 SEP 2025 10:48AM by PIB Guwahati
কাৰেগুট্টালু পাহাৰত সফলতাৰে ‘অপাৰেচন ব্লেক ফৰেষ্ট’ সম্পন্ন কৰা চি আৰ পি এফ, ছত্তীশগড় আৰক্ষী, ডি আৰ জি আৰু কোব্ৰা জোৱানসকলক নতুন দিল্লীত সাক্ষাৎ কৰি কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে সম্বৰ্ধনা জনায়। এই উপলক্ষত ছত্তীশগড়ৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী বিষ্ণু দেৱ ছাই আৰু উপ-মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী বিজয় শৰ্মাও উপস্থিত আছিল।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কাৰেগুট্টালু পাহাৰত এতিয়ালৈকে চলোৱা সৰ্ববৃহৎ নক্সালবিৰোধী অভিযান ‘অপাৰেচন ব্লেক ফৰেষ্ট’ক সফল কৰি তোলাৰ ক্ষেত্ৰত বীৰত্ব প্ৰদৰ্শন কৰাৰ বাবে জোৱানসকলক অভিনন্দন জনায়। তেওঁ কয় যে ‘অপাৰেচন ব্লেক ফৰেষ্ট’ৰ সময়ত জোৱানসকলৰ সাহস আৰু বীৰত্ব নক্সালবিৰোধী অভিযানৰ ইতিহাসৰ এক সোণালী অধ্যায় হিচাপে স্মৰণীয় হৈ থাকিব।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে সকলো নক্সালবাদীয়ে আত্মসমৰ্পণ নকৰাপৰ্যন্ত অথবা ধৰা নপৰা বা নিৰ্মূল নোহোৱালৈকে মোদী চৰকাৰে জিৰণি নলয়। তেওঁ কয়- ‘প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আমি ভাৰতক নক্সালমুক্ত কৰিম।’
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে গৰম, উচ্চতা আৰু প্ৰতিটো পদক্ষেপতে আই ই ডিৰ বিপদৰ মাজতো নিৰাপত্তা বাহিনীয়ে উচ্চ মনোভাৱেৰে অভিযান সফল কৰি নক্সালবাদীৰ মূল ঘাটী ধ্বংস কৰে। তেওঁ কয় যে কাৰেগুট্টালু পাহাৰত নিৰ্মিত নক্সালবাদীৰ সামগ্ৰীৰ ভাণ্ডাৰ আৰু যোগান শৃংখল ছত্তীশগড় আৰক্ষী, চি আৰ পি এফ, ডি আৰ জি আৰু কোব্ৰাৰ জোৱানসকলে সাহসেৰে ধ্বংস কৰে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে নক্সালবাদীয়ে দেশৰ অনুন্নত অঞ্চলবোৰৰ যথেষ্ট ক্ষতি কৰিছে, বিদ্যালয়, চিকিৎসালয় বন্ধ কৰি চৰকাৰী আঁচনিৰ সুবিধা ৰাইজৰ মাজলৈ যাবলৈ নিদিয়ে। তেওঁ কয় যে নক্সালবিৰোধী অভিযানৰ বাবে পশুপতিনাথৰ পৰা তিৰুপতিলৈকে অঞ্চলটোৰ ৬.৫ কোটি লোকৰ জীৱনত নতুনকৈ সূৰ্য্যোদয় হৈছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে মোদী চৰকাৰে নক্সালবিৰোধী অভিযানত গুৰুতৰভাৱে শাৰীৰিক আঘাত পোৱা নিৰাপত্তা বাহিনীৰ জীৱন সূচল কৰাৰ বাবে সকলো প্ৰচেষ্টা চলাইছে। তেওঁ কয় যে ২০২৬ চনৰ ৩১ মাৰ্চৰ ভিতৰত দেশখনক নক্সালবাদৰ পৰা মুক্ত কৰিবলৈ মোদী চৰকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah meets and felicitates the CRPF, Chhattisgarh Police, DRG and Cobra jawans who successfully carried out 'Operation Black Forest' on Karreguttalu hill
In the biggest anti-Naxal operation 'Operation Black Forest' ever conducted on Karreguttalu hill, brave jawans displayed valour and made the operation a success, heartiest congratulations to the jawans of all the security forces
Bravery and valour of the jawans during 'Operation Black Forest' will be remembered as a golden chapter in the history of the anti-naxal operations
We will not rest until all the Naxalites either surrender, are caught or eliminated, we will make India Naxal-free
Despite heat, altitude and danger of IEDs at every step, the security forces made the operation successful with high spirits and destroyed the base camp of the Naxalites
Material dump and supply chain of the Naxalites built on the Karreguttalu hill were valorously destroyed by the jawans of the security forces
Modi government is making every effort in making lives of the security forces smooth, who have suffered serious physical injuries in anti-Naxal operations
Due to anti-Naxal operations, the lives of 6.5 crore people in the area from Pashupatinath to Tirupati has seen a new dawn
Modi government is determined to make the country free from Naxalism by March 31, 2026
03 SEP 2025 10:48AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah met and felicitated the CRPF, Chhattisgarh Police, DRG and Cobra jawans in New Delhi, who successfully carried out 'Operation Black Forest' on Karreguttalu hill. Chhattisgarh Chief Minister Shri Vishnu Dev Sai and Deputy Chief Minister Shri Vijay Sharma were also present on the occasion.
Union Home Minister and Minister of Cooperation congratulated the jawans for showing valour in making the biggest anti-Naxal operation 'Operation Black Forest' ever conducted on Karreguttalu hill, a success. He said that the bravery and valour of the jawans during 'Operation Black Forest' will be remembered as a golden chapter in the history of the anti-naxal operations.
Shri Amit Shah said that the Modi government will not rest until all the Naxalites either surrender, are caught or eliminated. He said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, we will make India Naxal-free.
Union Home Minister said that despite the heat, altitude and the danger of IEDs at every step, the security forces made the operation successful with high spirits and destroyed the base camp of the Naxalites. He said that the material dump and supply chain of the Naxalites built on the Karreguttalu hill were valorously destroyed by the jawans of Chhattisgarh Police, CRPF, DRG and Cobra.
Shri Amit Shah said that Naxalites have caused great damage to the least developed areas of the country, shutting down schools, hospitals and not allowing government schemes to reach the people. He said that due to anti-Naxal operations, there has been a new sunrise in the lives of 6.5 crore people in the area from Pashupatinath to Tirupati. Shri Shah said Modi government is making every effort in making lives of the security forces smooth, who have suffered serious physical injuries in anti-Naxal operations. He said that the Modi government is committed to make the country free from Naxalism by March 31, 2026.