প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জপানগী প্রিফেকচরশিংগী গভর্নরশিংগা ৱারী শাখ্রে
30 AUG 2025 7:34AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি জপানগী তোঙান-তোঙানবা প্রিফেকচরশিংগী গভর্নরশিংগা লোয়ননা উনখ্রে। ৱারী-ৱাতাই শাবা অদুদা গভর্নর তরা-তরুক্না শরুক য়াখ্রে।
মহাক্কী ৱারোলদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ভারত-জপানগী হৌজিক মতমগী লৈনরিবা মরীশিং অসি লৈবাক অনিগী মরক্তা চহি কয়াদগী লৈরক্লবা সিভিলাইজেস্নেল কন্নেক্তিবিতীনা মপাঙ্গল হাপচিন্দুনা মখা তানা খুমাং চাউশিল্লি। হীরম কয়াদা ইন্দিয়া-জপান স্পেসিএল স্ত্রেতেজিক এন্দ গ্লোবেল পার্তনরশিপকী খোঙজেল য়াঙখৎলকপা অদু পল্লদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি হৌজিক্তি তোকিও অমসুং দিল্লীদা য়ুম্ফম ওইরিবা মরীদগী হেন্দুনা স্তেত-প্রিফেকচরগী মরীদা নৌহৌনা শাহৌ অমা পীবগী মতম ওইরে। মসিগী মতাংদা মহাক্না ১৫শুবা চহিগী সম্মিৎতা হৌদোকখিবা স্তেত-প্রিফেকচর পার্তনরশিপ ইনিসিএতিবকী মতাংদা পনখি, মসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা ললোন-ইতিক, তেক্নোলোজী, তুরিজম, স্কিল, সেক্যুরিতী অমসুং কলচরেল লিঙ্কশিং হেনগৎহল্লগনি। মহাক্না গভর্নরশিং অমসুং ভারতকী রাজ্য সরকারশিংদা অনৌবা খোঙথাং অসি শীজিন্ননবা অমসুং মেনুফেকচরিং, তেক্নোলোজী, ইন্নোবেসন, মোবিলিতী, নেক্স জেনরেসনগী ইনফ্রাস্ত্রকচর, স্তার্ত-অপশিং অমসুং এস.এম.ই.শিংগী লমশিংদা পার্তনরশিপ শেম্নবা হায়খি।
জপানগী প্রিফেকচর খুদিংমক্তা মখোয়গী ওইবা শেন্মিৎলোন অমসুং তেক্নোলোজীগী মপাঙ্গল লৈ অমসুং ভারতকী রাজ্যশিংদা মখোয় মশাগী ওইবা তৌবা ঙম্বা কয়ামরুম লৈ হায়না পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা গভর্নরশিংদা ভারতকী গ্রোথ স্তোরী অসিদা শরুক য়ানবা হায়খি। মহাক্না মখোয়দা লৈবাক অনিগী মরক্তা য়ুথ অমসুং স্কিল একচেঞ্জকী ফিরেপশিংগী মাইকৈদা শরুক তম্নবা অমসুং জাপানিজ তেক্নোলোজীগা ভারতকী তেলেন্তগা খ্বাইদগী ফবা মওংদা পুনশিন্নবা তকশিনখি। ভারত-জপানগী ললোন-ইতিক, এজুকেস্নেল, কলচরেল অমসুং পিপল-তু-পিপলগী মরীবু মথংগী থাক্তা পুখৎনবা সব-নেস্নেল কোলাবোরেসন অসি মরুওই হায়না গভর্নরশিংনা ফোংদোকখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister interacts with Governors of Prefectures of Japan
30 AUG 2025 7:34AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met today with the Governors of various Prefectures of Japan. Sixteen Governors participated in the interaction.
In his address, Prime Minister noted that India-Japan contemporary ties, drawing vitality from the age-old civilizational connections between the two countries, have continued to flourish. Highlighting the momentum in the India-Japan Special Strategic and Global Partnership across domains, he emphasised that time had come to give a renewed push to State-Prefecture engagement, going beyond the ties centred around Tokyo and Delhi. In this context, he underlined the State-Prefecture Partnership Initiative launched at the 15th Annual Summit which would give a boost to trade, technology, tourism, skills, security and cultural linkages between the two countries. He urged the Governors and Indian State governments to leverage the new initiative and forge partnerships in the fields of manufacturing, technology, innovation, mobility, next-generation infrastructure, start-ups and SMEs.
Noting that each Prefecture in Japan has its niche economic and technological strengths, and likewise Indian states their own diverse capabilities, Prime Minister invited the Governors to participate in India’s growth story. He urged them to contribute towards youth and skills exchange commitments made by the two countries and optimally combine Japanese technology with Indian talent. The Governors noted that sub-national collaboration was key to take India-Japan business, educational, cultural and people-to-people ties to the next level of ambition.