পঞ্চায়তীৰাজ মন্ত্ৰালয়
নতুন দিল্লীত স্বাধীনতা দিৱসৰ কাৰ্য্যসূচীত ২১০ গৰাকী পঞ্চায়ত প্ৰতিনিধিয়ে বিশেষ অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰিব
৭৯ সংখ্যক স্বাধীনতা দিৱসৰ প্ৰাকক্ষণত এআই চালিত আহিলা “সভাসাৰ” মুকলি কৰা; পঞ্চায়ত নেতাসকলক সম্বৰ্ধনা জনোৱা হ'ব
13 AUG 2025 11:25AM by PIB Guwahati
অহা ১৫ আগষ্টত নতুন দিল্লীৰ লালকিল্লাত অনুষ্ঠিতব্য স্বাধীনতা দিৱসৰ কাৰ্য্যসূচীত পঞ্চায়তীৰাজ মন্ত্ৰালয়ে (MoPR) ২৮ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ ২১০ জন পঞ্চায়ত প্ৰতিনিধিক বিশেষ অতিথি হিচাপে আদৰণি জনাব। তেওঁলোকৰ পতি/পত্নী আৰু ন’ডেল বিষয়াকে প্ৰমুখ্য কৰি মুঠ ৪২৫ জন অংশগ্ৰহণকাৰীয়ে এই উৎসৱত যোগদান কৰিব।
এই বিশেষ অতিথিসকলৰ বাবে অহা ১৪ আগষ্ট, ২০২৫-ত নতুন দিল্লীত এক আনুষ্ঠানিক সম্বৰ্ধনা অনুষ্ঠান অনুষ্ঠিত হ'ব। এই অনুষ্ঠানত কেন্দ্ৰীয় পঞ্চায়তীৰাজ মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰাজীৱ ৰঞ্জন সিং ওৰফে লালন সিং আৰু কেন্দ্ৰীয় পঞ্চায়তীৰাজ দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী অধ্যাপক এছ. পি. সিং বাঘেলে অংশগ্ৰহণ কৰিব। এই কাৰ্য্যসূচীত মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব শ্ৰী বিবেক ভৰদ্বাজকে প্ৰমুখ্য কৰি মন্ত্ৰালয়ৰ আন-আন উচ্চপদস্থ বিষয়াসকলে ভাগ ল’ব। এই বৰ্ষৰ কাৰ্য্যসূচীৰ বিষয়বস্তু হৈছে, “আত্ম-নিৰ্ভৰ পঞ্চায়ত, বিকশিত ভাৰতৰ পৰিচয়”। যিয়ে আত্ম-নিৰ্ভৰ পঞ্চায়তক বিকশিত ভাৰতৰ এক মূল স্তম্ভ হিচাপে সূচিত কৰিছে। এই সম্বৰ্ধনা অনুষ্ঠানত এআই-চালিত সভাসাৰ (SabhaSaar) এপ্লিকেচন মুকলিৰ লগতে গ্ৰামোদয় সংকল্প আলোচনীৰ ষোড়শ সংখ্যা উন্মোচন কৰা হ’ব।
এইবাৰৰ বিশেষ অতিথিসকলৰ মাজত উল্লেখযোগ্য সংখ্যক মহিলা পঞ্চায়ত নেত্ৰীও আছে, যিসকলে নিজ-নিজ গাঁও পঞ্চায়তসমূহত উন্নত আন্তঃগাঁথনি, বৰ্ধিত জনসেৱা আৰু সৰ্বাংগীন সামূহিক পদক্ষেপৰ দৰে ক্ষেত্ৰত লক্ষণীয় অগ্ৰগতি সাধন কৰিছে। পঞ্চায়তীৰাজ প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ (PRI) এইসকল নিৰ্বাচিত মহিলা প্ৰতিনিধি (EWR)-এ গ্ৰাম্য নেতৃত্বৰ উদীয়মান শক্তিৰ উদাহৰণ দাঙি ধৰিছে, দেশৰ ভিন্ন অঞ্চলত দূৰদৰ্শী উন্নয়ন দৃষ্টিভংগীৰে তেওঁলোকৰ শাসনৰ দায়িত্বসমূহক সফলতাৰে সংযুক্ত কৰিছে। এইসকল বিশেষ অতিথিয়ে হৰ ঘৰ জল যোজনা, প্ৰধানমন্ত্ৰী আৱাস যোজনা – গ্ৰামীণ, মিছন ইন্দ্ৰধনূষ আদিৰ দৰে ধ্বজাবাহী চৰকাৰী আঁচনিসমূহৰ চেচুৰেচনৰ লগতে তৃণমূল পৰ্য্যায়ত উদ্ভাৱনীমূলক স্থানীয় পদক্ষেপ/ সমাধানক উৎসাহিতকৰণৰ ক্ষেত্ৰতো উল্লেখযোগ্য সাফল্য লাভ কৰিছে।

Ministry of Panchayati Raj
210 Panchayat Leaders to attend Independence Day Celebrations in New Delhi as Special Guests
AI powered tool “SabhaSaar” to be Launched on the Eve of the 79th Independence Day; Panchayat Leaders to be felicitated
13 AUG 2025 11:25AM by PIB Delhi
The Ministry of Panchayati Raj (MoPR) will host 210 Panchayat representatives from 28 States and Union Territories as Special Guests during the Independence Day celebrations at the Red Fort, in New Delhi on August 15th. Accompanied by their spouses and nodal officers, a total of 425 participants will join the festivities.
A formal felicitation programme for these special guests will be held on August 14th 2025 in New Delhi. The occasion will be graced by Union Minister of Panchayati Raj Shri Rajiv Ranjan Singh alias Lalan Singh and Union Minister of State for Panchayati Raj Prof. S. P. Singh Baghel. Secretary, MoPR Shri Vivek Bharadwaj along with other senior officials of the Ministry will also be present on the occasion. The theme for this year’s programme “आत्मनिर्भर पंचायत, विकसित भारत की पहचान” captures the vision of self-reliant Panchayats as a key pillar of developed India. The felicitation ceremony will include the launch of the AI powered SabhaSaar Application and the release of the 16th issue of the Gramoday Sankalp Magazine.
This year’s Special Guests include significant number of women Panchayat leaders who have brought visible improvements in their Gram Panchayats like better infrastructure, enhanced public services and inclusive community initiatives. These elected women representatives (EWRs) of Panchayati Raj Institutions (PRIs) exemplify the emerging strength of rural leadership, successfully combining their governance responsibilities with forward-looking development approaches across diverse regions of the country. These special guests have achieved significant success in saturating flagship government schemes such as Har Ghar Jal Yojana, Pradhan Mantri Awas Yojana – Gramin, Mission Indradhanush etc. while also encouraging innovative local initiatives/ solutions at the grassroots.