শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা হাইব্রিদ এন্যুতী মোদ (HAM)দা মেঘালয়গী মৌলিনখুং (শিল্লোংগী মনাক্তা)দগী অসামগী পঞ্চগ্রাম (সিলচরগী মনাক্তা) ফাওবা 166.80 km (NH-6)গী গ্রীনফিল্দ হাই-স্পীদ কোরিদোর শেমগৎপদা অয়াবা পীখ্রে
কোরিদোর অসিগী অপুনবা কেপিতেল কোস্ত অসি লুপা করোর 22,864নি
30 APR 2025 4:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকনোমিক এফিয়র্সনা মেঘালয়াগী মৌলিনখুং (শিল্লোংগী মনাক্তা) দগী অসামগী পঞ্চগ্রাম (সিলচরগী মনাক্তা) ফাওবা 166.80 km শাংবা নেস্নেল হায়ৱে নম্বর-০৬গী লেন 4গী গ্রীনফিল্দ এক্সেস কন্ত্রোলগী দিবেলপমেন্ত, মেনতেন্সন অমসুং মেনেজমেন্তকী প্রপোজেল অদু অপুনবা কেপিতেল কোস্ত লুপা করোর 22,864দা এক্সেস কন্ত্রোল গ্রীনফিল্দ হাই-স্পীদ কোরিদোর অমা ওইনা হাইব্রিদ এন্যুতী মোদতা অয়াবা পীখ্রে। প্রোজেক্ত অসিগী অশাংবা 166.80 km অসি মেঘালয় (144.80 km) অমসুং অসাম (22.00 km)দা লৈ।
প্রপোজ তৌরিবা গ্রীনফিল্দ হাই স্পীদ কোরিদোর অসিনা গুৱাহাতিদগী সিলচরদা চৎপা ত্রাফিক্কী সর্ভিস লেবেল হেনগৎহনগনি। মসিগী কোরিদোর অসি শেমগৎলকপনা ত্রিপুরা, মিজোরম, মনিপুর অমসুং অসামগী বরাক ভেলী লমদমগা মেনলেন্দ অমসুং গুৱাহাতিদগী চৎথোক-চৎশিন তৌবগী অরাপ্পা অমসুং চৎথোক-চৎশিন তৌবগী মতম হন্থহন্দুনা কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহল্লগনি। মসিনা লৈবাক অসিগী লোজিস্তিক্সকী ইফিসিএন্সী হেনগৎহনবদা মতেং পাংগনি।
কোরিদোর অসিনা অসাম অমসুং মেঘালয়গী মরক্তা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহল্লগনি অমসুং মেঘালয়গী সিমেন্ত অমসুং কোইলা পুথোকপা মফমশিংদগী মসিনা ফাওদুনা চৎলগা মেঘালয়দা ইন্দস্ত্রীশিং চাউখৎহনবা য়াওনা শেন্মিৎলোনগী চাউখৎপা হেনগৎহল্লগনি। কোরিদোর অসিনা গুৱাহাতিদগী সিলচর ফাওবা শম্নহল্লিবা নীংথিনা শম্নহল্লবা গুৱাহাতি এয়রপোর্ত, শিল্লোং এয়রপোর্ত, সিলচর এয়রপোর্ত (হৌজিক লৈরিবা NH-06গী খুত্থাংদা)দগী লাকপা লৈবাক অসিগী অমসুং মালেমগী তুরিস্তশিংদা মতেং পাংগনি। মসিনা অৱাং-নোংপোক লমদমগী তুরিস্ত এত্রেক্সনগী মফমশিং শম্নহল্লগনি অমসুং তুরিজম চাউখৎহল্লগনি।
মসিগী মরুওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত অসিনা রি ভোই, ইস্ত খাসি হিল্স, মেঘালয়গী ৱেস্ত জেন্সিয়া হিল্স, ইস্ত জেন্সিয়া হিল্স অমসুং অসামগী কচার দিস্ত্রিক্ত ফাওদুনা চৎলিবা গুৱাহাতি, শিল্লোং অমসুং সিলচরগী মরক্তা ইন্তর-সিতী কন্নেক্তিবিতী ফগৎহল্লগনি অমদি NH-06দা লৈরিবা কঞ্জেসন হন্থহল্লগনি অমসুং পি.এম. গতী শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লানগী মতুং ইন্না ত্রান্সপোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত হেনগৎহল্লগনি।
প্রোজেক্ত অসি NH-27, NH-106, NH-206, NH-37 য়াওনা মরুওইবা ত্রান্সপোর্ত কোরিদোরশিংগা পুনশিন্নদুনা গুৱাহাতি, শিল্লোং, সিলচর, দিয়ংপাসো, উম্মুলোং, ফ্রামের, খলিরিয়ৎ, রতাচেরা, উমকিয়াং, কালাইনদা অপনবা লৈতবা কন্নেক্তিবিতী লৈহল্লগনি।
শিল্লোং-সিলচর কোরিদোর অসি লোইরবা মতুংদা, গুৱাহাতি, শিল্লোং, সিলচর, ইম্ফাল, আইজোল অমসুং আগরতলাগী মরক্তা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্দুনা রিজনেল ইকোনোমিক গ্রোথতা মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। প্রোজেক্ত অসি সরকারগী আত্মনির্ভর ভারতকী মীৎয়েং অদুগা চুনৈ, মসিনা ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহন্দুনা থবক ফংহল্লগনি অমসুং মেঘালয়, অসাম, মনিপুর, মিজোরাম অমসুং ত্রিপুরাদা সোসিও-ইকোনোমিক দিবেলপমেন্ত পুক্নিং থৌগৎলগনি।
ফীচর
অকুপ্পা মরোল
প্রোজেক্ত মমিং
হাইব্রিদ এন্যুতী মোদতা মেঘালয়গী মৌলিনখুং (শিল্লোংগী মনাক্তা)দগী অসামগী পঞ্চগ্রাম (সিলচরগী মনাক্তা) ফাওবা NH-6গী 166.80 kmগী দিবেলপমেন্ত, মেন্তেনেন্স অমসুং মেনেজমেন্ত
কোরিদোর
শিল্লোং - সিলচর (NH-06)
অশাংবা (km)
166.8 Km
অপুনবা সিভিলগী শেনফম
লুপা করোর 12,087
লম লৌশিনবগী শেনফম
লুপা করোর 3,503
অপুনবা কেপিতেলগী শেনফম
লুপা করোর 22,864
মোদ
হাইব্রিদ এন্যুতী মোদ (HAM)
শম্নহনগদবা মরু ওইবা লম্বীশিং
NH-27, NH-106, NH-206, NH-37, SH-07, SH-08, SH-09, SH-38
শম্নহনগদবা ইকনোমিক/সোসিএল/ত্রান্সপোর্ত নোদশিং
এয়রপোর্তশিং: গুৱাহাতি এয়রপোর্ত, শিল্লোং এয়রপোর্ত, সিলচর এয়রপোর্ত
শম্নহনগদবা মরু ওইবা সহরশিং/তাউনশিং
গুৱাহাতি, শিল্লোং, সিলচর, দিয়ংপাসো, উম্মুলোং, ফ্রামের, খলিরিয়ৎ, রতাচেরা, উমকিয়াং, কালাইন
থবক পীবা ঙম্বগী মতিক
মেন-দে লাখ 74 (হকথেংননা) & মেন-দে লাখ 93 (নাকোইননা)
FY-25দা এন্যুএল এভরেজ
দেলি ত্রাফিক(AADT)
পেসেঞ্জর কার য়ুনিৎ 19,000-20,000 (PCU)

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves development of Greenfield High-Speed Corridor of 166.80 km (NH-6) from Mawlyngkhung (near Shillong) in Meghalaya to Panchgram (near Silchar) in Assam on Hybrid Annuity Mode (HAM)
Total capital cost of the corridor is Rs.22,864 crore
30 APR 2025 4:05PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the proposal for Development, Maintenance and Management of 4-lane Greenfield Access Controlled 166.80 km of National Highway No. 06 from Mawlyngkhung (near Shillong) in Meghalaya to Panchgram (near Silchar) in Assam on Hybrid Annuity Mode as an access controlled greenfield High-Speed Corridor at a total capital cost of Rs.22,864 Crore. The project length of 166.80 km lies in Meghalaya (144.80 km) and Assam (22.00 km).
The proposed Greenfield high-speed corridor will improve the service level for the traffic moving from Guwahati to Silchar. The development of this corridor will improve the connectivity to Tripura, Mizoram, Manipur and the Barak Valley region of Assam from mainland and Guwahati with substantially reduced travel distance and travel time. This will, in turn, contribute to the enhancement of logistics efficiency of the nation.
The corridor will improve connectivity between Assam and Meghalaya and will spur economic development, including development of industries in Meghalaya, as it passes through cement and coal production areas of Meghalaya. This corridor will cater to the national and international tourists coming from well-connected Guwahati Airport, Shillong Airport, Silchar Airport (via existing NH-06) connecting Guwahati to Silchar. This would connect scenic places of tourist attraction in the North-East and promote tourism.
This critical infrastructure project will improve inter-city connectivity between Guwahati, Shillong & Silchar traverses through Ri Bhoi, East Khasi Hills, West Jaintia hills, East Jaintia hills in Meghalaya and Cachar district in Assam reduce congestion on existing NH-06 and enhance transport infrastructure development in line with the PM Gati Shakti National Master Plan.
The project alignment integrates with major transport corridors, including NH-27, NH-106, NH-206, NH-37 providing seamless connectivity to Guwahati, Shillong, Silchar, Diengpasoh, Ummulong, Phramer, Khlieriat, Ratachera, Umkiang, Kalain..
Upon completion, the Shillong - Silchar Corridor will play a pivotal role in regional economic growth, improving connectivity between Guwahati, Shillong, Silchar, Imphal, Aizawl and Agartala. The project aligns with the government’s vision of Atmanirbhar Bharat, enhancing infrastructure while generating employment and fostering socio-economic development in Meghalaya, Assam, Manipur, Mizoram and Tripura.
Feature
Details
Project Name
Development, Maintenance and Management of 166.80 km of National Highway No. 06 from Mawlyngkhung (near Shillong) in Meghalaya to Panchgram (near Silchar) in Assam on Hybrid Annuity Mode
Corridor
Shillong - Silchar (NH-06)
Length (km)
166.8 Km
Total Civil Cost
Rs. 12,087 crore
Land Acquisition Cost
Rs. 3,503 crore
Total Capital Cost
Rs. 22,864 crore
Mode
Hybrid Annuity Mode (HAM)
Major Roads Connected
NH-27, NH-106, NH-206, NH-37, SH-07, SH-08, SH-09, SH-38
Economic / Social / Transport Nodes Connected
Airports: Guwahati Airport, Shillong Airport, Silchar Airport
Major Cities / Towns Connected
Guwahati, Shillong, Silchar, Diengpasoh, Ummulong, Phramer, Khlieriat, Ratachera, Umkiang, Kalain.
Employment Generation Potential
74 lakh man-days (direct) & 93 lakh man-days (indirect)
Annual Average Daily Traffic (AADT) in FY-25
Estimated at 19,000-20,000 Passenger Car Units (PCU)