প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কুমুদিনী লখিয়াৰ মৃত্যুত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শোক প্ৰকাশ
12 APR 2025 3:39PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কুমুদিনী লখিয়াৰ মৃত্যুত শোক প্ৰকাশ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁক এগৰাকী অসাধাৰণ সাংস্কৃতিক আদৰ্শ হিচাপে উল্লেখ কৰে, যাৰ কথক আৰু ভাৰতীয় শাস্ত্ৰীয় নৃত্যৰ প্ৰতি থকা আবেগ তেওঁৰ উল্লেখযোগ্য কৰ্মত প্ৰতিফলিত হৈছিল।
এই সন্দৰ্ভত তেওঁ এক্সত এটা পোষ্টত লিখিছে -
“এগৰাকী অসাধাৰণ সাংস্কৃতিক আইকন হিচাপে খ্যাতি অৰ্জন কৰা কুমুডিনী লখিয়া জীৰ মৃত্যুত গভীৰ শোক পাইছো। বছৰ বছৰ ধৰি কথক আৰু ভাৰতীয় শাস্ত্ৰীয় নৃত্যৰ প্ৰতি তেওঁৰ গভীৰ আবেগ প্ৰতিফলিত হৈছিল তেওঁৰ উল্লেখযোগ্য কামৰ জৰিয়তে। এগৰাকী প্ৰকৃত পথ প্ৰদৰ্শক হোৱাৰ লগতে তেওঁ নৃত্যশিল্পীৰ এটা বৃহৎ প্ৰজন্মকো লালন-পালন কৰিছিল।
তেখেতৰ অৱদান চিৰকাল অব্যাহত থাকিব। তেওঁৰ পৰিয়াল, ছাত্ৰ-ছাত্ৰী আৰু অনুগামীসকললৈ গভীৰ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰিলোঁ। ঔঁম শান্তি।”

Prime Minister's Office
PM condoles the passing of Kumudini Lakhia
12 APR 2025 3:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today condoled the passing of Kumudini Lakhia. He hailed her as an outstanding cultural icon, whose passion towards Kathak and Indian classical dances was reflected in her remarkable work.
He wrote in a post on X:
“Deeply saddened by the passing of Kumudini Lakhia ji, who made a mark as an outstanding cultural icon. Her passion towards Kathak and Indian classical dances was reflected in her remarkable work over the years. A true pioneer, she also nurtured generations of dancers. Her contributions will continue to be cherished. Condolences to her family, students and admirers. Om Shanti.”