প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কুমুদিনি লাখিয়া লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
12 APR 2025 3:39PM by PIB Imphal
কুমুদিনি লাখিয়া লৈখিদবদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে। মহাক কথক্ত ঙাউজবা অমসুং মহাক্কী শিংথানিঙাই ওইরবা থবকশিংদা ভারতকী ক্লাসিকেল জগোয়শিংগী মমি তাবা মশক থোকপা নাৎকী শক্নাইরবা মীওই অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মহাক থাগৎপা ফোঙদোকখি।
এক্স পোস্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“শক্নাইরবা নাৎকী মীওই অমা ওইনা ফিদা অমা কল্লমখিবা কুমুদিনি লাখিয়া জি লৈখিদবদা থম্মোয় শোক্না অৱাবা ফাওহল্লে। চহি কয়াগী মহাক্কী মশক থোকপা থবকশিংদা মহাক্না কথক অমসুং ভারতকী ক্লাসিকেল জগোয়শিং পামজবগী মমি তারে। অশেংবা লমজিংবী অমা ওইনা, মহাক্না মীরোল কয়াগী জগোয় শাবী কয়াশু শেমগৎখি। মহাক্না পাংথোকখিবা থবকশিং মখা তানা নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি। মহাক্কী ইমুং-মনুং, মহৈরোয়শিং অমসুং মহাকপু নুংশিজবশিংগী অৱাবদা শরুক য়াজরি। ঔম শান্তি”।

Prime Minister's Office
PM condoles the passing of Kumudini Lakhia
12 APR 2025 3:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi today condoled the passing of Kumudini Lakhia. He hailed her as an outstanding cultural icon, whose passion towards Kathak and Indian classical dances was reflected in her remarkable work.
He wrote in a post on X:
“Deeply saddened by the passing of Kumudini Lakhia ji, who made a mark as an outstanding cultural icon. Her passion towards Kathak and Indian classical dances was reflected in her remarkable work over the years. A true pioneer, she also nurtured generations of dancers. Her contributions will continue to be cherished. Condolences to her family, students and admirers. Om Shanti.”