প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা জয়া শ্রী মহা বোধি মন্দিরদা চৎখ্রে
06 APR 2025 11:24AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্রী লঙ্কাগী রাস্ত্রপতি ঐচ.ই. অনুরা কুমারা দিসানায়ক্কা লোয়ননা অনুরাধাপুরাদা লৈবা শেংলবা জয়া শ্রী মহা বোধি মন্দিরদা চৎখ্রে অমসুং ইকাই খুম্নরবা মহাবোধি উ-পালদা থৌনিখ্রে।
উ-পাল অসি 3শুবা BCEগী চহিচাদা ভারত্তা সঙ্গমিত্তা মহা থেরিনা শ্রী লঙ্কাদা পুরকখিবা বো চারাদগী হৌরকখিবনি হায়না থাজনৈ। মন্দির অসিনা ভারত-শ্রী লঙ্কাগী অচেৎপা মপাং ওইবগী মরীগী য়ুম্ফম ওইরিবা মপাঙ্গল কনবা সভ্যাতাগী মরীগী খুদম অমা ওইরি।

Prime Minister's Office
Prime Minister visits Jaya Sri Maha Bodhi temple
06 APR 2025 11:24AM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi, along with the President of Sri Lanka, H.E. Anura Kumara Disanayaka, visited the sacred Jaya Sri Maha Bodhi temple in Anuradhapura and offered prayers at the revered Mahabodhi tree.
​The tree is believed to have grown from the Bo sapling that was brought to Sri Lanka by Sangamitta Maha Theri from India in the 3rd Century BCE. The temple stands as a testament to the strong civilizational linkages that form the foundation of the close India-Sri Lanka partnership.