য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
দ্রগকী মায়োক্ত তুমিন্না লৈথোক্তবা থৌশিলগী শরুক অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা ২০২৪ দা লুপা করোর ২৫,০০০ হেনবগী দ্রগশিং ফারে
২০২৪ দা ফাখিবা দ্রগশিং অসি ২০২৩ দা লুপা করোর ১৬,১০০ গী ফাখিবা অদুদগী চাদা ৫৫ হেল্লে
২০২৪ দা খুৎশেমগী দ্রগশিং, কোকেন অমসুং সাইকোত্রিপিক সবস্তেন্স ওইনা শীজিন্নবা ফার্মাসিউত্যুকেলগী দ্রগশিং ফাখি
মসি প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা পাংথোকখিবা ‘মখোঙদগী মতোন’ অমসুং ‘মতোন্দগী মখোঙ’ থৌরাং মাইপাকপগী খুদম অমনি
দ্রগ লৈতবা ভারত অমা ওইহন্নবা সরকারগী অপুনবা থৌরাং অমগা লোয়ননা মোদী সরকারনা মাঙলোমদা চঙশিল্লি
10 FEB 2025 7:16PM by PIB Imphal
দ্রগকী মায়োক্ত তুমিন্না লৈথোক্তবা থৌশিলগী শরুক অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা ২০২৪ দা লুপা করোর ২৫,১১০ হেনবগী দ্রগশিং ফারে, মসি ২০২৩ দা লুপা করোর ১৬,১০০ গী ফাখিবা অদুদগী চাদা ৫৫ হেল্লে। মসি প্রধান মন্ত্রী মোদীগী লুচিং মখাদা অমসুং য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত সাহগী লমজিং মখাদা পাংথোকখিবা ‘মখোঙদগী মতোন’ অমসুং ‘মতোন্দগী মখোঙ’ থৌরাং মাইপাকপগী খুদম অমনি। দ্রগ লৈতবা ভারত অমা ওইহন্নবা সরকারগী অপুনবা থৌরাং অমগা লোয়ননা মোদী সরকারনা মাঙলোমদা চঙশিল্লি।
২০২৪ দা, খুৎশেমগী দ্রগশিং, কোকেন অমসুং সাইকোত্রিপিক সবস্তেন্স ওইনা শীজিন্নবা ফার্মাসিউত্যুকেলগী দ্রগশিং ফাখি।
২০২৪ দা মেথামফেতামাইনগুম্বা এ.তি.এস কুইন্তল ৮০ ফাখি, মসি ২০২৩ দা কুইন্তল ৩৪ ফাখিবা অদুদগী শরুক অনি হেল্লবনি। ২০২৩ দা কোকেন কেজি ২৯২ ফাবদা ২০২৪ দা কেজি ১৪৬২ ফাখি। ২০২৩ দা মেফেদ্রোন কেজি ৬৮৮ ফাবদা ২০২৪ দা কেজি ৩৩৯১ ফাখি। ২০২৩ দা হাসিস কুইন্তল ৩৪ ফাবদা ২০২৪ দা কুন্তল ৬১ ফাখি। সাইকোত্রোপিক সবস্তেন্সশিং ওইনা লান্না শীজিন্নবা ফার্মাসিত্যুকেলগী দ্রগশিং করোর ১.৮৪ দগী করোর ৪.৬৯ দা হেনগৎলে।
২০২৪ দা এজেন্সি কয়াগা লোয়ননা এন.সি.বিনা অচৌবা ওপরেসন কয়া পাংথোকখ্রে:
ফেব্রুৱারি ২০২৪: এন.সি.বি অমসুং দিল্লি পুলিসকী অখন্নবা সেলনা মালেমগী দ্রগ ললোনবা কাংবু অমা থুগাইদুনা মীওই অহুম ফাখি অমসুং সেদোফেদ্রিন কেজি ৫০ ফাখি। অস্ত্রেলিয়া অমসুং ন্যু জিলেন্দনা পাউ পীরকপদগী এন.সি.বি অমসুং দিল্লি পুলিসকী অপুনবা কাংবু অমনা দ্রগ ললোনবা কাংবু অমা থুগায়খি।
ফেব্রুৱারি ২০২৪: এন.সি.বি, নেভি অমসুং এ.তি.এস গুজরাত পুলিসনা ভারত মহাসাগরদা ‘সাগর মন্থন-১’ কৌবা অপুনবা ওপরেসন অমা পাংথোক্তুনা দ্রগ কেজি ৩৩০০ ( চরস কেজি ৩১১০, মেথ পাউদর কেজি ১৫৮.৩ অমসুং হিরোইন কেজি ২৪.৬) ফাখি। মসি লৈবাক অসিদা সমুদ্রদা খ্বাইদগী য়াম্নবা চরস ফাবনি। থৌদোক অসিদা মপান লৈবাক্কী মীওই ৫ ফাখি।
মার্চ ২০২৪: ফেব্রুৱারি ২০২৪ দা এন.সি.বিনা দ্রগ ললোনবা কাংবুগী লুচিংবা জাফর সাদিগ ফাখি। এন.সি.বিনা ফার্ম অমগী গোদাউন্দগী সেদোফেদ্রিন কেজি ৫০.০৭০ ফাখিবা ফেব্রুৱারি ১৫, ২০২৪ দগী জাফর সাদিগ নান্থোক্তুনা চেনখিবনি অমসুং থৌদোক অসিদা মহাক্কা নক্নবা মীওই অহুম ফাখি।
এপ্রিল ২০২৪: এন.সি.বি, গুজরাত পুলিসকী এ.তি.এস অমসুং ভারতকী কোস্ত গার্দকী অপুনবা ওপরেসন অমদা মপান লৈবাক্কী হি অমদগী হিরোইন কেজি ৮৬ ফাখি অমসুং পাকিস্থানমচা ১৪ ফাখি। ওপরেসন অদুদা লুপা করোর ৬০২ রোমগী দ্রগশিং ফাখি।
ওক্তোবর ২০২৪: গৌতম বুদ্ধ নগর জিলাগী কসানা ইন্দস্ত্রিএল এরিয়াদা এন.সি.বিনা ওপরেসন অমা পাংথোকখি অমসুং মপং অমসুং মহিগী মওংশিংদা মেতামফেতামাইন কেজি ৯৫ রোম ফাখি। এসিতোন, সোদিয়ম হায়দ্রোসাইদ, মেথিলিন ক্লোরাইদ, ইথানোল, তুলুলিন, রেদ ফোসপরস, ইথাইল এসেতেতগুম্বা কেমিকেলশিং অমসুং দ্রগ শুনবা মেছিনশিং ফাখি।
নবেম্বর ২০২৪: ভারত অমসুং দিল্লি এন.সি.আর লমদমদা দ্রগ ললোনবশিংগী মথক্ত য়াম্না চাউনা পাংথোকপা ওপরেসন অমদা, এন.সি.বিনা দিল্লিদা কোকেন লোৎফম খ্বাইদগী চাউবা মফম অমা থুগাইখ্রে। তেক্নিকেল অমসুং মীওইবগী ইন্তিলিজেন্সগী খুৎথাংদগী, এন.সি.বিনা দিল্লিগী জনকপুরি অমসুং নাংলোই এরিয়াদগী অফবা মখলগী কোকেন কেজি ৮২.৫৩ ফাখি।
নবেম্বর ২০২৪: এন.সি.বি, নেভি অমসুং এ.তি.এস গুজরাত পুলিসনা ভারত মহাসাগরদা ‘সাগর মন্থন-৪’ কৌবা অপুনবা ওপরেসন অমা পাংথোক্তুনা গুজরাত্ত মালেমগী দ্রগ ললোনবা কাংবু অমা থুগায়খি অমসুং মেথ কেজি ৭০০ রোম ফাখি।

Ministry of Home Affairs
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, more than Rs. 25,000 crore worth of drugs were seized in 2024 as part of the Zero Tolerance policy against drugs
Value of seized narcotics in 2024 is more than 55 per cent as compared to Rs 16,100 crore seized in 2023
In 2024, the seized drugs included more harmful and addictive synthetic drugs, cocaine, and pharmaceutical drugs used as psychotropic substances, which are also of much higher value
This success is a testament to the 'Bottom to Top' and 'Top to Bottom' approach adopted under the leadership of Prime Minister Modi and the guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah
The Modi government is moving forward with a Whole-of-Government Approach to create a drug-free India
10 FEB 2025 7:16PM by PIB Delhi
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, while implementing zero-tolerance policy against drugs, in 2024, all law enforcement agencies across the country, including the Narcotics Control Bureau (NCB), seized narcotics worth approximately ₹25,330 crore, which is more than 55% higher compared to the ₹16,100 crore worth of drugs seized in 2023. This success is a testament to the 'Bottom to Top' and 'Top to Bottom' approach adopted under the leadership of Prime Minister Modi and the guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah. The Modi government is moving forward with a Whole-of-Government Approach to create a drug-free India.
In 2024, the seizure of more harmful and addictive synthetic drugs, cocaine, and pharmaceutical drugs used as psychotropic substances has increased significantly, which are also of much higher value.
In 2024, the quantity of ATS (Amphetamine-Type Stimulants)like Methamphetamine has more than doubled from 34 quintals in 2023 to 80 quintals in 2024. Similarly quantity of cocaine seized has also gone up from 292 Kgs in 2023 to 1426 Kgs in 2024.The quantity of seized Mephedrone has also gone up from 688 kgs in 2023 in comparison to 3391 kgs in 2024. Likewise, quantity of Hashish seized has gone up from 34 Quintal in 2023 to 61 Quintal in 2024.The quantity of pharmaceutical drugs which are increasingly being abused as psychotropic substances has gone up from 1.84 crore to 4.69 crore in number (Tablets).
Major operations conducted by the Narcotics Control Bureau (NCB) in collaboration with various agencies in 2024:
February 2024: NCB and Special Cell of Delhi Police busts an international drugs trafficking network with the arrest of three people and seizure of 50 kg narcotics-making chemical Pseudoephedrine. A joint team of NCB and Delhi Police busted the network acting on information provided by Australian and New Zealand authorities.
February 2024: In a joint operation codenamed 'Sagar Manthan-1', carried out by NCB, Navy, and ATS Gujarat Police, a gigantic consignment of approximate 3300 kg of drugs (3110 Kg Charas/Hashish, 158.3 Kg crystalline powder Meth and 24.6 Kg Suspected Heroin) was seized in the Indian Ocean. It was a record in itself in terms of the amount of offshore seizure of Charas/Hashish on the beach in the country. Five suspected foreign nationals were detained in this case.
March 2024: NCB arrested Jaffer Sadiq, the kingpin of the drug trafficking network busted by it in the month of February, 2024. Jaffer Sadiq was absconding and on the run since 15th February, 2024 when NCB seized 50.070 kg of Pseudoephedrine from the godown of a firm and arrested three accomplices of Jaffer Sadiq in this connection
April 2024: In a joint maritime operation by NCB, ATS of Gujarat Police and Indian Coast Guard, a foreign boat carrying 86 kgs (approx.) Heroin was seized and 14 Pakistani nationals were arrested. Drugs worth Approx. Rs.602 Crore were seized during the operation.
October 2024:NCB conducted a search operation in a factory in Kasna Industrial Area of district Gautam Budh Nagar and found about 95 kg of Methamphetamine in solid and liquid forms. Chemicals like Acetone, Sodium Hydroxide, Methylene Chloride, Premium grade Ethanol, Toluene, Red phosphorus, Ethyl Acetate etc and imported machinery for manufacturing were also found.
November 2024: In a major breakthrough against the drug trafficking syndicates operating in India and especially in Delhi NCR Region, the Narcotics Control Bureau recovered one of the biggest haul of Cocaine at Delhi. After working on the leads generated in these cases, and through technical and human intelligence, the NCB was finally able to reach at the source of the contraband and 82.53 Kg of high grade Cocaine was recovered from Janakpuri and Nangloi area of Delhi.
November 2024: In a joint operation codenamed 'Sagar Manthan-4', the NCB, Indian Navy, and ATS Gujarat Police busted an international drug trafficking cartel and seized approx. 700 kg of contraband Meth in Gujarat.