ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମେଟ୍ରୋ ଯୋଗାଯୋଗ ବଢ଼ାଇବାକୁ ଏବଂ ସହରାଞ୍ଚଳ ପରିବହନକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବାକୁ ହେଉଥିବା ବ୍ୟାପକ କାର୍ଯ୍ୟ ବାବଦରେ ସୂଚନା ଦେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
05 JAN 2025 11:18AM by PIB Bhubaneshwar
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ସହରାଞ୍ଚଳର ପରିବହନରେ ରୂପାନ୍ତର ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ନେଇଥିବା ମେଟ୍ରୋ ନେଟୱର୍କକୁ ବିସ୍ତାର କରିବା ଦିଗରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ପ୍ରଗତି ହୋଇଥିବା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି । ଏହା ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ନାଗରିକଙ୍କ ‘ଇଜ ଅଫ ଲିଭିଙ୍ଗ’ରେ ବିକାଶ ଆଣୁଥିବା ସେ କହିଛନ୍ତି ।
ଭାରତର ମେଟ୍ରୋ ବିପ୍ଲବ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ମାଇଁ ଗଭ୍ ପକ୍ଷରୁ ଏକ୍ସ ଥ୍ରେଡରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉତ୍ତର ଦେଇ କହିଛନ୍ତି;
“ବିଗତ ଦଶନ୍ଧିରେ ମେଟ୍ରୋ ଯୋଗାଯୋଗକୁ ବଢ଼ାଇବାକୁ ବ୍ୟାପକ କାର୍ଯ୍ୟ କରାଯାଇଛି । ଏହିପରି ଭାବେ ସହରାଞ୍ଚଳ ପରିବହନକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରାଯାଉଛି ଏବଂ ‘ଇଜ୍ ଅଫ ଲିଭିଙ୍ଗ୍‌’ରେ ବିକାଶ ଅଣାଯାଉଛି ।#MetroRevolutionInIndia”

Prime Minister's Office
Prime Minister highlights extensive work done in boosting metro connectivity, strengthening urban transport
05 JAN 2025 11:18AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has highlighted the remarkable progress in expanding Metro connectivity across India and its pivotal role in transforming urban transport and improving the ‘Ease of Living’ for millions of citizens.
MyGov posted on X threads about India’s Metro revolution on which PM Modi replied and said;
“Over the last decade, extensive work has been done in boosting metro connectivity, thus strengthening urban transport and enhancing ‘Ease of Living.’ #MetroRevolutionInIndia”