ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଏଆଇରେ ଅଗ୍ରଣୀ ହେବାକୁ ଭାରତ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଭେଟିଲେ ଭାରତୀୟ ଉଦ୍ୟୋଗପତି ଶ୍ରୀ ବିଶାଲ ସିକ୍କା
04 JAN 2025 2:42PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ଉଦ୍ୟୋଗପତି ଶ୍ରୀ ବିଶାଲ ସିକ୍କା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ସାକ୍ଷାତ କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, ଏହି ସାକ୍ଷାତରେ ବ୍ୟାବହାରିକ ଆଲୋଚନା ହୋଇଛି ଏବଂ ନବାଚାର ଓ ଯୁବ ବର୍ଗଙ୍କ ପାଇଁ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟିକୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇ ଭାରତ ଏଆଇ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଗ୍ରଣୀ ହେବାକୁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ । ଉଭୟ ଏଆଇ ଉପରେ ବିସ୍ତୃତ ଓ ବ୍ୟାପକ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ଭାରତ ଉପରେ ଏହାର ପ୍ରଭାବ ଏବଂ ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଏହାର ଅନିବାର୍ଯ୍ୟତା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା ।
ବିଶାଲ ସିକ୍କାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଏକ୍ସ ରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟ ର ପ୍ରତିକ୍ରିୟାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ଏହା ଏକ ବ୍ୟାବହାରିକ ଆଲୋଚନା ଥିଲା । ନବାଚାର ଓ ଯୁବ ବର୍ଗଙ୍କ ପାଇଁ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟିକୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇ ଭାରତ ଏଆଇ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅଗ୍ରଣୀ ହେବାକୁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ।”

Prime Minister's Office
India is committed to take the lead in AI: Prime Minister
Indian entrepreneur, Shri Vishal Sikka meets Prime Minister
04 JAN 2025 2:42PM by PIB Delhi
Indian entrepreneur, Shri Vishal Sikka met with Prime Minister, Shri Narendra Modi. Shri Modi remarked this meeting as an insightful interaction and said that India is committed to taking the lead in AI, with a focus on innovation and creating opportunities for the youth. Both have detailed and wide-ranging discussion on AI and its impact on India and several imperatives for the time ahead.
Responding to the X post of Vishal Sikka, the Prime Minister posted on X;
“It was an insightful interaction indeed. India is committed to taking the lead in AI, with a focus on innovation and creating opportunities for the youth.”