প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রিনা নিতি অয়োগতা শক্নাইরবা ইকোনোমিস্তশিংগা উনখ্রে
মীফমগী থিম: মালেমগী লৈতাদবা ফিবম অমদা ভারতকী চাউখৎপগী খোঙজেল নিংথিনা থম্বা
২০৪৭ ফাওবগী মনুংদা ভারত চাউখৎনবা মীৎয়েং থমদুনা ৱাখল্লোন্দা অহোংবা অমা পুরক্তুনা বিকসিত ভারত ফংবা ঙমগনি: প্রধান মন্ত্রী
থবক পীবা, স্কিল হেনগৎহনবা, লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং হেনগৎহনবা, শেন থাদনবা পুক্নিং চিংশিনবা, মপান্দা থাদোকপা হেনগৎহনবা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা হিরম কয়াদা ইকোনোমিস্তশিংনা পাউতাকশিং পীখি
24 DEC 2024 6:47PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন বজেত ২০২৫-২৬ গী শেম-শানবা ঙসি নিতি অয়োগতা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শক্নাইরবা ইকোনোমিস্তশিং অমসুং অখঙ-অহৈ কাংবু অমগা উনখ্রে।
“মালেমগী লৈতাদবা ফিবম অমদা ভারতকী চাউখৎপগী খোঙজেল নিংথিনা থম্বা” হায়রিবা থিম অসিদা মীফম অদু পাংথোকখিবনি।
মীফম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱাঙাংলোয়শিং মখোয়গী কান্নরবা ৱাফমশিংগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি ২০৪৭ ফাওবগী মনুংদা ভারত চাউখৎনবা মীৎয়েং থমদুনা ৱাখল্লোন্দা অহোংবা অমা পুরক্তুনা বিকসিত ভারত ফংবা ঙমগনি।
মালেমগী শেন-থুমগী তম্বা ঙমদবা ফিবমশিং অমসুং মালেমগী মুক্নবশিংনা থোকহনবা খুদোংচাবশিং মায়োক্নবা, নহারোলশিং থবক ফংবা হেনগৎহন্নবা লাল্লোংশিং অমসুং হিরম কয়াদা থবক ফংহন্নবা খুদোংচাবশিং শেমগৎপা, থবক ফংনবা দরকার ওইবা স্কিলশিংগা চুনবা লাইরিক-লাইশু অমসুং ত্রেনিং প্রোগ্রাজমশিংগী লাল্লোংশিং, লৌউ-শিংউগী পোৎথোক হেনগৎহনবা অমসুং খুঙ্গংদা থবক পীনবা খুদোংচাবশিং ফংহনবা, লনাই মীওইশিংনা শেন থাদনবা পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং শেন-থুম চাউখৎপা হেনগৎহন্নবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেকশিংগীদমক মীয়ামগী ফন্দশিং শীজিন্নবা, থবকশিং ফংহনবা, শেন-থুমগা মরী লৈনবা খুদোংচাবশিং মীওই খুদিংমক ফংহনবা অমসুং মপান্দা থাদোকপা হেনগৎহনবা অমসুং মপান লৈবাকশিংদগী শেন থাদবা হেনগৎহনবা তোঙান-তোঙানবা মরুওইবা ৱাফমশিংদা শরুক য়াখিবশিংনা মখোয়গী ওইবা ৱাখল্লোনশিং ফোঙদোক্নখি।
মীফম অদুদা শরুক য়াখিবা শক্নাইরবা ইকোনোমিস্তশিং অমসুং নৈনমীশিংগী মনুংদা দোক্তর সুরজিত এস ভাল্লা, দোক্তর অশোক গুলাতি, দোক্তর সুদিপতো মুন্দলে, শ্রী ধরমাকিরতি জোসি, শ্রী জনমেজয়া সিনহা, শ্রী মদন সাবনাবিস, প্রোফেসার অমিতা বাত্রা, শ্রী রিধাম দেসাই, প্রোফেসার চেতান ঘাতে, প্রোফেসার ভারত রামাশ্বামী, দোক্তর সৌময়া কান্তি ঘোস, শ্রী সিদ্ধার্থ সনয়াল, দোক্তর লবিস ভান্দরি, রজনি সিনহা, প্রোফেসার কেসব দাস, দোক্তর প্রিতম বেনর্জি, শ্রী রাহুল বাজোরিয়া, শ্রী নিখিল গুপ্ত অমসুং প্রোফেসার শাস্বান্ত অলোক য়াওখি।

Prime Minister's Office
PM meets eminent economists at NITI Aayog
Theme of the meeting: Maintaining India’s growth momentum at a time of Global uncertainty
Viksit Bharat can be achieved through a fundamental change in mindset which is focused towards making India developed by 2047: PM
Economists share suggestions on wide range of topics including employment generation, skill development, enhancing agricultural productivity, attracting investment, boosting exports among others
24 DEC 2024 6:47PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with a group of eminent economists and thought leaders in preparation for the Union Budget 2025-26 at NITI Aayog, earlier today.
The meeting was held on the theme “Maintaining India’s growth momentum at a time of Global uncertainty”.
In his remarks, Prime Minister thanked the speakers for their insightful views. He emphasised that Viksit Bharat can be achieved through a fundamental change in mindset which is focused towards making India developed by 2047.
Participants shared their views on several significant issues including navigating challenges posed by global economic uncertainties and geopolitical tensions, strategies to enhance employment particularly among youth and create sustainable job opportunities across sectors, strategies to align education and training programs with the evolving needs of the job market, enhancing agricultural productivity and creating sustainable rural employment opportunities, attracting private investment and mobilizing public funds for infrastructure projects to boost economic growth and create jobs and promoting financial inclusion and boosting exports and attracting foreign investment.
Multiple renowned economists and analysts participated in the interaction, including Dr. Surjit S Bhalla, Dr. Ashok Gulati, Dr. Sudipto Mundle, Shri Dharmakirti Joshi, Shri Janmejaya Sinha, Shri Madan Sabnavis, Prof. Amita Batra, Shri Ridham Desai, Prof. Chetan Ghate, Prof. Bharat Ramaswami, Dr. Soumya Kanti Ghosh, Shri Siddhartha Sanyal, Dr. Laveesh Bhandari, Ms. Rajani Sinha, Prof. Keshab Das, Dr. Pritam Banerjee, Shri Rahul Bajoria, Shri Nikhil Gupta and Prof. Shashwat Alok.