ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବିଶିଷ୍ଟ ନର୍ତ୍ତକ ତଥା ସାଂସ୍କୃତିକ ପ୍ରତୀକ ଶ୍ରୀ କନକ ରାଜୁଙ୍କ ପରଲୋକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ ପ୍ରକାଶ
26 OCT 2024 10:36AM by PIB Bhubaneshwar
ବିଶିଷ୍ଟ ନର୍ତ୍ତକ ତଥା ସାଂସ୍କୃତିକ ପ୍ରତୀକ ଶ୍ରୀ କନକ ରାଜୁଙ୍କ ପରଲୋକରେ ଆଜିଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଦୁଃଖ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି । ଗୁସାଡି ନୃତ୍ୟର ସଂରକ୍ଷଣ ତଥାଏଥିପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଅବଦାନ ପାଇଁ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ତାଙ୍କରଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ମନୋଭାବ ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଦିଗକୁ ପ୍ରାମାଣିକ ରୂପଦେବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ନେଇଛି ।
ଏକ୍ସ ର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଲେଖିଛନ୍ତି:
“ବିଶିଷ୍ଟ ନର୍ତ୍ତକ ତଥା ସାଂସ୍କୃତିକ ପ୍ରତୀକ ଶ୍ରୀ କନକ ରାଜୁ ଜୀଙ୍କ ପରଲୋକରେଗଭୀର ଦୁଃଖିତ । ଗୁସାଡି ନୃତ୍ୟର ସଂରକ୍ଷଣ ଦିଗରେ ତାଙ୍କର ସମୃଦ୍ଧ ଯୋଗଦାନ ଆଗାମୀ ପିଢ଼ିକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇଚାଲିବ । ତାଙ୍କର ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ମନୋଭାବସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟର ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଦିଗକୁ ପ୍ରାମାଣିକ ରୂପ ଦେବାରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣଭୂମିକା ନେଇଛି । ତାଙ୍କ ପରିବାର ଓ ସମ୍ପର୍କୀୟଙ୍କ ପ୍ରତି ସମବେଦନା । ଓମ୍ଶାନ୍ତି!”

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the passing of prolific dancer and cultural icon, Shri Kanaka Raju
26 OCT 2024 10:36AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today condoled the passing of Shri Kanaka Raju Ji, a prolific dancer and cultural icon. Shri Modi hailed his rich contribution to preserve Gussadi dance and his dedication and passion to ensure the important aspects of cultural heritage to flourish in their authentic form.
In a post on X, Shri Modi wrote:
“Saddened by the passing of Shri Kanaka Raju Ji, a prolific dancer and cultural icon. His rich contribution to preserving Gussadi dance will always motivate the coming generations. His dedication and passion ensured that important aspects of cultural heritage can flourish in their authentic form. Condolences to his family and admirers. Om Shanti.”