প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
১৬শুবা ব্রিক্স মীফমগী নাকলদা চাইনাগী রাস্ত্রপতি সী জিনপিংগা লোয়ননা পাংথোকখিবা লৈবাক অনিগী মীফম মনুংদা প্রধান মন্ত্রীগী হৌদোকপগী ৱারোল
23 OCT 2024 7:35PM by PIB Imphal
ইকায়খুম্নরবা,
অদোমগা উনবদা ঐ অপেনবা পোকই। অদোম্না হায়খিবগুম, ঐখোয় চহি ৫ গী মতুংদা উনবনি। ভারত-চাইনাগী মরীশিংগী মরুওইবা অসি শুপ্নগী ঐখোয়গী মীওইশিং খক্তগী নত্তে হায়বা ঐখোয়না থাজৈ। মালেমগী শান্তি, তংদু-লৈতাবা অমসুং চাউখৎপা পুরক্নবা ঐখোয়গী মরীশিং অসি য়াম্না মরুওই।
ইকায়খুম্নরবা,
অমনা অমবু থাজবা, অমনা অমবু ইকায়খুম্নবা অমসুং অমনা অমগী অৱাবা খঙনবা অসিনা মখা তানা ঐখোয়গী মরীশিংগী য়ুম্ফম ওইগদবনি।
হায়রিবা ৱাফমশিং অসি খন্ননবা ঙসি ঐখোয়না খুদোংচাবা অমা ফংলে।
পুকচেল তিংনা ঐখোয় ৱারি শান্নগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি অমসুং ঐখোয়গী ৱারি শান্নবা মহৈ য়ানগনি হায়বগী থাজবা থম্লি।
অদোম থাগৎচরি।
দিসক্লেমর: মসি প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলগী চাউরাকপা হন্দোকপনি। অশেংবা ৱারোল হিন্দীদা পীখি।

Prime Minister's Office
English translation of Opening Remarks by Prime Minister during bilateral meeting with President of the People’s Republic of China on the sidelines of the 16th BRICS Summit
23 OCT 2024 7:35PM by PIB Delhi
Excellency,
I am pleased to meet you. And like you have said, we are meeting formally after 5 years.
We believe that the importance of India-China relations is not just for our people.
Our relations are also important for global peace, stability and progress.
Excellency,
Mutual Trust, Mutual Respect, and Mutual Sensitivity should continue to be the basis of our relations.
Today we have got an opportunity to discuss all these issues.
I am confident that we will talk with an open mind, and our discussion will be constructive.
Thank you .
DISCLAIMER - This is the approximate translation of Prime Minister's remarks. Original remarks were delivered in Hindi.