মন্ত্রীমন্দল
মতম অমত্তদা মীখল পাংথোকপগী মরী লৈনবা অৱাংবা থাক্কী কম্মিত্তীনা হায়বা ৱারোলশিংবু কেবিনেতনা অয়াবা পীখ্রে
18 SEP 2024 4:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা হান্নগী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা লুচিংবা মতম অমত্তদা মীখল পাংথোক্নবা অৱাংবা থাক্কী কম্মিতীগী রিকমেন্দেসনশিং অয়াবা পীখ্রে।
মতম অমত্তদা মীখল পাঙথোকপা: অৱাংবা থাক্কী কম্মিতীগী রিকমেন্দেসনশিং
1. ইং 1951 অমসুং 1967গী মরক্তা মীখলশিং অসি মতম অমত্তদা পাংথোক্লম্মি।
2. লো কম্মিসন: 170শুবা রিপোর্ত (1999): চহি মঙাগী মনুংদা লোক সভা অমসুং লেজিস্লেতিব এসেমব্লী পুম্নমক্তা মীখল অমা পাংথোকপা।
3. পার্লিয়ামেন্তরী কমিতীগী 79শুবা রিপোর্ত (2015): ফেজ অনিদা মতম অমত্তদা মীখল পাংথোক্নবা পাম্বৈশিং পুথোক্লি।
4. শ্রী রামনাথ কোবিন্দনা লুচিংবা অৱাংবা থাক্কী কমিতী অসিনা রাজনিতীগী দলশিং অমসুং এক্সপর্তশিং য়াওনা স্তেকহোল্দরশিংগা পাক শন্না তান্নখি।
5. রিপোর্ত অসি ওনলাইনদা ফংগনি: https://onoe.gov.in
6. মশিং য়াম্লবা ফিদবেকশিংদগী লৈবাক অসিদা মতম অমত্তদা মীখল পাঙথোকপদা মীয়াম্না শৌগৎপগী মতৌ উবা ফংলে।
রিকমেন্দেসনশিং অমসুং মাংলোমদা চংশিনগদবশিং
1. ফেজ অনিদা ইমপ্লিমেন্ত তৌগনি।
2. অহানবা ফেজ: মতম অমত্তদা লোক সভা অমসুং এসেমব্লীগী মীখল পাঙথোকপা।
3. অনিশুবা ফেজ: জেনেরেল মীখল পাংথোক্লবা মতুং নুমিৎ 100গী মনুংদা লোকেল বোদীগী মীখল (পঞ্চায়ত অমসুং ম্যুনিসিপালিতী) পাংথোকপা।
4. মীখল পুম্নমক্তা কমন ইলেক্তোরেল রোল চৎনহনবা।
5. লৈবাক শিনবা থুংনা কুপ্না খন্ন-নৈনবগী থবক হৌরগনি।
6. ইমপ্লিমেন্তেসন গ্রুপ অমা শেম্বা।

Cabinet
Cabinet accepts recommendations of High-Level Committee on Simultaneous Elections
18 SEP 2024 4:26PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has accepted the recommendations of the High-Level Committee on Simultaneous Elections under the chairmanship of former President Shri Ram Nath Kovind.
Simultaneous elections: recommendations of high-level committee
1. Elections have been held simultaneously between 1951 and 1967.
2. Law Commission: 170th report (1999): One election to Lok Sabha and all Legislative Assemblies in five years.
3. Parliamentary Committee 79th Report (2015): suggest methods for simultaneous elections in two phases.
4. High Level Committee chaired by Shri Ram Nath Kovind extensively consulted a broad spectrum of stakeholders including political parties and experts.
5. The report is available online at: https://onoe.gov.in
6. Extensive feedback has showed there is widespread support for simultaneous elections in the country.
Recommendations and way forward
1. Implement in two phases.
2. In first phase: conduct Lok Sabha and Assembly elections simultaneously.
3. In second phase: Conduct local body elections (panchayat and municipalities) within 100 days of general elections.
4. Common electoral roll for all elections.
5. Will initiate detailed discussions throughout the country.
6. Constitute an implementation group.