প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা য়ুক্রেনদা চৎখিবা খোঙচৎ মনুদা খুৎয়েক পীনখিবা চে-চাংশিংগী লিস্ত (ওগস্ত 23, 2024)
23 AUG 2024 6:45PM by PIB Imphal
মশিং
চে-চাংগী মমিং
পান্দম
1.
রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী সরকার অমসুং য়ুক্রেন সরকারগী মরক্তা এগ্রিকলচর অমদি ফুদ ইন্দস্ত্রীগী লমদা তেংবাং পীননবা য়ান্ন-ৱারোল
ই-পাউ পীথোক-পীশিন তৌবা, অপুনবা সাইন্তিফিক রিসর্চ, এক্সপরিয়েন্স একচেঞ্জ তৌবা, লৌউ-শিংউগী রিসর্চতা তেংবাং পীনবা, জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপশিং শেম্বগী লমশিংদা মরী থৌগৎতুনা এগ্রিকলচর অমদি ফুদ ইন্দস্ত্রীগী লমশিংদা নাকল অনিদা কান্নবা পীগদবা তেংবাং পীনবা হেনগৎহনবা।
2.
ভারত সরকারগী হকশেল অমসুং য়াইফ-থৌরাং মন্ত্রালয়গী সেন্ত্রেল দ্রগস স্তেন্দর্দ কন্ত্রোল ওর্গনাইজেসন অমসুং স্তেৎ সর্ভিস ওফ য়ুক্রেন ওন মেদিসিন এন্দ দ্রগস কন্ত্রোলনা মেদিকেল প্রদক্তশিংগী রিগ্যুলেসন তৌবগী লমদা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (MoU)
রিগ্যুলেসন, সেফতী অমসুং ক্বালিতী এস্পেক্তশিং ফগৎহনবা য়াওনা মেদিকেল প্রদক্তশিংদা ই-পাউ পীশিন তৌবা, কেপাসিতী বিল্দিং, ৱার্কশোপশিং, ত্রেনিং অমসুং খোঙচৎশিং চৎনবগী খুত্থাংদা তেংবাং পীনবা।
3.
রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী সরকার অমসুং য়ুক্রেনগী মন্ত্রী-মন্দলনা হায় ইম্পেক্ত কম্ম্যুনিতী দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা ভারতকী হ্যুমেনিতরিয়ন গ্রান্ত এসিস্তেন্সকী মতাংদা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (MoU)
MoU অসোনা য়ুক্রেন্দা কম্ম্যুনিতী দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিংগীদমক শেন্থং পীনবা ভারতকীদমক ফ্রেমৱার্ক শেমগনি। প্রোজেক্তশিং অসিগী মখাদা HICDPনা য়ুক্রেন সরকারগা লোয়ননা মপাং ওইদুনা য়ুক্রেন মীয়ামগী য়াইফনবা থবক পায়খৎকনি।
4.
2024-2028গী ওইনা রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী সরকার অমসুং য়ুক্রেনগী কলচর অমসুং ইনফোর্মেসন পোলিসী মন্ত্রালয়গী মরক্তা প্রোগ্রাম ওফ কলচরেল কোওপরেসন
মসিনা কলচরেল একচেঞ্জশিং থৌগৎপা অমসুং থিএতর, ঈশৈ-নোংমাই, ফাইন আর্তস, সহিত্য, লাইব্রেরী অমসুং ম্যুজিয়ম এফিয়র্সশিংগী লমশিংদা তেংবাং পীনবা লোয়ননা তেঞ্জিবল অমসুং ইনতেঞ্জিবল কলচরেল হেরিতেজ ঙাকশেনবা অমসুং থৌগৎপা য়াওনা ভারত অমসুং য়ুক্রেনগী মরক্তা কলচরেলগী ওইবা তেংবাং পীনবা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পান্দম থম্মি।

Prime Minister's Office
List of documents signed during the visit of Prime Minister to Ukraine (August 23, 2024)
23 AUG 2024 6:45PM by PIB Delhi
No. Name of document Objective
1.
Agreement between the Government of the Republic of India and the Government of Ukraine on cooperation in the fields of Agriculture and Food Industry.
Expands mutually beneficial cooperation in the fields of agriculture and food industry by promoting ties in areas of information exchange, joint scientific research, exchange of experience, cooperation in agricultural research, creation of joint working groups etc.
2.
Memorandum of Understanding (MoU) between Central Drugs Standard Control Organisation, Ministry of Health and Family Welfare, Government of India and the State Service of Ukraine on Medicines and Drugs Control on cooperation in the field of Medical Products regulation.
Envisages cooperation on medical products including regulation, improvement of safety and quality aspects, mainly through information exchange, capacity building, workshops, training, and exchanges of visits.
3.
Memorandum of Understanding (MoU) between the Government of the Republic of India and the Cabinet of Ministers of Ukraine regarding Indian Humanitarian Grant Assistance for implementation of High Impact Community Development Projects.
This MoU creates the framework for India to provide grant assistance for community development projects in Ukraine. Projects under the HICDP will be undertaken in partnership with the Government of Ukraine for the benefit of the people of Ukraine.
4.
Programme of Cultural Cooperation between the Ministry of Culture of the Government of the Republic of India and the Ministry of Culture and Information Policy of Ukraine for the years 2024-2028.
Aims to strengthen cultural cooperation between India and Ukraine including the promotion of cultural exchanges and cooperation in the fields of theatre, music, fine arts, literature, library and museum affairs, as well as protection and promotion of tangible and intangible cultural heritage.