রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা রাস্ত্রীয় বিজ্ঞান পুরস্কার – 2024 পীখ্রে
22 AUG 2024 2:20PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি শ্রী দ্রৌপদী মর্মুনা ঙসি (ওগস্ত 22, 2024)দা রাস্ত্রপতি ভবনগী গান্তন্ত্র মন্দপতা পাংথোকপা এৱার্দ সেরেমোনী অমদা রাস্ত্রীয় বিজ্ঞান পুরস্কার-2024 পীখি।
রাস্ত্রীয় বিজ্ঞান পুরস্কারগী অহানবা ইদিসনদা, শক্নাইরবা সাইন্তিস্ত 33বু কাংলুপ মরিদা - বিজ্ঞান রত্ন, বিজ্ঞান শ্রী, বিজ্ঞান য়ুভা অমসুং বিজ্ঞান তীমদা মনাশিং পীখি।
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী লম অমহেক্তদা লাইফতাইম কন্ত্রিব্যুসন পীখিবা সাইন্তিস্তশিংদা পীবা ৱিজ্ঞান রত্ন এৱার্দ অসি ভারতকী মোলিক্যুলর বাইওলোজী অমসুং বাইওতেক্নোলোজীগী রিসর্চকী পাইওনিয়র প্রোফেসর গোবিন্দরাজন পদ্মনাভনদা পীখি। সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীদা শিংথানীংঙাই ওইবা থৌদাং লৌখিবা সাইন্তিস্তশিংদা পীবা ৱিজ্ঞান শ্রী এৱার্দশিং অসি মখোয় মশাগী লমশিংদা পাংথোকখিবা অনৌবা রিসর্চকীদমক সাইন্তিস্ত 13দা পীখি। সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী লম অমহেক্তদা অখন্নবা থৌদাং লৌরিবা সাইন্তিস্তশিংবু শকখঙনবগীদমক পীরিবা ভিজ্ঞান য়ুভা- SSB এৱার্দ অসি ভারত মহাসাগর শাগৎলকপা হেনগৎলকপা অমসুং মদুগী মহৈশিং নৈনবদগী হৌরগা ইন্দিজিনস 5G বেজ স্তেসন শেমগৎপা অমসুং ক্বান্তম মেকানিক্সকী কম্ম্যুনিকেসন অমসুং প্রেসিজন তেস্ত তৌবা ফাওবগী লমশিংদা মরুওইবা থৌদাং লৌবগীদমক সাইন্তিস্ত 18দা পীখি। সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী লম অমহেক্তদা অওনবা পুরক্লিবা রিসর্চতা শরুক তম্বগীদমক্তা সাইন্তিস্ত 3 নৎত্রগা মসিদগী হেন্না য়াওবা তীম অমদা পীবা ৱিজ্ঞান তীম এৱার্দ অসি চন্দ্রয়ান-3গী তীমদা থাগী খা থংবা পোলগী মনাক্তা চন্দ্রয়ান-3 লেন্দর মায় পাক্না লেন্দ তৌখিবগীদমক্তা পীখি।
রাস্ত্রীয় বিজ্ঞান পুরস্কার - 2024 য়েংনবা মসিদা নম্বীয়ু

President's Secretariat
President of India presents Rashtriya Vigyan Puraskar –2024
22 AUG 2024 2:20PM by PIB Delhi
The President of India, Smt. Droupadi Murmu presented the Rashtriya Vigyan Puraskar-2024 at an award ceremony held at Gantantra Mandap, Rashtrapati Bhavan today (August 22, 2024).
In the first edition of the Rashtriya Vigyan Puraskar, 33 awards were presented to distinguished scientists in four categories - Vigyan Ratna, Vigyan Shri, Vigyan Yuva, and Vigyan Team.
The Vigyan Ratna Award, given to the scientists who have made lifetime contributions in any field of Science and Technology, was presented to Prof. Govindarajan Padmanabhan, a pioneer of molecular biology and biotechnology research in India. The Vigyan Shri Awards, given to the scientists who have made distinguished contributions to Science and Technology, were presented to 13 scientists for their path-breaking research in their respective domains. The Vigyan Yuva-SSB award, given to recognize scientists who have exceptionally contributed to any field of science and technology, was given to 18 scientists for their significant contribution in the areas spanning from the study on the warming of the Indian Ocean and its consequences, to the development of indigenous 5G base station and communication and precision tests of quantum mechanics. The Vigyan Team Award, given to a team of 3 or more scientists for making ground-breaking research contributions in any field of science and technology, was given to the team of Chandrayaan-3 for the successful landing of Chandrayaan-3 lander near the south pole of the moon.
Please click here to see the Rashtriya Vigyan Puraskar –2024