প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগী VDNKhতা লৈবা রোসাতোম পেভিলিয়নগী খোঙচৎ
09 JUL 2024 4:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রাস্ত্রপতি হিস এক্সিলেন্সী মিস্তর ভ্লাদিমির পুতিনগা লোইননা ঙসি রসিয়াদা লৈবা ওল রসিয়ান একজিইসন সেন্তর, VDNKh দা চৎখি।
লুচিংবা অনিনা VDNKh তা লৈরিবা রোসাতোম পেভিলিয়নদা চৎখি। রোসাতোম পেভিলিয়ন অসি নবেম্বর ২০২৩দা শঙ্গাখিবা, সাইন্তিফিক অমসুং তেক্নোলোজিকেলগী খুমাং চাউশিনবগী পুৱারীশিংগী খ্বাইদগী চাউবা একজিবিসনশিংগী মনুংদা অমনি। প্রধান মন্ত্রীনা ভারত-রসিয়াগী সিভিল ন্যুক্লিয়র এনর্জীগী লমদা কত্থোকখিবা কয়াদা য়ূম্ফম ওইবা ফোতো একজিবিসন য়েংখি। প্রধান মন্ত্রীগী মফমদা ভারতকী কুদাঙ্কুলম ন্যুক্লিয়র পাৱর প্লান্ত (কে.কে.এন.পি.পি.), গী ময়োলদা লৈরিবা "এতোমিক সিম্ফোনি" – VVER-100 রিএক্তরগী পার্মনেন্ত ৱার্কিং মোদেলসু উৎখি।
পেভিলিয়ন অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা ভারত অমসুং রসিয়াগী মহৈরোইশিংগা ৱারী শানখি। মহাক্না তুংগী মীরোলশিং অমসুং গ্রহ অসিগী কান্ননবগীদমক লৌবা য়াবা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোগী তাইবংদা লৈবা তুংগী ওইথোকপা য়াবশিং য়েংশিন্নবা পুক্নিং থৌগৎখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s visit to Rosatom Pavilion at VDNKh
09 JUL 2024 4:18PM by PIB Delhi
​Prime Minister Shri Narendra Modi accompanied by President H.E. Mr. Vladimir Putin visited the All Russian Exhibition Centre, VDNKh, in Moscow today.
The two leaders toured the Rosatom Pavilion at VDNKh. The Rosatom pavilion, inaugurated in November 2023, is one of the largest exhibitions on the history of scientific and technological developments. Prime Minister witnessed a photo exhibition dedicated to India-Russia cooperation in the field of civil nuclear energy. Prime Minister was also shown the "Atomic Symphony” – a permanent working model of the VVER-1000 reactor which is the heart of the Kudankulam Nuclear Power Plant (KKNPP) in India.
At the Pavilion, Prime Minister also interacted with a group of Indian and Russian students. He encouraged them to look at future possibilites in the realm of science and techonology which could be harnessed for the benefit of future generations and for the planet.