প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
৩০ জুনত প্ৰাক্তন উপৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰী এম ভেংকায়া নাইডুৰ জীৱন আৰু যাত্ৰা সম্পৰ্কীয় তিনিখন গ্ৰন্থ উন্মোচন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
29 JUN 2024 11:03AM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ প্ৰাক্তন উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰী এম ভেংকায়া নাইডুৰ ৭৫ সংখ্যক জন্মদিনৰ প্ৰাকমুহূৰ্তত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ‘ভিডিঅ' কনফাৰেন্স’ৰ জৰিয়তে ৩০ জুনৰ দুপৰীয়া ১২ বজাত তেওঁৰ জীৱন আৰু যাত্ৰা সম্পৰ্কীয় তিনিখন গ্ৰন্থ উন্মোচন কৰিব। অনুষ্ঠানটো হায়দৰাবাদৰ ‘গাচিবাউলীৰ অনভায়া সন্মিলন কেন্দ্ৰ’ত অনুষ্ঠিত হ'ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উন্মোচন কৰিব লগা কিতাপকেইখনৰ ভিতৰত আছে:
(১)’হিন্দু’ৰ হায়দৰাবাদ সংস্কৰণৰ প্ৰাক্তন আৱাসিক সম্পাদক শ্ৰী এছ নাগেশ কুমাৰে ৰচনা কৰা "ভেংকায়া নাইডু – লাইফ ইন ছাৰ্ভিচ" শীৰ্ষক প্ৰাক্তন উপ-ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীৰ জীৱনী
(২) "চেলিব্ৰিটিং ভাৰত- দা মিছন এণ্ড মেছে়জ অব শ্ৰী এম ভেংকায়া নাইডু এজ থাৰ্টিনথ ভাইচ প্ৰেছিডেণ্ট অব ইণ্ডিয়া", ভাৰতৰ উপ-ৰাষ্ট্ৰপতিৰ প্ৰাক্তন সচিব ড০ আই ভি চুব্বা ৰাৱে সংকলন কৰা এখন ‘ফটো ক্ৰনিকল’
(৩) শ্ৰী সঞ্জয় কিশোৰে তেলেগুভাষাত ৰচনা কৰা "মহানেতা – লাইফ এণ্ড জাৰ্ণী অব শ্ৰী এম ভেংকায়া নাইডু" শীৰ্ষক ‘চিত্ৰজীৱনী’।

Prime Minister's Office
PM to release three books on the life and journey of former Vice President Shri M. Venkaiah Naidu on 30th June
29 JUN 2024 11:03AM by PIB Delhi
On the eve of 75th birthday of former Vice President of India, Shri M. Venkaiah Naidu, Prime Minister Shri Narendra Modi will release three books on his life and journey on 30th June at 12 noon via video conferencing. The event is scheduled to take place at Anvaya Convention Centre in Gachibowli, Hyderabad.
The books to be released by Prime Minister include :
(i) Biography of the former Vice President titled “Venkaiah Naidu – Life in Service” authored by Shri S Nagesh Kumar, former Resident Editor of The Hindu, Hyderabad edition
(ii) “Celebrating Bharat – The Mission and Message of Shri M Venkaiah Naidu as 13th Vice–President of India”, a Photo chronicle compiled by Dr. I.V. Subba Rao, Former Secretary to Vice-President of India
(iii) Pictorial biography in Telugu titled “Mahaneta – Life and Journey of Shri M. Venkaiah Naidu” authored by Shri Sanjay Kishore.